Wij gaan in ieder geval verder met elkaar

Dag lieve Christine,

Wat was ik blij en opgelucht met je mooie lieve brief. We kennen elkaar nog te weinig om te voelen welke kant dingen op kunnen gaan. Wij gaan in ieder geval verder met elkaar en dat vind ik superfijn en gezellig.

Je verhaal over je zoon en jullie relatie vind ik hartverwarmend. Hem nog zo voor jezelf hebbe,n geeft de tijd van zo'n basisschool toch echt wel. Ze hoeven nog niet op zoek te gaan naar hun identiteit en mogen de gezelligheid, veiligheid en warmte van thuis nog heerlijk koesteren zonder te veel inmengingen en onzekerheden. Ik voelde in die tijd toch echt dat je ze nog voor jezelf had.
De middelbare school wordt een ander verhaal waarin de puberteit een uitdaging wordt voor beide partijen. Ik vond die tijd beslist intensief maar ook prachtig. Dit is ook de tijd dat we ophielden met de pleegkinderen, omdat we vonden dat onze eigen kinderen de ruimte, aandacht en rust moesten krijgen in deze nieuwe fase. Het grote geluk was dat ik toen kon doorstromen naar de jeugdzorg waar ik pubers mocht begeleiden en ondersteunen. Dus toch verder gaan met pubers maar niet in ons eigen huis, ideaal. Ik hoop stiekem dat we nog vaak over je zoon mogen mijmeren.

Je hebt me nieuwsgierig gemaakt, laten we beginnen met je danscarrière in Amsterdam.

Ik wil graag nog even terugkomen op de kennismakingsbrief. Je hebt me nieuwsgierig gemaakt, laten we beginnen met je danscarrière in Amsterdam. Als je enkele uren per dag hiermee bezig was mogen we toch wel spreken van een professionele opleiding. Wat heeft je doen besluiten om er niet mee verder te gaan? Ik vind dans geweldig om te zien en een dansvoorstelling móet in ons programma zitten, dat we ieder jaar samenstellen voor de schouwburg.
Zelf heb ik jazzballet gedaan maar de aanleg was er niet echt, maar... dansmarietje op mijn twaalfde jaar ben ik dan wel weer een carnavalsperiode geweest en dat vlak je niet zomaar uit!!!

Voor mijn gevoel sta ik al weken halve dagen in de keuken om al onze groenten te verwerken. De diepvries puilt bijna uit van de soepen en ons kleinkind krijgt allerlei groentevariaties voorgeschoteld. Ook passeren veel nieuwe recepten de revue want al die kilo's sperziebonen, komkommers, enzovoort, enzovoort, wil je toch graag variëren.

Geen maand zonder twijfels, geen maand zonder op en neer gaande emoties, geen maand zonder er aandacht aan te besteden.

Vertel me niets over die altijd terugkerende maandelijkse cyclus. Altijd er weer van in de war raken, altijd er weer versteld van staan en er altijd weer over praten met je vriendinnen. Geen maand zonder twijfels, geen maand zonder op en neer gaande emoties, geen maand zonder er aandacht aan te besteden. Het altijd weer uit balans raken, moest besproken worden. Wat een gedoe toch!
Voordeel; poetsaanvallen, die na de overgang verdwenen en die ik beslist mis. Daar moest ik het toch vaak van hebben, want aan poetsen heb ik vaak een broertje dood. Natuurlijk waren er ook de maandelijkse mooie rustige en tevreden momenten. Dat zijn de krachtige en sterke momenten dat je voor jezelf kunt en mag kiezen.
Dat voel ik bij je museumbezoek. Heerlijk zo'n intens geluksgevoel, zo helemaal content met jezelf in je eentje.

Je vraag om onze brieven door te sturen vind ik prima hoor. Maar volgens mij worden we na zo'n drie briefwisselingen er sowieso uitgepikt.
Schrijven naar de toekomst en de ervaringen tijdens de coronatijd komen nog niet echt voor in ons contact, maar ik denk dat dat ook nog wat vroeg is, omdat elkaar een beetje leren kennen voor nu veel belangrijker is.

Christine, ik kijk uit naar je volgende brief!
Lieve groeten
Marjan