Inspirerende mensen als jij die vergeten kaarsen in donkere hoeken aansteken

Beste Marjet,

Hartelijk dank voor je antwoordbrief, die veel over je duidelijk maakt. Ik heb ook op jouw website gekeken.
Ik denk dat we ruimte hebben om een goede ervaring met elkaar te vormen. Ik weet het niet zeker, maar ik denk soms, dat het lot ons samenbrengt met inspirerende mensen als jij die vergeten kaarsen in donkere hoeken aansteken. Het idee van dit project is een katalysator voor ideeën die bijvoorbeeld in de diepte van de psyche nog steeds slapen.

ik hou ook van de zee. Ik kom uit een kuststad (Mukalla) aan de Arabische Zee. Daar hoorde ik altijd het geluid van golven als een kosmisch ritme in mijn hart. Ik schreef mijn dagboek in Nederland met momenten van mijn leven in Jemen als flashbacks door de hele tekst. Tijdens de eerste weken in Nederland schreef ik ook een dichtbundel vanuit Arabisch perspectief. Ik gebruikte de techniek van een poëtisch masker en stuurde sms brieven en mails naar een paar oude en moderne Arabische dichters. Ik vertelde hen wat ik in Nederland heb gezien. Ik heb het boek in 2015 in Jordanië gepubliceerd. Tijdens de corona lockdown heb ik een aantal korte gedichten geschreven. Je vindt ze op: https://coronagedicht.nl/?s=saeed al-gariri

Ik gebruikte de techniek van een poëtisch masker

De roman is een uitgestelde droom. Ik ben al met schrijven begonnen maar ... het wordt een vreemd maar realistisch verhaal over een chat relatie tussen een imam en tien meisjes. Een soort verboden liefde. Ik ga het in stukjes schrijven. Elk meisje schrijft een hoofdstuk. Het is een belangrijk thema over de impact van social media op religie, waarden en moraal in een traditionele samenleving, denk ik.
Ik denk ook dat onze perceptie op de romantische liefde zal veranderen in de toekomst. Het lijkt me dat sommige verborgen punten in onze zielen misschien onbekend blijven en verwijderd van de invloed van technologie, zoals eilanden in een oceaan. Alsof ze niet zijn begraven zijn de overstroming. Maar dat zal marginaal zijn. Op deze eilanden zullen de mensen hun romantische gevoelens terugkrijgen alsof ze de ervaring van Robinson Crusoe zouden hebben zoals in de roman van Daniel Defoe. Denk jij dat ik naar dit idee neig? Ik was meer dan veertig jaar lang ondergedompeld in romantiek?

Het lijkt me dat sommige verborgen punten in onze zielen misschien onbekend blijven

Meer over mij vind je op onderstaande links. Mijn verhaal over Jemen en Nederland:

https://www.majalla.nl/artikel/opinie/toen-hadramaut-nog-geen-jemen-was/
https://www.majalla.nl/author/saeed-al-gariri/
https://www.360storybank.com/our-best-days-we-havent-seen-them-yet/
https://www.vluchtelingenwerk.nl/persoonlijke-verhalen/vluchteling/saeed-57-over-zijn-speciale-plek-nederland
https://coronagedicht.nl/gedicht/afstand-van/
https://coronagedicht.nl/gedicht/grote-waterpijp/
https://www.zemzemtijdschrift.nl/node/169

Hartelijke groeten,
Saeed

Leven vanuit blijdschap en dankbaarheid

Hoi Rayan,

Het is nogal een complex iets om in een brief te gaan uitleggen hoe ik uit 'mijn duisternis' ben gekomen. Laat ik het er op houden dat ik veel lieve mensen om me heen heb gehad die mij hebben gesteund. Ook de professionele hulp en mijn eigen doorzettingsvermogen hebben me gebracht waar ik nu sta. Vanaf nu zet ik alleen maar stappen vooruit en heb ik alles lekker op de rit. Ik maak wat van mijn leven en leef meer vanuit blijdschap en dankbaarheid.

Leven vanuit mijn gevoel/hart/intuïtie werkt beter. Ik bekijk de dingen dan vanaf een afstand. Ook de corona

Ik kan leven vanuit mijn ratio (en gelukkig hebben we ons verstand!), maar vaak zijn dit ook de negatieve gedachten (angst, boosheid). Daarom werkt voor mij leven vanuit mijn gevoel/hart/intuïtie beter. Ik bekijk de dingen dan vanaf een afstand. Zo ook de corona. Voor jou helpt andersom beter geef je aan. Ik kan me daarin vinden. Als je gevoelsmatig alles zou bekijken zou dit te pijnlijk worden. Lijkt me. Soort bescherming voor jezelf dus.

Wat heb jij een flinke LP collectie zeg! 280! Wow! Leuk zo'n verzameling en dat je die bent gaan uitbreiden. Bij ons ligt veel Pink Floyd, Bruce Springsteen, Pearl Jam, Kensington, en meer.

Bijzonder dat je je foto's naar Oostenrijk stuurt. En ja, jouw foto's zijn dan altijd puur, zonder nabewerking 🙂 (in de vorm van Photoshop).

Ik ben heel benieuwd naar de gedichtenbundel ja, de winkels zijn natuurlijk niet open dus het kan nog wel even duren zeiden ze, voordat het de verkoop in gaat.

En jaaaa, ijs! ❤️ Ik heb zelf jarenlang op schaatsen gezeten, dus ik ben echt wel een liefhebber! En leuk dat je zegt ''Zon en ijs zijn altijd goed samen''. Laatst was ik bij de ijsbaan, eromheen zit een betonnen pad, skeeler/hardloopbaan. Er kwamen allemaal mensen op af en ze waren vrolijk! Mooi om te zien.

Het is lastig om concreet een beeld te schetsen van de toekomst

Mooi verhaal van het huisje in Biddinghuizen. Zoiets vergeet je nooit meer. Leuke herinneringen waar je het jaren later nog over hebt.

In 2020 is Schrijven naar de Toekomst begonnen met hun schrijfproject. Inmiddels zijn we in 2021, nog zes jaar tot een nieuwe cyclus begint. Het is lastig om concreet een beeld te schetsen van de toekomst natuurlijk. Ik denk dat er wel wat dingetjes gaan veranderen richting 2027. Meer digitale lessen/technologische ontwikkelingen. Er zal nog wel meer onrust komen wat betreft corona. Daar zijn we de komende jaren nog wel zoet mee (het 'bestrijden' van corona plus de gevolgen/wederopbouw van economische zaken).

Ik hoop dat we wat meer gelijkheid krijgen dat iedereen weer zorg krijgt en dat er niet teveel wegbezuinigd wordt (psychische zorg en dergelijke). Meer vrede, meer licht en minder duister. Nou ja, tot zover mijn kijk.

Dit was ook mijn vierde brief. Ik vond het leuk, ik heb geschreven wat ik wilde schrijven. Maar voor mij is het goed zo. We schrijven elkaar weer in de toekomst (2027). Benieuwd hoe het leven dan is met veranderingen etcetera.

Bedankt voor je vertrouwen. Ik wens je alle goeds toe.

Groetjes,

Hester