Je mag altijd mijn blogs lezen.

Hoi Ina,

Wat was ik blij toen ik weer een mailtje van je kreeg. Ik merk dat ik het nu al leuk vind om dit te doen :). Ik wacht nu al met smart op je antwoord! Ik vind je schrijfstijl zo leuk! Het leest zo lekker weg!

Ik heb wel vaker gehoord dat mensen dachten dat ik een jongen was. Komt denk ook omdat de naam Clannad niet zo veel voorkomt. Ik vind het wel heel erg grappig dat je het ook dacht door mijn schrijfstijl. Heb ik nooit echt zo bij stilgestaan eigenlijk. Wat grappig :). Ik heb ook niets seksistisch opgevat uit je brief, dus dan zal het wel goed zijn :).

Je mag altijd mijn blogs lezen. Vind ik juist heel erg leuk. Laat je dan ook weten wat je ervan vindt? Daar ben ik dan wel benieuwd naar.

Hoe ik A ken? Ik was vroeger heel erg goed bevriend met haar dochter. Wij zaten allebei op paardrijden. Zo ken ik A. Heel lieve vrouw. Ik heb nu weinig contact met haar of met haar dochter. Alleen op facebook houden we elkaar (vaak onbewust) op de hoogte van ons leven.

Ik typ deze brief nu vanuit mijn slaapkamer. Ik woon nog bij mijn ouders in Leiden (Zuid Holland). Ik heb net online school gehad.

Ik ben echt geen wintermens.

Wat heerlijk om even weg te zijn! Lijkt me heerlijk om dit op zo’n plek te kunnen doen.

Ik ken schatgraven zelf niet. Ik ken de naam, omdat jongeren van mijn stage het er weleens over hadden. Zelf heb ik het nog nooit gedaan. Ik heb er wel hele leuke verhalen over gehoord.

Ik ben ook erg blij dat de sneeuw en de kou nu weg zijn. Ik ben echt geen wintermens. Ik hou van de zon en het warme weer. Ik ben dan ook zo blij dat het nu lekker weer is. Terwijl ik dit typ, schijnt de zon lekker door het raam. Ik word er zo vrolijk van. Als de terrassen open waren geweest dan had ik zeker al op een terrasje gezeten.

Ben jij meer een zomermens of een wintermens?

Als je kijkt naar andere landen en het winterweer dan denk ik dat ze rekening houden met de weersomstandigheden. In Nederland is er bijna nooit sneeuw of ijs. Ik denk dat ze in bijvoorbeeld Canada veel beter voorbereid zijn op alle sneeuw. Ik denk (en hoop) dat de protheses en rolstoelen hier ook op ingericht zijn. Dat ze meer bestand zijn tegen al het weer. In Nederland is het toch een uitzondering.

.......ik merk aan alles dat het online onderwijs mij nu heel erg aan het tegenstaan is.

Ik heb het geluk gehad dat ik mijn stage al voor corona was begonnen. Ik was al best gewend aan het team en mijn stageplek toen de coronacrisis losbarstte. Dit was een hel omschakeling, maar ik denk wel dat het een voordeel was. Ik merkte dat iedereen echt heel erg aan het zoeken was naar hoe alles vormgegeven moest worden (zowel stage als het onderwijs). Dit zorgde er ook wel voor dat er meer begrip vanuit docenten was. Dat is er nu nog steeds.

In februari ben ik begonnen aan het laatste deel van de opleiding: de minoren. Ik ben nu drie weken bezig met mijn eerste minor (Jeugd-GGZ). ik vind de onderwerpen heel erg interessant, maar ik merk aan alles dat het online onderwijs mij nu heel erg aan het tegenstaan is. Ik zit nu in een hele nieuwe groep. Ik ken bijna niemand uit mijn nieuwe klas. De mensen die ik wel ken, zitten niet in mijn klas. Ik merk heel erg dat ik geen band kan opbouwen met mijn klasgenoten of mijn projectgroepje. Het is allemaal zo niet persoonlijk. Ik mis echt het feit dat we elkaar in een klas tegenkomen en dat ik kan meebewegen met de sfeer die er hangt. Ik ben in het begin nooit zo aanwezig. Ik kijk liever wat er gebeurt en ik observeer mensen liever voordat ik reageer of mezelf laat horen. Nu mis ik dat allemaal. Ik merk heel erg dat ik daarin nog heel erg zoekende ben. Uiteindelijk komt het allemaal wel goed, maar het is wel even lastig.

Die spontane acties begin ik steeds meer te missen.

Ik merk dat ik steeds meer het sociale leven ga missen. Ik ben nooit zo sociaal geweest. Ik ging nooit echt uit of stappen, omdat ik hier geen behoefte aan had. Mijn vriendengroep houdt hier niet zo van. Wij zagen elkaar gewoon af en toe of we gingen spontaan ergens lunchen of samen een film kijken (naar de bioscoop) of naar het theater. Die spontane acties begin ik steeds meer te missen. Ik woon nog bij mijn ouders en ik heb dus wel veel aanspraak, maar ik ben wel weer toe aan andere contacten. Heb jij dit ook? Mis jij ook steeds meer ‘echte’ contactmomenten? Ik spreek mijn vriendinnen veel online. Ik app dagelijks met mijn twee beste vriendinnetjes. Dat deden we altijd al, maar nu hebben we alleen maar de app. Heel af en toe doen we aan videobellen. Dat vind ik heerlijk. Ook kijk ik steeds vaker een online film met mijn vriendinnen. Wij doen dit via TeleParty. Dit is een website waarbij je tegelijkertijd naar een film via Netflix kan kijken. Tijdens de film kun je ook met elkaar chatten. Een top uitvinding! Zo heb je toch een beetje het idee dat je met elkaar bent. Ben jij een film- en/of seriekijker?

Ik vind het heel belangrijk om te stemmen.

Ik ga zeker stemmen op 17 maart! Ik mag voor de tweede keer stemmen voor de Tweede Kamer. Ik vind het heel belangrijk om te stemmen. Het is toch een recht. Daar maak ik graag gebruik van. Dit jaar heb je zoveel verschillende stemwijzers. ik heb er al een aantal ingevuld. Ik heb er twee ingevuld die specifiek over jongeren gaan. Laatst kwam ik er ook eentje tegen die ging over seksualiteit en die heb ik uit nieuwsgierigheid ook ingevuld. Uit alle stemwijzers komt een hele andere partij. Ik heb nog geen één keer dezelfde partij gehad. Ik vind het heel lastig om een oordeel te vellen over de nieuwe partijen. Bij mij kwam er een nieuwe partij uit een stemwijzer. Ik weet zo weinig over die nieuwe partijen. Dit komt vooral omdat je die partijen niet op TV ziet. Ik weet niets van ze. Ik durf niet zo goed op ze te stemmen. Ik stem liever op een partij die ik wel op TV zie, want dan zie ik ook meteen hoe sterk de lijsttrekker overkomt. Ik probeer me wel heel erg te verdiepen in de politieke partijen. Ik heb gisteren ook voor een deel het verkiezingsdebat op RTL 4 gekeken. Ik wil namelijk een weloverwogen keuze maken. Er hangt namelijk veel van af. Ik weet bijna zeker op wie ik ga stemmen, maar ik twijfel nog wel een beetje. ik laat me nog even verrassen door de lijsttrekkers en de overtuigingskracht van de punten.

Het is meer roepen naar elkaar dan praten.

Ik snap wel dat het nu moeilijker is om bijvoorbeeld een poster voor het raam te plakken. Ik zou het nu ook niet zo snel doen. Mensen hebben nu namelijk nu zo snel een mening. Maar ze vallen je ook zo snel aan. Er is bijna geen normaal gesprek meer mogelijk. Dat vind ik echt zo jammer. Het is meer roepen naar elkaar dan praten.

Ik zou zeggen: doe waar jij je goed bij voelt. Als je 100% achter de partij staat waarom zou je het niet doen? Doe dus vooral waar jij je fijn bij voelt.

Een online begrafenis. Ik zou niet weten wat ik me daarbij voor moet stellen. Het lijkt me zo raar. Heel veel sterkte met het verlies.

Wat een mooi idee om elk jaar even stil te staan bij iemands verjaardag. Mooi om dit zo te kunnen doen. De dood blijft toch maar een raar iets.

Mijn brief is weer heel erg lang geworden. Als ik eenmaal aan het typen ben dan weet ik bijna van geen ophouden. Oops…..

Tot snel!

Liefs,

Clannad