Inspirerende mensen als jij die vergeten kaarsen in donkere hoeken aansteken

Beste Marjet,

Hartelijk dank voor je antwoordbrief, die veel over je duidelijk maakt. Ik heb ook op jouw website gekeken.
Ik denk dat we ruimte hebben om een goede ervaring met elkaar te vormen. Ik weet het niet zeker, maar ik denk soms, dat het lot ons samenbrengt met inspirerende mensen als jij die vergeten kaarsen in donkere hoeken aansteken. Het idee van dit project is een katalysator voor ideeën die bijvoorbeeld in de diepte van de psyche nog steeds slapen.

ik hou ook van de zee. Ik kom uit een kuststad (Mukalla) aan de Arabische Zee. Daar hoorde ik altijd het geluid van golven als een kosmisch ritme in mijn hart. Ik schreef mijn dagboek in Nederland met momenten van mijn leven in Jemen als flashbacks door de hele tekst. Tijdens de eerste weken in Nederland schreef ik ook een dichtbundel vanuit Arabisch perspectief. Ik gebruikte de techniek van een poëtisch masker en stuurde sms brieven en mails naar een paar oude en moderne Arabische dichters. Ik vertelde hen wat ik in Nederland heb gezien. Ik heb het boek in 2015 in Jordanië gepubliceerd. Tijdens de corona lockdown heb ik een aantal korte gedichten geschreven. Je vindt ze op: https://coronagedicht.nl/?s=saeed al-gariri

Ik gebruikte de techniek van een poëtisch masker

De roman is een uitgestelde droom. Ik ben al met schrijven begonnen maar ... het wordt een vreemd maar realistisch verhaal over een chat relatie tussen een imam en tien meisjes. Een soort verboden liefde. Ik ga het in stukjes schrijven. Elk meisje schrijft een hoofdstuk. Het is een belangrijk thema over de impact van social media op religie, waarden en moraal in een traditionele samenleving, denk ik.
Ik denk ook dat onze perceptie op de romantische liefde zal veranderen in de toekomst. Het lijkt me dat sommige verborgen punten in onze zielen misschien onbekend blijven en verwijderd van de invloed van technologie, zoals eilanden in een oceaan. Alsof ze niet zijn begraven zijn de overstroming. Maar dat zal marginaal zijn. Op deze eilanden zullen de mensen hun romantische gevoelens terugkrijgen alsof ze de ervaring van Robinson Crusoe zouden hebben zoals in de roman van Daniel Defoe. Denk jij dat ik naar dit idee neig? Ik was meer dan veertig jaar lang ondergedompeld in romantiek?

Het lijkt me dat sommige verborgen punten in onze zielen misschien onbekend blijven

Meer over mij vind je op onderstaande links. Mijn verhaal over Jemen en Nederland:

https://www.majalla.nl/artikel/opinie/toen-hadramaut-nog-geen-jemen-was/
https://www.majalla.nl/author/saeed-al-gariri/
https://www.360storybank.com/our-best-days-we-havent-seen-them-yet/
https://www.vluchtelingenwerk.nl/persoonlijke-verhalen/vluchteling/saeed-57-over-zijn-speciale-plek-nederland
https://coronagedicht.nl/gedicht/afstand-van/
https://coronagedicht.nl/gedicht/grote-waterpijp/
https://www.zemzemtijdschrift.nl/node/169

Hartelijke groeten,
Saeed