Suikerfeest is een dag vol gezelligheid

Beste Joop,

Wat gaat de tijd snel...

De ramadan was net begonnen en het is alweer voorbij. Tijdens de ramadan vasten alle moslims, ze verdiepen zich meer in hun geloof en helpen arme mensen. Het is een speciale maand waarin men extra zijn best gaat doen. Ik merk dan ook dat iedereen die met de ramadan meedoet vrijgevig is en veel arme mensen helpt met donaties of voedselpakketten. Het is ook een gezellige maand. Veel families komen bij elkaar om het vasten te breken. Vanwege corona was dat dit jaar minder. We proberen het huis ook gezellig te versieren, zodat de kinderen het mee krijgen. Zie het als maand december met kerstversieringen.

Suikerfeest is een dag vol gezelligheid, met pakjesavond en met lekker eten. Men moet ook de hele dag op familiebezoek. Ik ben met mijn gezin in feestkleding bij mijn zus gaan ontbijten. Het was een geslaagde dag met veel lekkernijen en cadeaus.

Wij zijn ook opgevoed met opa en oma in huis.

Over de opvoeding van de kinderen ben ik het met je eens. Alleen, zoals ik eerder heb aangeven, moeten wij in ons geloof een kind alles geven en verwachten wij zorg voor ons van hen als wij ouder zijn. Tegenwoordig zie je dat minder gebeuren. Wij zijn ook opgevoed met opa en oma in huis. Maar in deze tijd hoop ik alleen op zorgzaamheid en een bezoekje per week van ze, haha. Ik probeer ook veel aandacht aan mijn ouders te schenken en voor ze te zorgen als het nodig is. Zoals je zei, ieder kind is anders en wordt als een individu gezien.

De buurt gaat er ook niet op vooruit

Helaas zie ik veel verschillen in de buurt vanwege de nieuwbouw en bestaande bouw. Ik had liever dat alle oude woningen gesloopt of gerenoveerd werden. Ik woon ook in een oud huis en kan niet wachten tot ik kan verhuizen. De buurt gaat er ook niet op vooruit door vuil en criminaliteit, helaas. De laatste tijd hoor je veel over criminaliteit en dat baart mij zorgen. Qua vuil is het erger geworden en er is veel overlast van muizen.

Nu, ik probeer altijd op tijd te reageren met schrijven, maar de dagelijkse routine en kids laten het niet toe.

Ik wens je verder een fijne dag.

Groetjes,

ADNAN

Mevrouw Pietje Precies, noemen ze mij ook wel eens

Hoi Agnes,

Het gaat inmiddels hartstikke goed met me!

Leuk hoor die foto! Ik heb hem een plekje gegeven in mijn huis. Vind hem zo rustgevend.

Vind het ook hartstikke leuk om je zo te ontmoeten.

Maar leuk hoor, dat je fotograaf bent. Ik zelf hou ook van foto’s maken, maar dan op mijn telefoon. Ik maak er een stuk of zes en één daarvan moet het dan worden. Mevrouw Pietje Precies, noemen ze mij ook wel eens.

Mijn motto dit jaar is om te genieten van elk moment

Lekker sportief hoor! Om zo’n wandelroute te doen. Ik ben voor de ramadan ook heel sportief geweest, ging bijna elke ochtend om de Sloterplas rennen en af en toe wandelen als ik het even niet aan kon. Dat zou ik graag weer willen oppakken, zodra de ramadan is afgelopen, want dan heb ik me weer vol zitten proppen met zoetigheden. Mijn motto dit jaar is om te genieten van elk moment en ook meer de natuur in te gaan. En natuurlijk een gezonde lifestyle aan te houden.

Maar jij zal het net zo druk hebben als ik met drie kinderen, zo druk dat je soms jezelf vergeet. Wel ben ik een type dat toch altijd toch een moment op een dag maakt om even weg te zijn van al het werk en de bezigheden met de kids. Dan plan ik een ontbijt met wat vriendinnen, lekker shoppen of dineren, want ja, zo hou ik me zelf op been. Anders lukt het echt niet.

Maar pottenbakken, leuk zeg. Dat heb ik ook altijd wel willen doen. Nou wie weet zal ik je eerste klant zijn.

Met de ramadan gaat het hartstikke goed. Mijn lichaam is nu aan het ontgiften. Daarbij merk ik dat mijn gemoedstoestand drastisch verbeterd is. Ben ineens heel helder, want normaal ben ik veel suiker gewend.

De organisatie waar ik in zit, is een vrijwilligersorganisatie, die bewoners en professionals empoweren in West. Wij geven veel bijeenkomsten, over bijv. opvoeden, discriminatie, LHBTQI,  noem maar op.  Ook bieden we lessen aan in Spaans, Engels en Nederlands. We worden vaak ingezet bij evenementen, zoals het WOWfestival en het Alf  Laila Walaila.

Ben natuurkijk nu weer bezig met het voorbereiden van het Suikerfeest!

De eerste week vakantie is alweer voorbij en wat is het snel gegaan. Heb eigenlijk niet veel gedaan. Vanwege de ramadan heb ik het dit jaar anders aangepakt en ik vind het heerlijk. Ben natuurlijk nu weer bezig met het voorbereiden van het Suikerfeest, dat bijna voor de deur staat. De kinderen zijn er dol op. En ik ook! Het hele huis wordt versierd, allemaal cadeautjes en lekkere dingen op tafel.

Aankomende week is het weer de laatste week van de ramadan, dus ook de laatste afgifte van de maaltijden, die mij deze hele maand bezig hebben gehouden. Ik ben enorm trots op wat we hebben bereikt. Veel ouderen blij gemaakt en laten weten dat ze altijd op ons kunnen rekenen, als ze daar behoefte aan hebben.

Ben weer benieuwd naar je volgende brief,

Met hartelijke groeten,

Saly

Ik hou van feestjes

Lieve Agnes,

Mijn excuses. De week is zo snel voorbij gegaan, dat ik niet door had, dat het mijn beurt was. Nogmaals excuses!

Ik ben jarig geweest en de volgende dag was mijn jongste zoontje jarig. We hebben niks bijzonders gedaan, maar als het mooi weer is wil hij zijn vriendjes uitnodigen en een feestje geven. Prima hoor! Ik hou van feestjes. En van het organiseren helemaal! Maar we misten de zon, dus hebben we het naar een zonnige dag verplaatst. Ook de mijne wil ik vieren met een leuke lunch of diner. We wachten nog even af met 'de restaurants' ! We halen alles gewoon in. Hihihih.

Maar wat leuk dat je bijna van elke weekend gebruik maakt om leuke dingen te doen. En ja stiekem dingen doen, is altijd leuk! Meestal is mijn weekend schoonmaken en gezellig met het gezin ontbijten of lunchen. Dan bak ik pannenkoeken/pancakes om daarna weer door te gaan met de grote schoonmaak.

...avonden, waarbij je lekker lang kunt genieten, als de kids al in bed liggen.

De tijd vliegt, zoals je zegt. Het is alweer juni en we wachten allemaal weer met smart op die heerlijke zomer met mooie lange avonden, waarbij je lekker lang kunt genieten, als de kids al in bed liggen. Soms genieten de kinderen natuurlijk ook mee, want ja het is vakantie. Moet kunnen!

Ik heb een heel drukke week achter de rug. Daarvoor was het Suikerfeest natuurlijk ook nog met alle voorbereidingen. Het was weer een drukke boel bij oma en opa. Na een lange tijd alle neefjes en nichtjes weer gezien. En weer te veel gesnoept van alle lekkernijen. Kortom, een mooie dag met de familie!

Ik heb deze week twee podcasts mogen organiseren voor jongeren in de wijk, die het gesprek aangingen met de stadsdeelvoorzitter over Jong in de pandemie. Dat was een mooi project om te organiseren.

Hé, maar wat grappig! Ik ben ook geboren in Oud-West en zat ook een aantal jaren in de Baarsjes op school. Op de 10e Montessorischool. Heb daar een aantal jaar gewoond tot ongeveer acht jaar en heb daar mooie herinneringen aan. Vervolgens ben ik naar de Kolenkit verhuisd en na twaalf jaar weer naar De Baarsjes. Na twee jaar ben ik weer teruggekeerd naar de Kolenkit.

Ik duik maar eens gauw de keuken in, want er moet weer een maaltijd voorbereid worden voor de 'hotelgasten' die geen rekening houden de eigenaar van het hotel

Leuk dat je dochter op atletiek zit. Mijn dochter wilde dat ook, maar we moesten een keuze maken. Aangezien dit het laatste schooljaar is op de basisschool, moeten ze niet te veel activiteiten hebben. Ze heeft voor de paardrijlessen gekozen en vindt  het geweldig op de manege.

Tegenover de atletiek  zit de BMX, mijn twee jongens zitten daar en leren van die gekke stuntjes op de fiets. Vind dat heel cool van ze! Ook zit één van mijn jongens op voetbal (Sloterdijk). De ander heeft gekozen voor theater, dat vind hij veel leuker dan voetbal.

Nou dat was het weer voor vandaag. Ik duik maar eens gauw de keuken in, want er moet weer een maaltijd voorbereid worden voor de 'hotelgasten' die geen rekening houden de eigenaar van het hotel, hihihi.

Ik wens je nog een fijn, heerlijk en zonnig weekend.

Een zonnige groet, vanuit mijn zonnige kinderkamer.

Saly