Wees lief voor elkaar !!!

Hoi Piet,

Ten eerste ook nog gefeliciteerd met je dochter. Nog thee gedronken en heeft ze zich ondanks Covid misschien toch een beetje jarig gevoeld? Mijn zwager vond zijn '’O shit, ik ben 50 kit' ook grappig, dus dat was zeer geslaagd.

Wat goed dat de scopie er goed uit zag. Dat is toch weer een zorg minder. Hoe lang mag je dan weer wegblijven tot de volgende controle?


Ik heb vorige week zondag mijn eerste vaccinatie gehad (Moderna) via het ziekenhuis. Wel was het zo, dat al het personeel van Den Helder naar Alkmaar moest. Het was schijnbaar niet te realiseren om het vaccineren op beide locaties te bewerkstelligen. Zoals gewoonlijk was 'Den Helder' weer de klos. Voor vijf minuten werk ruim twee uur onderweg, beetje jammer en zonde van mijn vrije dag. Maar ja, positief blijven: de eerste stap naar vrijheid is gezet.
Misschien dat de tweede ronde in Den Helder georganiseerd wordt.


Heb je wel zin in verplichtingen? De zomer komt er aan!!!!

Je gesprek bij de stichting Werkbank Drechtsteden, is dat dan vrijwilligerswerk? Of ga je weer aan een baan beginnen?
Heb je wel zin in verplichtingen? De zomer komt er aan!!!!
Ik had van de week twee vrije dagen en ben ook druk in de tuin geweest. Het was zalig weer en droog, dus prima weer om alles te scheren, snoeien en te vegen. Het ziet er ook weer strak uit. Was wel gebroken ’s avonds. Ik heb de hele avond met een warm pittenkussen op mijn knieën en polsen gezeten. Ik heb mijn hele leven al veel last van mijn gewrichten (fybromyalgie). Maar de pijn was de volgende dag weer minder en het resultaat was het zeker waard.
Ik ben net zoals jij, zodra het weer het toelaat, zit ik in mijn tuin. Dit jaar heb ik een schaduwdoek aangeschaft om onder te zitten. Moet alleen nog iemand vinden om hem op te komen hangen. Zo handig ben ik ook weer niet
Ik heb niet meer zoveel zin om in de volle zon te zitten. Ik houd het tegenwoordig niet zolang meer vol. Misschien is het ook gezonder.

Dit jaar heb ik pas eind augustus zomervakantie, dus ik heb nog even de tijd. Wij moeten in januari onze zomervakantie al doorgeven en ik dacht: doe maar zo laat mogelijk, want misschien is onze vrijheid weer uitgebreid en kan ik in ieder geval weer een terrasje pakken. Maar het gaat gelukkig sneller dan verwacht. Ik heb echter nog geen gebruik gemaakt van die vrijheid, jij wel? Ik heb er eigenlijk ook geen zin in om dingen te ondernemen waar een snel-test aan vooraf gaat. Dat vind ik te veel gedoe. En Ik ben toch nog veel aan het werk, dus ik heb het eigenlijk nog niet door of misschien ben ik er al aan gewend om niets te mogen. dat zou toch wel erg zijn, pffff.


Je hebt toch ook met mensenlevens te maken?!

Ook ben ik druk geweest voor het werk. Een collega en ik hebben het op ons genomen om naar de OR te stappen en een extra vergadering aan te vragen met onze leidinggevende. Dit alles gaat over geplande bezuinigingen, werktijdveranderingen, enz. Dat gesprek is al achter de rug en heeft nog weinig opgeleverd....... niets anders dan stress.
​Het zal nog wel een tijd gaan duren, want leidinggevende denken aan het geld en op de werkvloer, Dan wordt er alleen aan gedacht of het wel haalbaar en veilig kan. Je hebt toch ook met mensenlevens te maken?!


Dan de toekomst
De volgende gedachte vloog mij eigenlijk van de week aan: de versoepeling, maar voor mij verandert er weinig.
Het coronaleven dat 'jullie' is opgelegd, is mijn leven: werken en alleen thuis komen/zitten. Ik hoop voor mijzelf, dat ik hier sterker in word in de toekomst. Dat ik misschien ALLEEN op vakantie ga. Tot op heden kan ik mij niet voorstellen, dat dat leuk is. Mijn collega’s zeggen al enige jaren: "Astrid, je moet gewoon accepteren dat je weduwe bent en dus alleen en dat je dus ook alleen dingen moet gaan doen". Ik word daar nog steeds verdrietig van en heb nog steeds een strijd in mijn hoofd. Maar ik geef mijzelf niet op, wie weet wat de toekomst brengt.
Ik hoop dat mensen van deze vreselijke periode leren, maar ik ben bang van niet
Wees lief voor elkaar !!!


Een fijne zondag en een lieve groet,

Astrid