Ik begin volgende week met m’n nieuwe baan!

Hee hoi Charron,

Bedankt weer voor je mooie en leuke brief. Ik vind het echt zo gaaf dat je naar het theater gaat en kan niet wachten om te weten hoe het was! Ik had nog niet gelezen over die voorstelling, maar ik heb het even opgezocht. De drang heet het, of niet? Ik ben heel erg benieuwd!

Ik kan vandaag ook eindelijk het boek waarover je schreef ophalen bij de bibliotheek, dus ik zal je binnenkort even updaten wat ik ervan vond!

En wordt de schoen gezet?

Ah, wat een heerlijke herfstvakantiedag schets je zeg! Ik heb vorig jaar met m’n werk op basis van de Grote Sinterklaasfilm een groot Pietenhuis opgezet. Dat was zo’n feest, niet normaal! Bedenken wat voor spellen er gespeeld konden worden. Heerlijk. Vieren jullie Sinterklaas ieder jaar uitgebreid? En wordt de schoen gezet?

Dat klinkt heel lekker, wat je schrijft over de vakantieperiode. Democratisch opvoeden, ik las dat dat betekent dat ouders en kinderen gelijk zijn. Betekent dat dat jullie over alle beslissingen met elkaar praten? Wat mooi! Waarom hebben jullie daarvoor gekozen? (Ik ben zelf nog niet zo thuis in opvoed-stijlen, dus erg benieuwd naar hoe je tot zo’n beslissing komt!)

Gisteren nam ik afscheid bij m’n oude baan, poeh wat is dat gek

Ik begin volgende week met m’n nieuwe baan! Ik heb er heel erg veel zin in. Gisteren nam ik afscheid bij m’n oude baan, poeh wat is dat gek. Ik had super fijne collega’s en zat er wat dat betreft erg op mijn plek, alleen qua werk niet en dat maakte het voor mij toch minder leuk. Maar gisteren was erg bijzonder, er was van alles georganiseerd en ik ben echt overladen met lieve woorden. Dus nu ga ik daar nog even van nagenieten en dan aanstaande dinsdag met heel veel frisse energie en enthousiasme naar de nieuwe werkplek! Ik vind collega’s heel belangrijk en dat vind ik dan ook het spannendst denk ik. En de uitdaging die de nieuwe baan gaat bieden, maar daar heb ik ook echt veel zin in. Ik hou je op de hoogte!

Ik ga daar 36 uur per week werken, verdeeld over vier dagen. Dus elke week een dag vrij! Heerlijk. Jij? Grappig, dat je het ook frustrerend vindt om nog te leren. Ik loop er dus tegenaan dat ik het heel frustrerend vind om niet te leren. Wat vind je er frustrerend aan? Of heeft dat ook met het geduld te maken? Wat voor baan heb je ook alweer?

Ik speel een beetje gitaar (kampvuurkwaliteit)

Wat leuk dat je een instrument gaat leren spelen! Welk instrument? Het is absoluut frustrerend! Ik speel een beetje gitaar (kampvuurkwaliteit), en het duurt echt wel even voordat je de akkoorden onder de knie hebt. Als je het eenmaal kunt, verleer je het echt niet meer. Dat is misschien een troost! Ik vind het wel altijd echt fijn om even te doen – even iets zonder scherm en iets waar je niet te veel over na hoeft te denken. Al voelt dat misschien nog niet zo nu voor jou? Haha.

Naast werk voetbal ik ook! Ik train een keer in de week en op zondagen heb ik een wedstrijd. Het is met een vriendenteam, superleuk! We zijn alleen door de KNVB te hoog ingedeeld waardoor we een pijnlijk eerste begin van het seizoen hebben… Hopelijk worden we na de winterstop wat beter ingedeeld en wordt het wat spannender, haha. Doe jij aan sport?

Jij ook een hele fijne dag en hopelijk veel fijne herfstvakantie-momenten met z’n allen! Het is in ieder geval goed weer om lekker de hort op te gaan.

Groetjes,

Isa

Alles kabbelt weer rustig door

Beste Saly,

Ik had geen brief van je deze week. Dat vond ik jammer. Ik zat er echt een beetje op te wachten. Begin het schrijven steeds leuker te vinden en ben benieuwd wat je nu doet, nu je project afgelopen is. Ben je met iets nieuws bezig of doe je het even rustig aan?

Ik was dus weer een weekendje weg. Het was superlekker. We zaten op een terrein dat vroegen een land- en tuinbouwschool was. Het voelde een beetje als illegaal kamperen. Er stond nog een groot kassencomplex op het terrein en daar doolden we ’s avonds een beetje rond. Erg grappig was dat. Leuk ook, alsof we iets deden wat niet mocht en dat we elk moment betrapt konden worden. Super ook om een paar nachten met een vriendin weg te zijn. We zien elkaar niet heel vaak en dan is dit extra leuk.

...ik wacht vol smart op de mooie lente.

Maar nu lijkt het alweer heel ver weg. Alles kabbelt weer rustig door en ik wacht vol smart op de mooie lente. Volgende week is het alweer juni en ik vrees dat die heerlijke lente aan ons voorbij is gegaan. Zo jammer want ik vind de lange avonden altijd erg fijn om dan nog even buiten te zitten als de kinderen naar bed zijn. Maar ja, vol goede hoop op een mooie zomer dan maar.

Ik ben erg gehecht aan de westkant van Amsterdam.

Hoe vind jij het om in de Kolenkit te wonen? Ik sta daar eigenlijk nooit zo bij stil. Ik woonde vroeger in Oud-West, de kinderen gaan in de Baarsjes naar school dus voel ik mij meer een west bewoner dan een Kolenkit bewoner. Ik geloof eigenlijk zelfs dat onze wijk onder Bos en Lommer valt. Maar dat doet er ook niet toe.

Ik ben erg gehecht aan de westkant van Amsterdam. Ik weet hier goed de weg en sinds we hier wonen merk ik dat we steeds verder ons ding buiten de ring doen. Mijn middelste dochter zit op atletiek in Osdorp, mijn zoon voetbalt bij Sloterdijk en ik wandel wel eens in de Bretten of een rondje Sloterplas.

Ik houd van de stad maar verlang ook naar de rust van het buitengebied. Ik kom zelf uit een klein dorp in Overijssel en wilde daar vroeger echt weg maar stiekem verlang ik daar wel weer naar. Wij wonen aan een voetbalveld tussen de ring en het spoor en het is hier echt nooit rustig. Nu alles weer open is wordt er elke dag tot 10 uur voor onze deur gevoetbald.

Maar ja, wie weet, ooit. Al zeggen de kinderen natuurlijk dat ze hier echt niet weg willen, wat ik ook wel weer begrijp.

Saly, ik hoop nog van je te horen of anders je te zien bij de ontmoeting.

Goede groet,

Agnes