Mijn vertrouwen in de politiek is de laatste maanden behoorlijk gedaald

Beste  Adnan,

Hartelijk dank voor je brief, die ik met interesse gelezen heb.

Leuk te lezen dat je twee kleine kinderen hebt. Ik hoop dat je daar volop van geniet. Een onvergetelijke periode. Ik heb daar zelf enorm van genoten.  Alle periodes in mijn leven met de kinderen waren op hun manier waardevol. Het bijzondere van de periode, dat ze nog zo klein zijn, is dat ze nog zo dicht bij je staan en je contact met hen zo vanzelfsprekend en intiem is. Maar let op, die periode is ook zo weer voorbij. En er is altijd het gevaar, dat je te veel aandacht besteedt aan zaken, die wel de aandacht trekken, maar lang niet zo belangrijk zijn.

Wat denk je, of hoop je dat je kinderen later in hun volwassen leven zullen staan? Hoe zijn ze als mens geworden?Denk je, dat jij en je vrouw daar veel invloed op hebben?

Ik ben zoals dat heet links.

Ik weet niet, of je geïnteresseerd bent in politiek, ik ben dat wel. Naar mijn mening is de politiek bepalend voor veel zaken van het leven. Ik volg dat ook, via tv en het lezen van de krant en internet. Nou wat dat betreft heb ik het de laatste tijd druk gehad. Vluchtelingenbeleid, het beleid van de nieuwe Amerikaanse president, de toeslagenaffaire, de leugens van de regering Rutte, om maar een paar dingen te noemen. Mijn vertrouwen in de politiek is de laatste maanden behoorlijk gedaald. En dan moet ik nog zeggen dat dat al niet hoog was. Ik ben zoals dat heet links. Stemde vroeger altijd PvdA. Maar na hun deelname in verschillende rechtse regeringen ben ik erg in hen teleurgesteld geraakt. Sindsdien stem ik GroenLinks of SP. GroenLinks vooral omdat zij een goed beleid hebben in de klimaatproblematiek. Helaas vind ik hun beleid op andere terreinen nogal zwak. Ook hebben zij weinig oog voor de mensen met lagere inkomens. De SP heeft in ieder geval een goed beleid voor de zwakkeren in de samenleving en de overtuiging dat fundamentele maatschappelijke veranderingen noodzakelijk zijn. Hoe denk jij over deze dingen?

Daar had in de planning rekening mee moeten worden gehouden.

Nog even wat over de buurt. Ik vind het maar raar, dat het afronden van de werkzaamheden aan de Burgemeester de Vlugtlaan met twee en een halve maand is uitgesteld. Ook jij zal hierover wel een brief van de gemeente/het stadsdeel gehad hebben. De redenen die ze daarin noemen voor de vertraging vind ik zwak. Dat het koud geweest is en gevroren heeft, lijkt mij iets waar je als bestuurder/gemeente niet verrast door mag zijn in de winterperiode. Daar had in de planning rekening mee moeten worden gehouden. Dat ineens bleek dat de rioleringen niet goed meer waren. Het groot onderhoud en veranderingen aan de Burgemeester de Vlugtlaan zijn zeer ingrijpend en grootschalig. Zo worden er ook allerlei leidingen verlegd en vervangen. Het is gewoon een ernstige tekortkoming dat de professionele diensten die daarvoor verantwoordelijk zijn, bij het maken van plannen niet bedenken dat de rioleringen vanwege hun leeftijd mogelijk aan vervanging toe zijn. Ik ben misschien te kritisch maar ik vind de kwaliteit van het bestuur, niet erg best. De inrichting en het beheer van de openbare ruimte in onze buurt, is nog steeds niet op orde. Het ophalen van het huisvuil is een ramp. Dat vind ik jammer.

Je noemde in je brief onze buurt met veel verschillende culturen, wat je waardeert. Ook ik vind dat een positief punt van onze buurt. Vergeleken met 60 jaar geleden zijn we steeds meer naar elkaar toegegroeid en ook met elkaar vergroeid.

Mocht je over de door mij geschreven dingen vragen hebben, aarzel niet om ze te stellen. Ik zou graag horen wat jij denkt over de onderwerpen die ik genoemd heb. Maar natuurlijk ook over alles wat jij wil zeggen.

Vriendelijke groeten,

Joop