Ik heb meegedaan aan een gedichtenwedstrijd

Hee Rayan,

Het was niet mijn bedoeling om te doelen op de corona als ziekte (en indirect op jouw tumor die je hebt gehad). Sorry als dit niet duidelijk overkwam. Ik doel op het bewustzijn van de mensen die wél gezond zijn. Wat kunnen wíj doen om de wereld een beetje mooier te maken met z’n allen? Ik heb zelf enorm veel dingen meegemaakt op mentaal gebied. In het verleden was het ontzettend zwart in mijn wereld.

Maar daar ben ik mij bewust van. En voor jouw gezondheid geldt hetzelfde, toch? Het leven overkomt je soms, doordat jij ziek bent geweest. Daar kies je niet voor, maar hoe je ernaar kijkt wél. Zo is dat ook met de corona, de energie die je in de corona steekt kun je óók gebruiken voor jezelf en anderen, bijvoorbeeld.

Hoe blij en dankbaar zullen we zijn als de corona voorbij is?  Maar er is geen licht zonder duister, toch?

Mooi dat je doordat je ziek bent geweest, de mooie dingen kunt (in)zien. Daar kun je dan weer extra dankbaar voor zijn. Dingen zijn niet vanzelfsprekend, en dat ervaar je. Het verandert daardoor je bewustzijn.

Hoe blij en dankbaar zullen we zijn als de corona voorbij is?  Maar er is geen licht zonder duister, toch? Uiteindelijk komt hier óók een einde aan. Als je je daaraan vast kunt houden heb je uitzicht, en dat maakt het een stuk makkelijker.

Elke dag stem ik mij op m’n gevoel af. Hoe voel ik me?  Hoe wil ik mij voelen? Wat kan ik eraan doen om mijn stemming te verbeteren? Het zijn vaak kleine dingen die mijn mindset positief kunnen veranderen ❤.

Leuk om te lezen dat je veel eruit haalt om bij de dijk te wandelen. Tijdens storm en regen. Er zijn dan maar weinig mensen te vinden, of niet? Haha.

Hoe groot is jouw LP- verzameling? Hier thuis hebben we een bak vol

Leuk zeg dat analoog fotograferen! Ook echt weer met rolletjes om te ontwikkelen, zoals vroeger? Hoe groot is jouw LP verzameling? Hier thuis hebben we een bak vol (van mijn vriend).

Ik heb meegedaan aan een gedichtenwedstrijd. Het thema moest gaan over thuis. Ik ben één van de gelukkige schrijvers die in de uitgegeven gedichtenbundel gaat komen. Super leuk. Deze zal februari/maart uitkomen dit jaar. Het volgende gedicht vind ik het mooiste dat ik heb geschreven.

Natuurlijk thuis

Daar,

In de verte

Vliegt een vogel

Ontspannen

En zonder doel

Het brengt mij

Dichter bij mijn gevoel

En daar

Hoor ik de ruisende zee

Het neemt me mee

Naar intense dankbaarheid

En ultieme vrijheid

Terwijl mijn oog valt

Op de schittering van de zon

Op het water

Zie ik even later

De golven uiteenspatten en stromen

Ik ben zojuist weer thuis gekomen

Tot zover deze brief,

Groetjes,

Hester