De verkiezingen zijn geweest

Hi Nienke,

Hoe gaat het? Dank voor je mooie brief. Je had er zo mooi werk van gemaakt! Dank je voor de mooie open brief, waarin ik je steeds beter leer kennen. Echt leuk om te lezen. Inderdaad we geven steeds meer en meer een kijkje in ons leven. Echt heel leuk en bijzonder ook!

Deze papieren variant vind ik persoonlijk veel leuker dan een email lezen op de computer of op mijn telefoon. Een prachtige envelop openen en er zes blaadjes uit halen met heel mooi geschreven zinnen (wát een netjes handschrift!), voelt veel leuker en 'echter'.

Het duurde even voordat ik weer ging zitten om je terug te schrijven. Mijn hoofd stond er simpelweg even niet naar. Die weken vliegen voorbij.

Dat een Rutte gewoon kan blijven zitten met zijn VVD .....

De verkiezingen zijn ook alweer geweest.....pfff ik ben geschrokken eerlijk gezegd. Maar het kwam ook niet echt als een verrassing helaas. Ik was de dag erna wel verdrietig en boos ook. Dat een Rutte gewoon kan blijven zitten met zijn VVD na die toeslagenaffaire en tien jaar bezuinigingen in de zorg, huisvesting, cultuur, etcetera. Ik ben benieuwd wat het met jou heeft gedaan.

Ik schreef inderdaad over sneeuw en ijs. Dat is nu alweer een tijdje terug. Ik zag voor mijn neus op de gracht geen mensen schaatsen, helaas. Het ijs was nog te dun op de gracht hier en het was bobbelig.

Leuk te lezen dat jouw vriend hier heeft gewoond! Er was bijna een mogelijkheid om te schaatsen op de stadsgrachten, maar er had een man in een bootje de borden genegeerd. Hij is gaan varen op een afgesloten gracht. IJs kapot. Helaas.

Wat vindt jij de lekkerste jaargetijden?

Her en der zijn wel mensen gaan schaatsen, maar dat werd afgeraden. Ik heb zelf hier in het Erasmuspark om de hoek heel even op mijn schaatsen gestaan. Het was heerlijk dat weekend. Die sneeuw, die kou met dat zonnetje erbij. Ik houd erg van de winter. Maar de lente is in de lucht en dat is ook wel erg fijn hoor! Ik ben blij dat we hier in Nederland echt de seizoenen kunnen meemaken. Wat vindt jij de lekkerste jaargetijden?

.....................................

(Noot redactie: dit is de laatste brief van Berenice. Ze heeft hem wel opgestuurd naar ons, maar niet meer naar Nienke).