Lost in yesterday

Lieve Anne,

Eindelijk weer eens een brief van mij hier. De afgelopen weken zijn voor mij echt een rollercoaster geweest. Solliciteren; en dan een goed gesprek hebben. Maar ik had na het gesprek direct een naar gevoel. Dus heb ik besloten om voordat ze een keuze gingen maken tussen de kandidaten zelf voortijdig af te haken. Voor de baan zou ik solo als logopedist van school naar school gaan om leerlingen te screenen en vervolgens ook in mijn eentje thuis mijn administratie doen. Ik zag mezelf al als een nomade door de dorpen heen trekken en mijn boterham tussen de middag ergens alleen op bankje opeten. Iets wat totaal niet voor mij is weggelegd.

Ik zag mezelf al als een nomade door de dorpen trekken

Ik ben een echt mensen-mens en heb sociale contacten nodig. Maar ja, nu ik zelf ben afgehaakt: wat doe ik dan wel? Eigenlijk ben ik waar ik nu zit ook niet tevreden. Noch met het salaris als het vele solistische werk. Nu is het zo dat ik met twee gezellige collega’s (waar ik helaas nooit mee samenwerk omdat ze op andere locaties zitten) een wijntje ging doen het weekend erna. Toen bleek dat een van de collega’s ook op diezelfde baan had gesolliciteerd en het was geworden. En de andere collega die blijkt zwanger. Mijn baas zat dus in hoge nood , omdat hij ineens extra medewerkers nodig had en voor deze verandering stond er al een vacature voor vijf dagen in de week open. Om hem uit te brand te helpen heb ik dus aangeboden om een dag extra te gaan werken, zodat ik vijf dagen werk, daar tegenover wilde ik wel loonsverhoging en met de leuke collega werken. Dat is dus wat mij de laatste weken heeft beziggehouden. Gelukkig kom ik wel twee dagen op de locatie met een leuke collega, maar helaas valt de loonsverhoging tegen. Voor even dus prima, ik ben echter wel om me heen aan het kijken wat ik nog meer zou kunnen doen. Er is namelijk weinig tot geen groeiperspectief in dit beroep en het is een van de slechtst betaalde banen na een hbo-studie. Maar genoeg over dit, het is een lange update.

Over jou werk kan ik mij voorstellen dat dit een hele vervelende periode moet zijn. Zeker nu je alweer maanden thuis moet zitten en er eigenlijk nog geen einde in zicht is. De winter vind ik ook altijd een moeilijke periode, ik ben vaak niet vooruit te slepen en kan me echt wat neerslachtiger voelen. Gelukkig hebben we alweer een week met mooi weer achter de rug en ik hoop dat er snel meer komen.

Misschien heb ik nog een leuke tip voor je wat betreft sporten. Ik heb zelf van mijn vierde tot mijn achttiende gedanst in veel verschillende stijlen, helaas heb ik toen moeten stoppen vanwege een blessure. Daarna heb ik eigenlijk nooit meer iets gevonden wat ik echt heel leuk vond om te doen. Tot afgelopen september. Op YouTube heb ik het kanaal Emkfit gevonden. Dit is van een personaltrainer die HIIT work-outs plaatst. Ze hebben allemaal een thema; zo heeft ze bijvoorbeeld een Mamma Mia workout, een 80’s, 90’s, kerst- en nog veel meer. Ik vind het zelf onwijs leuk om te doen en doe het sinds september dus ook drie keer in de week, wat voor mij echt een wonder is.

(..) een Mama-Mia-workout, een 80's- en 90's-workout, een kerst-workout en nog veel meer

Wat leuk dat je ook muziek maakt! Ik heb zelf wel acht jaar les gehad in gitaar en wilde in eerste instantie graag naar het conservatorium. Dit heb plan heb ik laten varen, maar ben wel blijven spelen. Nu ik al een paar jaar geen les meer heb moet ik wel zeggen dat mijn gitaarspel er flink op achteruit is gegaan. En wat betreft zingen: ik snap je helemaal. Ik kan de buren letterlijk horen als ze in de tuin zitten, laat staan dat ik dan zou gaan zingen. En ik weet van mezelf ook dat dat niet altijd even zuiver is.

Nu is er nog een ding over het liedje. Om even terug te komen op de vorige keer: wat vond je van Goldband? Let’s love van Sia en David Guetta vind ik een heerlijk lied. Ik heb alleen het woord renzen nergens terug kunnen horen. Maar zo ben ik ook bijna een half jaar op zoek geweest naar een nummer wat ik de 3FM reclame voorbij kwam. Het was echt maar een heel kort stuk van twee of drie seconden waar door ik het ook niet kon 'Shazamen'. Balen natuurlijk! Tot ik laatst radio zat te luisteren en het herkende. Het nummer was: Lost in yesterday van Tame Impala. Het lied geeft mij altijd veel energie en ik word er vrolijk van. Ik ben benieuwd wat jij er van vindt.

Liefs, Larisa