Jouw handgeschreven brief was een cadeautje

Hoi Louis,

Het is heel bijzonder om op deze manier, op papier, met louter woorden, een buurtgenoot te leren kennen. En na jouw handgeschreven brief begreep ik meteen waarom wij uitverkoren zijn om met elkaar te schrijven. Want ook al ben ik misschien (precies) 20 jaar ouder dan jij, ik voel meteen herkenning. Ook ik trok naar Amsterdam om te gaan studeren, al was het mijn tweede studie. Ik had een van die kruispunten, zoals jij het zo mooi beschrijft in je brief, net overgestoken: na een studie Nederlands in Tilburg, trok ik naar Amsterdam om mijn hart te volgen en Filmwetenschappen te gaan studeren. Twaalf jaar geleden kwam ik in Bos en Lommer wonen en ben er nog elke dag blij: groen en stads. Wat vind jij mooi aan onze buurt?

Ik ben echt een kattenmens, maar ik beschrijf mezelf vaak als een labrador: vrolijk, een beetje onhandig en ik word heel blij van veel dingen

Net als jij woon ik alleen, met twee katten (Dino en Roco) van wie er één een Ragdoll is. En ik ben dol op die beesten, zo fluffy, lief, zachtmoedig en volstrekt autonoom als ze zijn. Ik ben echt een kattenmens, maar ik beschrijf mezelf vaak als een labrador: vrolijk, een beetje onhandig en ik word heel blij van veel dingen. Dat laatste maakt dat ik vaak maar moeilijk kan kiezen en ik zou mezelf eerder omschrijven als een generalist dan een specialist. Dat maakte mijn carrière aan de universiteit ook lastig: ik ben niet het type dat zich lang kan vastbijten in één onderwerp, want ben snel afgeleid door alle andere leuke dingen die er nog zijn.

Misschien komt het ook omdat ik de jongste van vier kinderen ben; de benjamin. Met een Antilliaanse moeder en Nederlandse vader, een zus en twee broers groeide ik op in een Brabants gehucht. Groen, rustig en met veel vrijheid (véél geklommen, geracet en gespeeld!), maar ook vaak benauwend, kleingeestig en saai. Dat ik in de grootste en mooiste stad uiteindelijk pas echt wortelde, met zoveel cultuur (afleiding!), zegt ook veel over mij. Mijn broers, zus en ik zijn over het hele land uitgewaaierd.

Zij allemaal met kinderen, ik zonder. En we leiden allemaal heel verschillende levens. We spreken elkaar hooguit één keer in de zes weken, maar altijd is het warm en fijn. Het is een soort onbeschreven en onbreekbare band, die ik voel met mijn broers en zus. Bij niemand ben ik zo gegrond als met en bij hen. Waar ben jij eigenlijk opgegroeid? En wat voor ouders heb je?

Ik snapte maar weinig van de liefde toen ik 23 was

Voor een jongvolwassen vrouw, klink je trouwens behoorlijk volwassen. Zeker als je schrijft over je relatie met die leuke, lange jongen. Ik snapte maar weinig van de liefde toen ik 23 was. En eerlijk gezegd: pas sinds kort begrijp ik beter hoe je op een gezonde manier een relatie aan gaat (denk ik…). Volgens mij kan ik veel van je leren wat dat betreft.

Ik ben zo benieuwd waarom je gekozen hebt voor Verloskunde als studie. Het lijkt me echt een prachtig vak, maar ook heel spannend. Wil je me er meer over vertellen? Wat fascineert je aan gezondheidszorg? Maak je je ook zorgen over hoe pittig het is om te werken in de zorg? Ooit, toen ik 12 was, droomde ik ervan om plastisch chirurg te worden. Ik keek veel medische televisieprogramma’s, met bloederige operaties en zo, en zag hoe je als plastisch chirurg mensen weer een ‘gezicht’ kon geven. Dat leek me fantastisch. Totdat de meester van groep 8 me ging voorrekenen hoe lang ik dan nog moest studeren (zo’n 22 jaar) en ik de droom direct liet varen: dat klonk als onoverbrugbaar voor mij. Dat ik nu de directeur ben van een filmfestival over wetenschap, toont maar weer eens die labrador in mij: ik ben nog steeds gefascineerd door de medische wereld en wetenschap, maar ik hou zo van film, taal en cultuur.

En ja, ik luister ook graag naar podcasts! Dank voor je tips, ik ga ze meteen beluisteren. In de categorie crime kan ik je zeker De Deventer Moordzaak aanraden. Maar vooral ook De Kasteelmoord en De Schaduw van Dutroux, gemaakt door een goede vriendin van me. Mijn favoriete Amerikaanse crime podcast is Bear Brook, een verhaal over drie onbekende kinderen en vrouw die vermoord worden gevonden.

Och Louis, podcasttips zijn een brief op zichzelf waard

Och Louis, podcasttips zijn een brief op zichzelf waard. Zelf luister ik graag naar kletspodcasts als De Eeuw van de Amateur, Teun en Gijs Vertellen Alles en Ik Ken Iemand Die (over kinderen en opvoeden – hilarisch, ook voor mensen zonder kinderen). Verder houd ik me graag met politiek bezig, evenzeer voor het soapgehalte als om de hoop op een betere wereld. Ik luister daarom ook naar De Kamer van Klok (Volkskrant) en Haagse Zaken (NRC). Maar als ik je één podcast mag aanraden, dan is het Bob (VPRO). Dat is zo’n prachtig, hartverscheurend en bijzonder verhaal. Ga dat luisteren!

Welnu, vandaag is mijn vakantie begonnen. Drie weken hoef ik me even geen zorgen te maken over financiën, subsidies, personeel en deadlines, maar mag ik ongelimiteerd rommelen in mijn huis, naar het strand, lummelen, boeken lezen, mijn yogamat opzoeken, uitwaaien en de bioscoop in duiken. En een weekje naar Schiermonnikoog. Wat ga jij deze zomer doen? Gek idee eigenlijk, maar ook grappig, dat we elkaar zomaar voorbij kunnen wandelen hier in de straat en elkaar niet zullen herkennen. Toch?

Tot de volgende!

Liefs, D.

Ps. Jouw handgeschreven brief was echt een cadeautje om te krijgen. Zo persoonlijk! Mijn handschrift is een drama als ik er niet de tijd voor neem. Ik beloof je bij de volgende mijn woorden handmatig op papier te zetten. Oh, en ik ben gewoon ‘jij’, natuurlijk. Maar dat had je vast al door. Geniet van de zomerse dagen die gaan komen.

...en wie ben ik nu eigenlijk?

Hoi,

Schrijven naar de Toekomst. Een onwijs leuk intercultureel initiatief dat ons hier op briefpapier treft! Ik weet niet zo goed meer wat ik heb geschreven als startinformatie, maar dat van u gaf me een warm gevoel (mag ik u schrijven of is je ook goed?). Ik heb geen idee van uw leeftijd, maar als ik kijk naar uw levenservaring en uw werk als docent bent u ouder dan ik!

Ik ben namelijk een jongvolwassene van 23 jaar oud. Ik heb zwart haar en ben ongeveer 1 meter 65. Ik woon heel dichtbij Bos en Lommerplein en hier woon ik inmiddels al vier jaar. Ik ben hier komen wonen omdat ik ging studeren. De studie die ik op dit moment doe is Verloskunde. Ik hoop 1 januari 2023 af te studeren.

Als ik mijn vriend moet omschrijven is het een labrador: lief, enthousiast, trouw

Ik woon op 65 m2 met mijn kat Coco. Dit is een blue point Ragdoll. Ook vind je af en toe een grote jongen van 1 meter 97 in mijn huis. Dit is mijn vriend, al bijna negen jaar. Als ik mijn vriend moet omschrijven is het een labrador: lief, enthousiast, trouw. Het fundament van onze relatie is dat we beiden ons eigen ding kunnen doen. We denken allebei verschillend over situaties, maar door geïnteresseerd te blijven en te communiceren blijft deze verbinding. Onder het mom 'zolang het leuk is blijven we samen' heb ik de afgelopen jaren mijn relatie verkocht. 😉

Crime en Gezondheidszorg fascineren mij

Op dit moment bevind ik me op veel keerpunten in mijn leven: afstuderen, samenwonen, mijn eigen dromen, mijn eigen wensen en wie ben ik nu eigenlijk?

Ik probeer hier een weg in te vinden en heb onwijs lieve mensen om me heen. Ook ben ik de middelste uit een gezin van vijf. Mijn broer en broertje zijn fantastisch. Vroeger hebben we heel wat geklommen, gespeeld en geracet maar ook geknutseld. Nu spreek ik ze nog minstens een tot twee keer per week op FaceTime. Naast mijn opleiding tot verloskundige ben ik dol op sporten. Tijdens het sporten luister ik graag naar podcasts en luisterboeken. Mijn favoriete podcasts zijn Moordzaken, Napleiten en House of Cards. Crime en gezondheidszorg fascineren mij.

Ik ben nieuwsgierig naar wie u bent en wat voor mooie verhalen u heeft. Daarnaast ben ik ook nieuwsgierig naar welke podcast u luistert, en of u er mij een aanraadt.

Tot de volgende brief!

x

Ik hou van feestjes

Lieve Agnes,

Mijn excuses. De week is zo snel voorbij gegaan, dat ik niet door had, dat het mijn beurt was. Nogmaals excuses!

Ik ben jarig geweest en de volgende dag was mijn jongste zoontje jarig. We hebben niks bijzonders gedaan, maar als het mooi weer is wil hij zijn vriendjes uitnodigen en een feestje geven. Prima hoor! Ik hou van feestjes. En van het organiseren helemaal! Maar we misten de zon, dus hebben we het naar een zonnige dag verplaatst. Ook de mijne wil ik vieren met een leuke lunch of diner. We wachten nog even af met 'de restaurants' ! We halen alles gewoon in. Hihihih.

Maar wat leuk dat je bijna van elke weekend gebruik maakt om leuke dingen te doen. En ja stiekem dingen doen, is altijd leuk! Meestal is mijn weekend schoonmaken en gezellig met het gezin ontbijten of lunchen. Dan bak ik pannenkoeken/pancakes om daarna weer door te gaan met de grote schoonmaak.

...avonden, waarbij je lekker lang kunt genieten, als de kids al in bed liggen.

De tijd vliegt, zoals je zegt. Het is alweer juni en we wachten allemaal weer met smart op die heerlijke zomer met mooie lange avonden, waarbij je lekker lang kunt genieten, als de kids al in bed liggen. Soms genieten de kinderen natuurlijk ook mee, want ja het is vakantie. Moet kunnen!

Ik heb een heel drukke week achter de rug. Daarvoor was het Suikerfeest natuurlijk ook nog met alle voorbereidingen. Het was weer een drukke boel bij oma en opa. Na een lange tijd alle neefjes en nichtjes weer gezien. En weer te veel gesnoept van alle lekkernijen. Kortom, een mooie dag met de familie!

Ik heb deze week twee podcasts mogen organiseren voor jongeren in de wijk, die het gesprek aangingen met de stadsdeelvoorzitter over Jong in de pandemie. Dat was een mooi project om te organiseren.

Hé, maar wat grappig! Ik ben ook geboren in Oud-West en zat ook een aantal jaren in de Baarsjes op school. Op de 10e Montessorischool. Heb daar een aantal jaar gewoond tot ongeveer acht jaar en heb daar mooie herinneringen aan. Vervolgens ben ik naar de Kolenkit verhuisd en na twaalf jaar weer naar De Baarsjes. Na twee jaar ben ik weer teruggekeerd naar de Kolenkit.

Ik duik maar eens gauw de keuken in, want er moet weer een maaltijd voorbereid worden voor de 'hotelgasten' die geen rekening houden de eigenaar van het hotel

Leuk dat je dochter op atletiek zit. Mijn dochter wilde dat ook, maar we moesten een keuze maken. Aangezien dit het laatste schooljaar is op de basisschool, moeten ze niet te veel activiteiten hebben. Ze heeft voor de paardrijlessen gekozen en vindt  het geweldig op de manege.

Tegenover de atletiek  zit de BMX, mijn twee jongens zitten daar en leren van die gekke stuntjes op de fiets. Vind dat heel cool van ze! Ook zit één van mijn jongens op voetbal (Sloterdijk). De ander heeft gekozen voor theater, dat vind hij veel leuker dan voetbal.

Nou dat was het weer voor vandaag. Ik duik maar eens gauw de keuken in, want er moet weer een maaltijd voorbereid worden voor de 'hotelgasten' die geen rekening houden de eigenaar van het hotel, hihihi.

Ik wens je nog een fijn, heerlijk en zonnig weekend.

Een zonnige groet, vanuit mijn zonnige kinderkamer.

Saly

Wij zorgen voor een vrolijke voorstelling

Ha die Anne,

Nou, ik voel hier de hitte van de stoom die uit je oren kwam tijdens het schrijven!

Wij zorgen zeker voor een vrolijke voorstelling, ik eindigde het lezen met een lach in elk geval.

Gisterenavond heb ik een aflevering van de podcast Dag voor Dag geluisterd, gemaakt door Liesbeth Rasker.

Coot van Doesburgh maakt onderscheid in 'schoon verdriet' en 'vuil verdriet'......

Ik luisterde naar het gesprek dat zij met Coot van Doesburgh had. Ik zou zeggen een aanrader, een hart onder de riem te horen hoe zij om gaat met verlies en rouw, en dan niet alleen in de context van de dood. Wat jij nu meemaakt, is eigenlijk ook een rouwen lijkt me. Overigens besef ik nu dat ik de rouw die ik heb gehad na mijn scheiding vele malen zwaarder vond, dan wat ik nu voel. Coot van Doesburgh maakt onderscheid in 'schoon verdriet' en 'vuil verdriet', waarbij zij het verlies van dierbaren in de eerste categorie plaatst en een nare scheiding (of werkgever) in de tweede.ik heb mij moederpet op.

Enfin, ik heb niet al te veel tijd nu. Het is half acht in de ochtend, ik heb mij moederpet op. Ik ga zo boterhammen smeren en mijn jongste dadelijk naar school brengen. Daarna een dagje buiten in de weer met een goede vriend.

Ik mediteer ook. Dzogchen-meditatie, niet zo zeer gericht op rust, maar op inzicht. Oordeelvrij gewaar zijn van wat er is. Dat doe ik nu zo'n vier jaar. Zitten met je aandacht bij de aandacht. Afdwalen. Daar niet over oordelen. Enz. enz. Ongelofelijk interessant proces. Maar daarover misschien meer een andere keer.

Voor nu wens ik je een fijne dag, lieve Anne.

Groetjes,

Nicole.