De stoel zegt niets tegen je

Dag Astrid,

Hartelijk dank voor je brief!  Het heeft wat langer geduurd deze keer. Op 5 mei overleed de vader van onze schoondochter onverwacht (de moeder van onze jongste kleindochter). Zijn vrouw trof hem overleden aan op de motorkap van zijn oldtimer in de garage thuis. Reanimeren mocht helaas niet meer baten, hij zou 16 mei 75 jaar geworden zijn. We spraken hem voor het laatst op 18 april, de verjaardag van onze zoon en andere kleindochter (de dochter van Robert en zijn eerste vrouw). Hij zei toen nog bij het weggaan: "Nou jullie kleinzoon is de volgende, dan praten we weer verder". Dat is helaas niet meer mogelijk. Jammer dat hij niet langer van zijn kleindochter, heeft kunnen genieten, hij was ongelofelijk blij met haar komst. Zoals hij mij ooit toevertrouwde: "Dit hadden we nooit verwacht, opa en oma worden". Hij was een fijn en zorgzaam mens.

We moesten er nogal eens zijn voor onze zoon , schoondochter en de kinderen. En dan is het zo een paar weken verder.

De volgende controle in het AVL is eind juli, we gaan het zien. Het eerste jaar is een belangrijk jaar in de ‘behandeling’ en dat is goed verlopen. Alle bloedwaarden waren wederom goed en zijn constant vanaf het begin. In de toekomst nog vier jaar te gaan.

Wat er ingespoten zit kan je er niet meer uithalen

Had je naast normale bijwerkingen (o.a. stijve/gevoelige bovenarm), nog last van je vaccinatie? Ik heb Pinksterzondag mijn tweede prik (Pfizer), mogen ontvangen en heb er eigenlijk niets van gemerkt, zelfs geen gevoelige arm. Mijn vrouw was de woensdag na Pinksteren voor de tweede prik aan de beurt. Maar als ik het zo lees, dan zijn er toch veel onzekerheden op de lange termijn, we gaan het zien. Wat er ingespoten zit kan je er niet meer uithalen.

De Stichting Werkbank is inderdaad vrijwilligerswerk, en daar heb ik wel zin in, thuis verveel ik me af en toe, dus hoop ik hier weer wat andere uitdagingen te krijgen.

Ja de tuin vraagt op dit moment de nodige aandacht, zeker omdat het lang nat was, groeide alles en dus ook de niet gewenste planten meestal harder dan wat ik er zelf had ingezet. Maar even flink wieden en bijhouden dat werkt het best. En ja, ik mag ook graag in de tuin bivakkeren zonder dat ik werk en lekker genieten van ’t mooie weer als dat daar is. Dit weekeinde was weer goed, zeker vandaag.

Jammer dat je na hard werken pijnlijke gewrichten hebt, fybromyalgie is voor zover ik weet een lastig te duiden verschijnsel, waar in medische kringen weinig begrip voor aanwezig is. Wel fijn dat zo’n warm pittenkussen verlichting brengt.

Ik ben wel een zonaanbidder en ben dan net een kip aan het spit

Ik ben wel een zonaanbidder en ben dan net een kip aan het spit: ieder kwartier even draaien naar de volgende kant. Zo streef ik ernaar overal te verkleuren. Gelukkig hebben we een tuin waar dat mogelijk is, geen inkijk om het zo maar te zeggen.

De zomervakantie, we weten het nog niet wanneer, wellicht begin september naar mijn zus, in Frankrijk (Tournhac le Lauzeral) een klein dorpje in de Midi Pyrenees, zo’n kleine 1100 km naar het zuiden. In het najaar gaat ze verhuizen en trekt bij haar jongste dochter in. Die woont in CapdeNac le Haute en heeft recent daar een groot huis gekocht. Ze zei vanmorgen dat de COVID en gordelroos haar hebben gesloopt en ja, dat je intussen 85 bent telt natuurlijk niet mee (hahahaha).

Terrassen, cafés en restaurants zijn niet mijn favoriete bestemmingen dus heb ik het eigenlijk niet gemist.

Ik begrijp dat jou het alleen zijn erg zwaar valt

Dat je stress hebt vanwege ophanden zijnde veranderingen in je werk kan ik wel begrijpen, voor je het weet is de boel opgedoekt en ben je je werk kwijt en iedere dag/dienst naar Alkmaar is ook geen sinecure vanuit Den Helder. Heeft de marine hierin ook nog zeggenschap over/belang bij de aanwezigheid van een ziekenhuis in  Den Helder?

Ik begrijp dat jou het alleen zijn erg zwaar valt. Dat is ook zo, de stoel zegt niets tegen je als je thuis komt en mensen die zeggen dat je iets (alleen) moet gaan doen, snappen zelf niet waar ze het over hebben. Dit doodeenvoudig omdat ze niet weten hoe het voelt om je grootse liefde voor eeuwig te moeten missen. Kun je hier met je kinderen en zus over praten wat jouw gevoelens zijn en dat je “pijn” hebt om Peter. Dat zal wel lastig zijn maar het is te proberen.  Wat voor strijd heb je nog steeds in je hoofd? Wil dat delen met mij?

Wat de toekomst betreft, weet ik even niets te schrijven.

Lieve groet,

Piet.

Wees lief voor elkaar !!!

Hoi Piet,

Ten eerste ook nog gefeliciteerd met je dochter. Nog thee gedronken en heeft ze zich ondanks Covid misschien toch een beetje jarig gevoeld? Mijn zwager vond zijn '’O shit, ik ben 50 kit' ook grappig, dus dat was zeer geslaagd.

Wat goed dat de scopie er goed uit zag. Dat is toch weer een zorg minder. Hoe lang mag je dan weer wegblijven tot de volgende controle?


Ik heb vorige week zondag mijn eerste vaccinatie gehad (Moderna) via het ziekenhuis. Wel was het zo, dat al het personeel van Den Helder naar Alkmaar moest. Het was schijnbaar niet te realiseren om het vaccineren op beide locaties te bewerkstelligen. Zoals gewoonlijk was 'Den Helder' weer de klos. Voor vijf minuten werk ruim twee uur onderweg, beetje jammer en zonde van mijn vrije dag. Maar ja, positief blijven: de eerste stap naar vrijheid is gezet.
Misschien dat de tweede ronde in Den Helder georganiseerd wordt.


Heb je wel zin in verplichtingen? De zomer komt er aan!!!!

Je gesprek bij de stichting Werkbank Drechtsteden, is dat dan vrijwilligerswerk? Of ga je weer aan een baan beginnen?
Heb je wel zin in verplichtingen? De zomer komt er aan!!!!
Ik had van de week twee vrije dagen en ben ook druk in de tuin geweest. Het was zalig weer en droog, dus prima weer om alles te scheren, snoeien en te vegen. Het ziet er ook weer strak uit. Was wel gebroken ’s avonds. Ik heb de hele avond met een warm pittenkussen op mijn knieën en polsen gezeten. Ik heb mijn hele leven al veel last van mijn gewrichten (fybromyalgie). Maar de pijn was de volgende dag weer minder en het resultaat was het zeker waard.
Ik ben net zoals jij, zodra het weer het toelaat, zit ik in mijn tuin. Dit jaar heb ik een schaduwdoek aangeschaft om onder te zitten. Moet alleen nog iemand vinden om hem op te komen hangen. Zo handig ben ik ook weer niet
Ik heb niet meer zoveel zin om in de volle zon te zitten. Ik houd het tegenwoordig niet zolang meer vol. Misschien is het ook gezonder.

Dit jaar heb ik pas eind augustus zomervakantie, dus ik heb nog even de tijd. Wij moeten in januari onze zomervakantie al doorgeven en ik dacht: doe maar zo laat mogelijk, want misschien is onze vrijheid weer uitgebreid en kan ik in ieder geval weer een terrasje pakken. Maar het gaat gelukkig sneller dan verwacht. Ik heb echter nog geen gebruik gemaakt van die vrijheid, jij wel? Ik heb er eigenlijk ook geen zin in om dingen te ondernemen waar een snel-test aan vooraf gaat. Dat vind ik te veel gedoe. En Ik ben toch nog veel aan het werk, dus ik heb het eigenlijk nog niet door of misschien ben ik er al aan gewend om niets te mogen. dat zou toch wel erg zijn, pffff.


Je hebt toch ook met mensenlevens te maken?!

Ook ben ik druk geweest voor het werk. Een collega en ik hebben het op ons genomen om naar de OR te stappen en een extra vergadering aan te vragen met onze leidinggevende. Dit alles gaat over geplande bezuinigingen, werktijdveranderingen, enz. Dat gesprek is al achter de rug en heeft nog weinig opgeleverd....... niets anders dan stress.
​Het zal nog wel een tijd gaan duren, want leidinggevende denken aan het geld en op de werkvloer, Dan wordt er alleen aan gedacht of het wel haalbaar en veilig kan. Je hebt toch ook met mensenlevens te maken?!


Dan de toekomst
De volgende gedachte vloog mij eigenlijk van de week aan: de versoepeling, maar voor mij verandert er weinig.
Het coronaleven dat 'jullie' is opgelegd, is mijn leven: werken en alleen thuis komen/zitten. Ik hoop voor mijzelf, dat ik hier sterker in word in de toekomst. Dat ik misschien ALLEEN op vakantie ga. Tot op heden kan ik mij niet voorstellen, dat dat leuk is. Mijn collega’s zeggen al enige jaren: "Astrid, je moet gewoon accepteren dat je weduwe bent en dus alleen en dat je dus ook alleen dingen moet gaan doen". Ik word daar nog steeds verdrietig van en heb nog steeds een strijd in mijn hoofd. Maar ik geef mijzelf niet op, wie weet wat de toekomst brengt.
Ik hoop dat mensen van deze vreselijke periode leren, maar ik ben bang van niet
Wees lief voor elkaar !!!


Een fijne zondag en een lieve groet,

Astrid

Helemaal jarig

Lieve Mirjam,
Wat een prachtige timing voor je brief!
Lief dank je wel voor je felicitaties.
Ik mail je binnenkort meer.
Maar het is inderdaad hier ook zonnig en toch wat bezoek in de tuin gehad! Helemaal jarig ondanks deze tijd 🥰😍💝🥳

Liefs Simone