Hoe vond je het, om op je zeventiende naar Nederland te komen?

Beste Hanna,

Bedankt voor je brief! En wat een mooi verhaal over het inspreken van cassettebandjes om contact te hebben met je familie. Ik heb dat nog nooit eerder gehoord. In die tijd lijkt me dat een heel leuke manier van communiceren. Nog steeds wel eigenlijk.

Hoe vond je het om op je zeventiende naar Nederland te komen? Wat mis je naast je familie het meest aan Marokko? Het lijkt mij heel spannend om te emigreren naar een nieuw land, maar ook heel dapper.

Als de maatregelen opgeheven worden, ga ik denk ik, een feestje geven. Ik ben een paar maanden geleden afgestudeerd en heb net een nieuwe baan gevonden. Ik heb dat nog niet echt kunnen vieren en dat zou ik nog wel willen doen. Maar op vakantie gaan en even tot rust komen lijkt me ook heerlijk!

Hoe hebben je kinderen het afgelopen jaar ervaren?

Ik kan me goed voorstellen, dat het lastig is dat je niet goed weet met wie je kinderen in aanraking zijn geweest. Hopelijk wordt er op school goed op gelet door de de leraren. Hoe hebben je kinderen het afgelopen jaar ervaren? Kunnen ze nog wel een beetje de dingen doen die ze leuk vinden? En jij, heb je nieuwe hobby’s of bezigheden opgepakt? Ik ben vooral meer gaan sporten thuis, omdat ik zoveel stil zat. Dat heb ik er wel in gehouden., dus ik voel me nu best fit en dat is fijn! Daarnaast tennis ik nog, heb veel planten in huis, die ik met liefde verzorg, houd ik van muziek, lezen en films kijken. Zo houden we ons wel bezig!

.... mijn vriend wil wel erg graag kinderen en het liefst ook niet al te laat...

Ik denk er wel eens aan om ooit kinderen te nemen, maar vind het nu nog een beetje te vroeg. Ik begin net pas met fulltime werken en mijn vriend en ik wonen op dit moment in een éénkamerappartement. Een kleine erbij zou niet echt passen. Maar mijn vriend wil wel erg graag kinderen en het liefst ook niet al te laat, dus ik vrees dat het er wel een keer van gaat komen ja! Ik heb altijd getwijfeld over kinderen, maar ik denk dus dat ik uiteindelijk wel overgehaald ga worden. Het is ook niet zo dat ik geen kinderen wil, maar ik weet niet of ik er ooit echt klaar voor ga zijn. Maar ja, dat ben je waarschijnlijk nooit. Ik weet in ieder geval dat ik niet meer dan drie kinderen zou willen.

De hele Aziatische keuken vind ik lekker,

Wat leuk van het eten van sushi zo’n goed gevoel geeft! Zelf eet ik eigenlijk nooit sushi, omdat ik zoveel mogelijk veganistisch eet. Maar toen ik nog weleens vis at, vond ik sushi erg lekker. De hele Aziatische keuken vind ik lekker, Indisch, Koreaans, Thais, heerlijk! Morgen gaan mijn vriend en ik een vijfgangenmenu koken met in iedere gang aubergine als hoofdingrediënt . Ben heel benieuwd hoe alles gaat worden. Dat hoor je de volgende keer!

Ik wens je een heel fijn weekend en een fijne moederdag. Hopelijk woord je goed verwend door je zoons!

Hartelijke groeten,

Soline

pagina 1 van de brief van Soline aan Hanna van 7 mei
Hoe vond je het, om op je zeventiende naar Nederland te komen?