Alles sal reg kom

Caro Pieter,

Zo zal de professore jou/jullie dan waarschijnlijk begroet hebben. Wat een prettige manier om de lessen mee te beginnen. Waar was dat in Italië, hoe lang was je daar?  Heb je daar gewoond vanwege werkomstandigheden? Hoe komt het dat jullie zoveel verhuisd zijn? Is dat alleen werk gerelateerd?

Helemaal mee eens, met gevoel kom je een stuk verder.

Ik ben erg benieuwd wat onze briefwisseling ons gaat brengen, een leuk experiment, vind ik.

Met mij gaat het wel ok … afkloppen …
Ik ben erg reislustig en ben graag onder de mensen, maar ik kan het gelukkig ook erg goed met mezelf vinden, dus in deze ‘corona’situatie waarin we ons nu bevinden, verzin ik wel wat om me mee bezig te houden. Ik heb nogal wat hobby’s en anders ontwikkel ik er een. In de creatieve hoek deed ik aan schilderen (moet het misschien weer oppakken) en ik maak wand’creaties’ van stof en andere materialen. Beeldhouwen vind ik ook erg leuk, maar ik vond het in het begin wel wennen om 3-dimensionaal te werken. Daarnaast vind ik ook koken en bakken heerlijk ….  maar niet altijd goed voor de lijn…

Hoe komen jullie eigenlijk in Frankrijk terecht?

Hoe kom jij je dagen door? Ben jij een zogenaamde ‘huisman’ of heb je nog een bedrijf of een baan?
Hoe komen jullie eigenlijk in Frankrijk terecht? Jouw vrouw is Amerikaanse, dus echt een internationaal huishouden bij jullie, erg leuk. Waar komt zij vandaan?

Wat een prachtig gebied waar jullie wonen, heerlijk om daar te wandelen en mogelijk worden jullie ook niet lastig gevallen door veel toeristen.
Ik heb wat familie in Frankrijk, maar niet in jullie hoek volgens mij.

Op dit moment staat mijn werk een beetje ‘on hold’ vanwege corona. Ik krijg mondjesmaat opdrachten.

Ik heb twee dochters. Voor jongeren is het zeker een pittige tijd, maar ik hoor ook van volwassenen en ondernemers dat zij vinden dat er meer met hen rekening gehouden moet worden. Er zijn hier ook veel ouderen die erg eenzaam zijn. Dat virus zet alle levens op zijn kop. Laten we hopen dat er met het vaccineren en/of evt. met medicijn het leven weer wat vrijer wordt, zodat we allemaal meer ruimte krijgen.

Mijn ervaring is dat veel Fransen de Nederlanders vaak betweters en/of te direct vinden, terwijl dat niet altijd zo bedoeld is natuurlijk.

De jongeren van tegenwoordig zijn erg mondig vind ik ook. In Nederland leren ze ook discussiëren en opkomen voor de eigen mening, ik weet niet hoe men daar in Frankrijk tegenaan kijkt. Mijn ervaring is dat veel Fransen de Nederlanders vaak betweters en/of te direct vinden, terwijl dat niet altijd zo bedoeld is natuurlijk.

Goede opleiding UCL! Biedt je zoon veel perspectief en een interessante plek daar in Straatsburg! Ik ken iemand die bij de EU in Brussel en in Straatsburg werkt, misschien heeft hij wel eens met diegene te maken (gehad), alhoewel er veel tolken zijn natuurlijk, dat zou wel heel toevallig zijn. Waar zou je zoon zijn opleiding (eventueel) willen doen? De ene opleiding is de andere niet en alhoewel in Europa veel geregeld wordt, is deze opleiding en ‘waardering’ per land verschillend. Wat goed hij al vier talen spreekt, daar heeft hij zeker veel profijt van. Het huis waarin ik nu woon staat te koop

Het huis waarin ik nu woon staat te koop

Op dit moment heb ik nog wel een andere situatie die veel van mijn aandacht opeist. Ik heb een aantal maanden geleden een ander huis gekocht. Het huis waarin ik nu woon staat te koop. Ik reis dus tussen het oude en nieuwe huis. Er moet van alles gebeuren zowel in het oude als in het nieuwe huis, soms gaat het volgens plan, soms totaal niet … tot ergernis > Wet van Murphy… maar goed, we houden de moed er in. Het kan daarom zijn dat mijn antwoord aan jou iets langer op zich laat wachten dan ik zou willen.

Dan hebben we hier ook nog de coronacrisis waarbij maar één gast/persoon in huis mag komen. Het lukt me op deze manier natuurlijk niet om op korte termijn te gaan verhuizen. Ik wil deze eerste mail ook graag positief en hoopvol afsluiten...

Ik wil deze eerste mail ook graag positief en hoopvol afsluiten met een Zuid-Afrikaanse uitspraak van Jan Brand (Kaapstad, 6 december 1823 – Bloemfontein, 14 juli 1888), de vierde staatspresident van de Oranje Vrijstaat.

Alles sal reg kom (as ons almal ons plig doen), de voorloper van … het komt allemaal  goed ….

Het antwoord is misschien een beetje een rommeltje geworden, ik hoop dat het toch begrijpelijk is.
Ik zie uit naar je reactie.

Buona serata e cari saluti

Irina