Ben je een geboren en getogen Amsterdammer?

Beste Hanna,

Wat leuk om een eerste brief van jou te ontvangen. En inderdaad spannend omdat we elkaar niet kennen, maar ik heb in ieder geval zin om je beter te leren kennen.

Ik woon zelf sinds twee jaar in de Kolenkitbuurt en zie inderdaad dat de buurt aan het veranderen is. Ik woon zelf ook in een nieuw gebouw. Ik hoop dat de mensen die al langer in de buurt wonen alle veranderingen ook goed en mooi vinden en dat ze niet vinden dat hun buurt te veel verandert. Dat zou ik erg naar vinden. Ik heb wel het idee dat daaraan wordt gedacht, dat hoop ik in ieder geval wel heel erg. Ben je een geboren en getogen Amsterdammer? En zo ja, heb je altijd in West gewoond? Ik ben geboren in Amsterdam-Zuidoost. Toen ik uit huis ging, verhuisde ik naar het centrum. Daarna heb ik een paar jaar in Haarlem gewoond en nu dus in Amsterdam. Ik ben wel blij, dat ik weer terug ben in Amsterdam. Hier woon ik toch het liefst.

Heb je een fijne week gehad? Hopelijk iets meer van het mooie weer kunnen genieten? Op het moment heb ik geen werk. Ik ben een paar maanden geleden afgestudeerd en heb tot nu toe nog geen werk kunnen vinden. Ik heb volgende week wel twee sollicitatiegesprekken, dus ik hoop dat daar wat uit komt. Maar omdat ik geen werk heb, heb ik op dit moment meer vrije tijd en nu het mooier weer wordt, kan ik daar nog even van genieten. Ik heb in ieder geval wel zin om weer aan de slag te gaan.

Ik denk, dat het echt nog even volhouden is.

Ik begrijp wat je bedoelt als je zegt dat je zin hebt om mensen weer te zoenen en te knuffelen. Wat verdrietig dat je je moeder zo lang niet hebt kunnen knuffelen. Hoe ervaart zij de coronaperiode? Hopelijk wordt ze snel gevaccineerd. Of is ze al gevaccineerd? Ik denk, dat het echt nog even volhouden is. Over een paar weken zijn alle risicogroepen gevaccineerd en zullen er meer dingen open zijn en kunnen we weer van alles doen en al onze geliefden knuffelen. Nog heel even volhouden dus, we kunnen het! Ik ben er overigens ook behoorlijk klaar mee hoor, maar soms moet ik dat even hardop zeggen om de moed erin te houden en het werkt wel!

Ter afsluiting nog wat vragen voor jou: Wat is het eerste wat je gaat doen, als de maatregelen opgeheven worden? Ik las dat je moeder bent van twee jongens. Hoe is het om moeder te zijn tijdens corona en wat is lastig op dit moment? Wat is je lievelingseten? En welke sport doe je graag? Ik ben heel benieuwd!

Ik wens je alvast een fijn weekend en tot snel!

Hartelijke groeten,

Soline

foto van de eerste brief van Soline aan Hanna