Het geluid van rechts is de laatste tijd zo aanwezig

Hoi Ina,

Ik zag gisteren (zondag) je mailtje voorbij komen. Zondag is mijn blogdag. Het is de dag dat ik mijn wekelijkse blog schrijf. Gisteren had ik zo weinig inspiratie. Ik heb er alles aan gedaan om mezelf niet te laten afleiden. Vandaar dat ik nu een antwoord aan het typen ben. Ik heb vandaag een dag gehad waarin ik bijna alleen maar aan het studeren was. Leren voor toetsen en oefenen met een werkmodel. Maar mijn ritueel om elke ochtend een nieuwe aflevering van GTST op Videoland te kijken, sla ik nooit over. Een soort ‘me time’. Ja dat moet ik ook echt wel inplannen. Afgelopen weekend heb ik veel rugby gekeken (Six Nations, zeslandentoernooi) en dat was wel een relaxmoment voor mij.

Ik zal zeker een keer jouw blog lezen! Lijkt me erg leuk! De titel spreekt me in ieder geval al heel erg aan 😄.

Ik ben heel erg benieuwd, of we nog meer raakvlakken hebben!

Het enige pluspuntje van de verkiezingen is het feit dat D66 een winstje heeft gepakt

ik schrok ook heel erg van de uitkomst van de tweede kamerverkiezingen. Ergens had ik dit ook wel verwacht. Het geluid van rechts is de laatste tijd zo aanwezig. Ik kan me inderdaad ook niet voorstellen dat je op een partij kan stemmen die bepaalde groepen mensen uitsluit. Ik kan daar echt heel erg moeilijk bij. Het enige pluspuntje van de verkiezingen is het feit dat D66 een winstje heeft gepakt. Als lijsttrekker vind ik Kaag wel goed. Ik ben het niet altijd eens met de standpunten.

Wat ontzettend goed dat je toch de poster voor je raam hebt gehangen! Ik heb ook op GroenLinks gestemd. Ik heb ook op een vrouw gestemd. Ik heb op Senna Maatoug gestemd. Ik heb op haar gestemd omdat ze 1) een vrouw is en 2) uit Leiden komt.  Verder heb ik niet echt argumenten waarom ik op haar heb gestemd.

In Leiden mochten we ook stemmen voor een referendum. Het referendum ging over de vraag of de gemeente een sportpark moest herinrichten of niet. Ik heb ‘voor’ gestemd. Vooral omdat veel sportverenigingen en sportbonden ook ‘voor’ waren en omdat GL ook voor het plan was. Verder was er zo weinig informatie waardoor de keuze heel lastig was. De uitslag was ’tegen’. Nu ben ik heel benieuwd wat er gaat gebeuren.

Om me heen heb ik veel mensen die op Forum voor Democratie of de PVV hebben gestemd (JA21 weet ik niet). Mijn facebook staat vol met de button ‘ik stem Forum’ of andere complottheorieën. Ik weet niet of je daarmee bekend bent, maar ik weet nooit of ik moet lachen of moet huilen om die berichten. De ene is nog raarder en gekker dan de andere.

Ik ben wel een groot fan van het programma ‘Even tot hier’ en in dit programma hebben ze meerdere malen Forum voor Democratie en Thierry voor gek gezet. Op youtube staan hier de fragmenten wel van. Ik ga nog steeds stuk.

Over Baudet gesproken: een dag voor de verkiezingen was hij in Leiden. Het was zo druk. Ik was er zelf niet bij, want ik had school (wat jammer nou 😉). Echt bizar dat dit kon.

Ik heb wel sokken om mijn protheses, maar ik vervang ze bijna nooit. Ze stinken toch nooit.

Wat tof zeg! Wat leuk dat je ook meedoet aan de wedstrijd! Ik heb wel sokken om mijn protheses, maar ik vervang ze bijna nooit. Ze stinken toch nooit. Ik heb er verder ook geen last van. Ik vervang ze pas als er echt grote gaten in zitten. Breien lijkt me nu ook wel een lekkere bezigheid. Dan heb je toch weer iets te doen.

J L kan zeker mooi tekenen! Ik verbaas me er nog steeds over hoe goed ze is. Ik kan zelf niet zo goed tekenen. Ik heb dat talent niet. Wat grappig dat het wereldje eigenlijk weer best klein is 🙂.

Wat super grappig. Ik ben zelf geboren in Ede. Maar mijn moeder kreeg heimwee naar Leiden (ze is een echte Leidse). Toen ik twee jaar was, zijn we weer naar Leiden gegaan. Dus eigenlijk weet ik niet beter of we wonen hier. Ik vind het heerlijk.

Ik ben zeker druk bezig met het afronden van mijn studie. Stageverslagen hoef ik niet te schrijven, omdat ik dit vorig schooljaar allemaal al heb moeten doen. Jaar 4 is binnen deze opleiding geen stagejaar. Ik heb mijn profiel (richting Jeugdzorg) vorige maand afgerond. Ik ben nu bezig met mijn laatste studieonderdeel: de minors. Ik volg nu een minor Jeugd-GGZ. Ik vind het zo interessant. Het gaat voornamelijk over trauma en het inzetten van je eigen ervaringen en andere stoornissen (dit klinkt misschien heel vaag). Ik ga me ook inzetten voor een andere minor binnen de opleiding. Namelijk ‘Diversiteit’. Hierin mag ik een gastles geven over mijn eigen ervaringen rondom het hebben van een beperking. Ik vind het heel erg spannend! Maar ik heb er wel zin in!

Heel toevallig heb ik me afgelopen vrijdag definitief ingeschreven voor de opleiding ‘Leraar Omgangskunde’. Twee weken geleden heb ik gehoord dat ik stage mocht lopen en het enige wat ik nog moest doen was inschrijven. Dat heb ik gedaan. Ik ga dus nog een jaartje doorstuderen.

Studeren in Utrecht. Wat spannend! Mag ik vragen welke opleiding of welke school hij doet? ‘bijzondere school’ wekt wel mijn nieuwsgierigheid ☺️. Ik heb (nog?) geen brief ontvangen. Ik kreeg wel een mailtje of ik iets wilde schrijven voor hun sociale media. Ik vind het een heel erg leuk project! Zo bijzonder.

Ik ga nu ook maar stoppen. Anders blijf ik doorgaan 🙈.

Veel liefs en tot snel!

Clannad