Wees in de wereld en ben niet van de wereld

Lieve Nicole,

Toeval bestaat niet, wanneer wij oplettend zijn komen er pareltjes op ons pad. Emotionele gebeurtenissen zoals ziekte en dood geven ruimte voor vernieuwing in ons denken.  Omdat ik al zoveel jaren mediteer en poog mindful te leven, heb ik nu kans dit goed te toetsen. Dat helpt, want mijn werkgever gedraagt zich als een klootzak zonder empathie en dat heb ik maar te slikken.  Ik kom niet meer aan het werk. Ik behoor tot de mensen die nog ernstige klachten houden. Mijn werkgever doet ook niets om behulpzaam te zijn. Soms ben ik even boos, zijn ze belazerd daar? Ik mocht wel op de covid unit mij te pletter werken zonder goede bescherming, vele mensen slecht dood zien gaan. Daar krijgen zij extra geld voor van Hugo, maar mij laat je barsten? Afijn dat lucht dan even op.  Ik zie het als een tijd van bezinning, tot rust komen. Nu mijn kinderen de deur uit zijn, heb ik het huis weer opgeëist voor MOI!

Dus nu kom ik er pas toe om de bak ellende op te ruimen.

De toetsing van je leven kun je alleen maken als er iets verschuift. Een berg emoties die onverwerkt is, komt pas boven drijven als er niets meer is om je af te leiden. Dus nu kom ik er pas toe om de bak ellende op te ruimen. Ik zeg ook gewoon: “ laat mij maar met rust, ik ben geen visje in een kom waar je af en toe bij komt kijken, dus blijf dan maar weg”. Dat scheelt veel mensen hoor. Dan heb je nog de groep die bij het woord corona gewoon nooit meer komen, die zag ik op een foto op Facebook gezellig op een bootje terwijl ik in mijn uppie zit. Tijd dus voor nieuwe mensen, die het begrijpen. Ja, je zou kunnen zeggen dat ik ook een soort van PTSS heb, maar waarom een label? Kunnen we niet weer het gewoon normaal vinden om emoties te hebben? Erkennen dat mensen zien stikken abnormaal is?  Ik heb een online therapie gevolgd en de dame die de begeleiding deed vanuit Amerika (zo 2021) vond mij zeer veerkrachtig. Ik dacht zo: “ dat pakt niemand mij meer af”.

Denkend aan mogelijkheden, kan het UWV mij straks in juni (dat eerste jaar is al bijna voorbij) een omscholing laten doen op kosten van die klootzak van een werkgever die lekker de subsidie gelden aan het tellen is achter zijn thuis-werk-plek op een ergonomische stoel?  Onderwijs lijkt mij wel wat, die hebben plekken zat? Of wacht, 55 is te oud? Want mijn werkgever zegt dat zij aan het verjongen zijn.

Het is maar net hoe je de wereld wilt zien

Toeslaguitslag heb ik, Nicole. Als alleenstaande moeder betaal ik steeds maar terug, het klopt niet maar je begint er niets tegen. Ik roep al jaren "mag het in termijnen"?  Ik mocht goddank mijn auto houden, omdat ik mijn autistische zoon regelmatig van zijn toenmalige speciale school moest ophalen bij flip-momentjes. Ik betaal nu nog, dus nee laat die toeslag maar zitten, er komt snel een nieuwe wet en dan kijk ik wel.  Helaas zal ik mijn auto van de zomer op moeten geven, als mijn inkomen inklapt, maar dan voldoe ik wel aan de klimaateisen dus ook dat is weer een positief aha-momentje. Het is maar net hoe je de wereld wilt zien. Wees in de wereld en ben niet van de wereld, zo kunnen we flexibel meebewegen met de golf van het bestaan.

Voor Schrijven naar de Toekomst heb ik weer een Facebookaccount aangemaakt en mij aangemeld bij de gesloten groep. Wees welkom bij mij ook daar,

Just Anne uit Baarn