Mevrouw Pietje Precies, noemen ze mij ook wel eens

Hoi Agnes,

Het gaat inmiddels hartstikke goed met me!

Leuk hoor die foto! Ik heb hem een plekje gegeven in mijn huis. Vind hem zo rustgevend.

Vind het ook hartstikke leuk om je zo te ontmoeten.

Maar leuk hoor, dat je fotograaf bent. Ik zelf hou ook van foto’s maken, maar dan op mijn telefoon. Ik maak er een stuk of zes en één daarvan moet het dan worden. Mevrouw Pietje Precies, noemen ze mij ook wel eens.

Mijn motto dit jaar is om te genieten van elk moment

Lekker sportief hoor! Om zo’n wandelroute te doen. Ik ben voor de ramadan ook heel sportief geweest, ging bijna elke ochtend om de Sloterplas rennen en af en toe wandelen als ik het even niet aan kon. Dat zou ik graag weer willen oppakken, zodra de ramadan is afgelopen, want dan heb ik me weer vol zitten proppen met zoetigheden. Mijn motto dit jaar is om te genieten van elk moment en ook meer de natuur in te gaan. En natuurlijk een gezonde lifestyle aan te houden.

Maar jij zal het net zo druk hebben als ik met drie kinderen, zo druk dat je soms jezelf vergeet. Wel ben ik een type dat toch altijd toch een moment op een dag maakt om even weg te zijn van al het werk en de bezigheden met de kids. Dan plan ik een ontbijt met wat vriendinnen, lekker shoppen of dineren, want ja, zo hou ik me zelf op been. Anders lukt het echt niet.

Maar pottenbakken, leuk zeg. Dat heb ik ook altijd wel willen doen. Nou wie weet zal ik je eerste klant zijn.

Met de ramadan gaat het hartstikke goed. Mijn lichaam is nu aan het ontgiften. Daarbij merk ik dat mijn gemoedstoestand drastisch verbeterd is. Ben ineens heel helder, want normaal ben ik veel suiker gewend.

De organisatie waar ik in zit, is een vrijwilligersorganisatie, die bewoners en professionals empoweren in West. Wij geven veel bijeenkomsten, over bijv. opvoeden, discriminatie, LHBTQI,  noem maar op.  Ook bieden we lessen aan in Spaans, Engels en Nederlands. We worden vaak ingezet bij evenementen, zoals het WOWfestival en het Alf  Laila Walaila.

Ben natuurkijk nu weer bezig met het voorbereiden van het Suikerfeest!

De eerste week vakantie is alweer voorbij en wat is het snel gegaan. Heb eigenlijk niet veel gedaan. Vanwege de ramadan heb ik het dit jaar anders aangepakt en ik vind het heerlijk. Ben natuurlijk nu weer bezig met het voorbereiden van het Suikerfeest, dat bijna voor de deur staat. De kinderen zijn er dol op. En ik ook! Het hele huis wordt versierd, allemaal cadeautjes en lekkere dingen op tafel.

Aankomende week is het weer de laatste week van de ramadan, dus ook de laatste afgifte van de maaltijden, die mij deze hele maand bezig hebben gehouden. Ik ben enorm trots op wat we hebben bereikt. Veel ouderen blij gemaakt en laten weten dat ze altijd op ons kunnen rekenen, als ze daar behoefte aan hebben.

Ben weer benieuwd naar je volgende brief,

Met hartelijke groeten,

Saly