Er was iets heel leuks

Lieve Eilys,

Sorry dat ik zo laat terugschrijf. Ik was ziek. Het was een beetje zwaar. Ik voelde me niet lekker en was bezig met administratie voor dingen voor de gemeente. Het kostte erg veel tijd. Ik slaap slecht, daardoor voel ik me niet lekker overdag.

Er was iets heel leuks. Ik wil graag een poes hebben. Een kennis van mij vroeg of ik een poes wilde, omdat die vrouw niet kon zorgen voor de poes. Toen twijfelde ik toch, omdat ik op de vijfde verdieping woon en omdat de poes ziek is. De poes had last van zijn heup en van zijn ogen. Het kost daarom te veel geld. Ik ga het toch niet doen. Dus ik ga misschien nog naar een poes zoeken. Maar het is lastig, want het is zielig dat de poes dan zo hoog woont en niet naar buiten kan. Ik woon vlak bij het park en daar zijn overal vogels, straks springt de poes van het balkon. Oeps.

Poes

Ik heb een foto van de poes. Hij is zo mooi en schattig. Ik stuur de foto even mee. Als ik de poes zie ga ik toch weer twijfelen. Maar het kost gewoon te veel geld, zeker als de poes ziek is.

Een heeeeel klein hondje

Ik denk dat ik niet goed genoeg kan zorgen voor de poes en de poes moet een goed leven hebben. Ik ben soms ook weg. Naar Bulgarije, ik kan de poes niet alleen laten. Misschien ga ik een keer naar het asiel, om te vragen of ze een poes hebben die wel alleen binnen kan blijven. Of een heel klein hondje. Een heeeeel klein hondje.

Dank voor het recept, ik heb het nog niet gemaakt, maar ik ga het recept wel maken. Voor dat ik je ga zien!

Hier een recept voor jou: Linzensoep
Ingrediënten:
1 glas rode linzen
1 witte ui
1 aardappel
1 wortel
1 eetlepel tomatenpuree
Olijfolie
1 liter gekookt water.
Beetje zout en peper
0,5 theelepel komijn, als je dat lekker vindt.

Bereiding:
Doe 2 eetlepels olijfolie in de pan. Gesnipperde ui in de pan. Als het een beetje zacht is geworden doe je de aardappel erin. De aardappel snijd je in blokjes. De wortels snijd je ook in blokjes en doe je ook in de pan. Paar minuutjes roeren.

Daarna gooi je de linzen erin. Maar je moet de linzen goed wassen tot het water helemaal schoon is. Daarna doe je de tomatenpuree erin en roer je alles.

Daarna doe je het gekookte water in de pan. Dan wacht je tot alles gekookt is. De linzen en de aardappel en wortel worden heel zacht. Dan met de staafmixer alles mengen. Als het heel dik is kan je er nog water in doen.

Nu doe je er zout en peper in. Als je het lekker vindt doe je er ook nog komijn in, een halve theelepel.

Als het klaar is doe je er misschien een beetje citroen in. Of je kan dat ernaast doen, zodat je zelf kan bepalen hoeveel citroen je wilt.

Dit is dus een vegetarisch gerecht voor jou!

Ik ben heel blij voor jou, omdat je een gelukkige relatie hebt. Ik vind het heel bijzonder dat je zo diep gelukkig bent met hem. Hij is wel heel grappig die man, zie ik op de tekening. Leuke tekeningen maak je! Gefeliciteerd met je vriend trouwens. Hebben jullie een leuke verjaardag gehad?

Ik wil je eigenlijk heel graag ontmoeten

Ik zou het wel graag willen, zo’n relatie. Het lijkt me heel fijn. Ik weet niet zo goed hoe ik het moet vinden, een leuke man. Weet jij er nog eentje? Haha.

Ik wil je eigenlijk heel graag ontmoeten. Ik vind het moeilijk om te schrijven, het lukt me gewoon niet zo goed. Zou je dat willen?

Je vraagt of ik iets heb waar je een tekening van kan maken. Ik wil je heel graag vragen of je een tekening wil maken van mij. Dat lijkt me heel bijzonder!

En ik wil heel graag een keer met je wandelen. Schrijven naar de Toekomst neemt contact met jou op voor een ontmoeting.

Liefs van Nora

...en wie ben ik nu eigenlijk?

Hoi,

Schrijven naar de Toekomst. Een onwijs leuk intercultureel initiatief dat ons hier op briefpapier treft! Ik weet niet zo goed meer wat ik heb geschreven als startinformatie, maar dat van u gaf me een warm gevoel (mag ik u schrijven of is je ook goed?). Ik heb geen idee van uw leeftijd, maar als ik kijk naar uw levenservaring en uw werk als docent bent u ouder dan ik!

Ik ben namelijk een jongvolwassene van 23 jaar oud. Ik heb zwart haar en ben ongeveer 1 meter 65. Ik woon heel dichtbij Bos en Lommerplein en hier woon ik inmiddels al vier jaar. Ik ben hier komen wonen omdat ik ging studeren. De studie die ik op dit moment doe is Verloskunde. Ik hoop 1 januari 2023 af te studeren.

Als ik mijn vriend moet omschrijven is het een labrador: lief, enthousiast, trouw

Ik woon op 65 m2 met mijn kat Coco. Dit is een blue point Ragdoll. Ook vind je af en toe een grote jongen van 1 meter 97 in mijn huis. Dit is mijn vriend, al bijna negen jaar. Als ik mijn vriend moet omschrijven is het een labrador: lief, enthousiast, trouw. Het fundament van onze relatie is dat we beiden ons eigen ding kunnen doen. We denken allebei verschillend over situaties, maar door geïnteresseerd te blijven en te communiceren blijft deze verbinding. Onder het mom 'zolang het leuk is blijven we samen' heb ik de afgelopen jaren mijn relatie verkocht. 😉

Crime en Gezondheidszorg fascineren mij

Op dit moment bevind ik me op veel keerpunten in mijn leven: afstuderen, samenwonen, mijn eigen dromen, mijn eigen wensen en wie ben ik nu eigenlijk?

Ik probeer hier een weg in te vinden en heb onwijs lieve mensen om me heen. Ook ben ik de middelste uit een gezin van vijf. Mijn broer en broertje zijn fantastisch. Vroeger hebben we heel wat geklommen, gespeeld en geracet maar ook geknutseld. Nu spreek ik ze nog minstens een tot twee keer per week op FaceTime. Naast mijn opleiding tot verloskundige ben ik dol op sporten. Tijdens het sporten luister ik graag naar podcasts en luisterboeken. Mijn favoriete podcasts zijn Moordzaken, Napleiten en House of Cards. Crime en gezondheidszorg fascineren mij.

Ik ben nieuwsgierig naar wie u bent en wat voor mooie verhalen u heeft. Daarnaast ben ik ook nieuwsgierig naar welke podcast u luistert, en of u er mij een aanraadt.

Tot de volgende brief!

x

Allemaal waardevolle gebeurtenissen

Lieve Ingrid,

De mondkapjesplicht en afstand zijn verleden tijd. Voor hoelang weet niemand. Gelukkig maar.

Toen ik negen jaar was, brak er een epidemie uit door de Rama margarine. Daar zat landbouwgif in. Een aantal mensen in mijn straat zijn daardoor overleden en er w3aren honderden doden in Nederland te betreuren. Dat heeft toen grote indruk op mij gemaakt. Later, in de jaren '60 maakte 'Neerlands Hoop' met Bram Vermeulen en Freek de Jonge daar een grap over. 'Hare Chrishna, Harin Rama. Chrisna is Pakistaans voor uitjes en Rama is margarine.'

Onze toenmalige regering is na deze calamiteit begonnen met melkpoeder, enzovoort, eerst naar Afrika te zenden. Daar, in Afrika zijn toen talloze baby's gestorven door het melkpoeder. Het was de heren op het Binnenhof een zorg. Hoe kunnen 'wij' het melkpoeder beter maken, zodat onze kinderen niet sterven? Nederland zal nooit iets doen zonder daar zelf beter van te worden. Toen niet in de verre geschiedenis en nog steeds niet. Waarom moeten wij burgers, boeten voor de zeer hoge prijzen. Wij staan bovenaan de ladder als het gaat over prijsverhoging. De benzineprijs gaat omlaag. Mwa, eerst maar eens meemaken.

Niets doen en je laten verzorgen, de hele dag zitten kan ook gevaarlijk zijn

Het is voor mij een tijd van bezinning. Een positieve tijd van stilstaan. Ik heb je verteld dat mijn vriend in december in zijn slaap overleden is. Wij kenden elkaar 27 jaar. Op vier maart jl. is weer een goede vriend gestorven na een ziekbed van twee maanden. Hij was een huisgenoot van vriendin A. Ik ken haar achttien jaar, dus Jan ook. Vreemd dat zij er niet meer zijn. Lege plekken in herinneringen. En vriendin C. heeft een CVA gehad. Zij heeft gelukkig geen zware uitval maar vergeet veel.  Later bleek het een TIA te zijn geweest. Je kunt een TIA creëren als je overwerkt bent. Maar ook als je onderwerkt bent. En dat is C.. Niets doen en je laten verzorgen, de hele dag zitten kan ook gevaarlijk zijn.

In een gesprek met een andere vriendin zei ik; 'Ik voel mij een egoïst. Blij dat ik het leven en gezondheid wel heb.' Ik kreeg een positief standje van haar. Zij zei dat het menselijk is en dat deze gedachte als eerste bij een mens naar boven komt. Jij bent er altijd om te helpen, zei zij. Een prachtige vrouw, Ingrid!

Het is raar hè! Jij weet dat ook. Ik moet wennen aan die leegte. Natuurlijk ken ik de sterfelijkheid maar dat het zo dichtbij komt. Minder leuk, verdrietig.

Nu het fijne nieuws. Jjjeeeaaahhh!

26 maart a.s. komt Jona vanuit Amsterdam naar mij toe om een opname te maken

26 maart a.s. komt Jona vanuit Amsterdam naar mij toe om een opname te maken. Ik lees een verhaal voor en dat wordt gelezen in april in DeLaMar West. Wat een eer hè, Ingrid. Jona en ik gaan eerst lunchen en dan naar huis en naar Beppie.

Ik ben op zoek naar een vriendinnetje/ vriendje voor Bep. De poes moet voldoen aan het profiel van Bep. Rustig, sociaal en lief. Dus ik ga niet over één nacht ijs.

En ik ben gebeld door een redacteur van de Twentse Courant Tubantia. Leuk he! Zij heeft geluisterd, ik gepraat. Over mijn zware jeugd, mijn adolescentie en schrijven. Daarna is Lisa, de fotograaf geweest. Ze wilden persé een foto('s) van mij en Bep. Ze zijn leuk geworden en Beppie vond het prachtig. Kijkt recht in de camera. Het is een heerlijke poes! Nu wachten totdat het geplaatst wordt. Dat zou al gebeurd zijn, maar een artikel over Oekraïne ging voor. Allemaal waardevolle gebeurtenissen die mij en mijn werk ondersteunen in wie ik ben en wat ik doe in mijn leven.

Heb je gisteren campagne gevoerd?

Lieve Ingrid, het is vandaag zondag de dertiende maart. Heb je gisteren campagne gevoerd? Dit moet een spannende tijd voor je zijn en chapeau dat je hier tijd voor vindt met je drie kanjers en alles eromheen.

Het was voor mij een tijd van verdriet afgewisseld met vreugde. De beloning die op mij wachtte.

Sterkte bij de Gemeenteverkiezingen en dat je 'wensen' gestalte mogen krijgen. Ik ga stemmen.

Tot later Ingrid. Later in de tijd in de hoop dat de Russische hoge pieten der strijdmacht tot inkeer komen en de vrede terugkeert in Oekraïne.

Liefs van Ineke