Niets Moet Alles Mag

Hoi Piet,

Wat een goed nieuws, dat alles weer goed is! Zo begint het weekend toch heel fijn!

En ja…. ik ben inderdaad druk aan het werk. Deze week zes dagen en volgende week nog vijf. Daarna heb ik vakantie! Gisteren kreeg ik wel de vraag of ik nog even een dagje extra wilde komen vanwege een zieke collega, daar heb ik nee op gezegd. Ik hoop, dat er geen discussie van komt, want ik wil echt niet meer, ben zo toe aan vrij zijn. Ik heb het eigenlijk een beetje gehad. Vooral het gemopper wil ik niet meer horen. RUST (daar hoop ik op). Eerst lekker vijf dagen naar Parijs en daarna Niets Moet Alles Mag.

Nu even de laatste brief erbij pakken, want dan kan ik de vragen beantwoorden….

Met mijn (uitgescholden) collega gaat het goed. Ze is er nog steeds! Niet dat het mopperen en schelden afneemt, maar ze houdt/we houden vol.

Helaas was de hond niet mee naar Otterlo. We gingen met de auto van mijn zwager en zus en die hadden geen zin om een hond in de auto te hebben. Dus Loet was thuis en aangezien mijn jongste dochter vlakbij woont heeft zij hem uitgelaten en gevoerd.

Wij zijn zo’n 23 jaar op vakantie geweest aan het Gardameer

Wat een (prachtig) verhaal, dat je als dertienjarig jongetje gewoon op de trein werd gezet om naar Frankrijk te gaan. Ik moet er niet aan denken (tenminste in deze huidige tijd op die leeftijd), maar het zal uiteraard wel gebeuren. Mijn collega heeft wel verteld, waar haar tante woonde in Parijs, maar ik ben het helaas alweer vergeten. Ik weet niet zo veel over Frankrijk. Wij zijn zo’n 23 jaar op vakantie geweest aan het Gardameer.

Verleden week zat ik in de nachtdienst en ik was al van plan om te schrijven, maar de eerste nacht zat het halve ziekenhuis zonder water. Dus er waren tot diep in de nacht allerlei bedrijven en de technische dienst van het ziekenhuis aanwezig.

De tweede nacht heb ik de papieren versie van de belangrijke telefoonnummers bijgewerkt. Dit is nogal een werk, want er wordt nogal eens van personeel gewisseld. Deze taak heb ik op mij genomen, omdat in deze huidige tijd alles via computers gaat en ik helaas al een paar keer heb meegemaakt, dat alles uitviel en dat je geen telefoonnummer meer kan vinden. Als je op dat moment een spoed OK bij elkaar moet roepen of een reanimatie team, word je toch wel nerveus (en dat is nog licht uitgedrukt). Het is ook iets drukker qua vakantiegangers, die zelfs voor hoofdpijn naar het ziekenhuis komen. Maar dat is toch wel 'leuk' voor de afwisseling.

Gisteren is onze dochter thuisgekomen van drie weken varen

Op dit moment gebeurt er niet zoveel om over te schrijven. Ik ben thuis bezig of ik ben aan het werk. Gisteren is onze dochter thuisgekomen van drie weken varen (marine). Ze is naar Polen en Zweden geweest en heeft het naar haar zin gehad. Over een week gaat ze weer varen of ze moet een oproep krijgen, dat ze de FRISC opleiding mag doen. Dat is om te kunnen varen op zo’n supersnelle rubberboot. (FRISC staat voor fast raiding interception and special forces craft, red.). Ze was nog een kleuter toen ze al zei dat ze wilde varen. Echt ik weet niet anders. Na de lagere school is ze naar de Maritieme Academie Harlingen vertrokken. Dit is een internaat, waar ze worden klaargestoomd voor de binnenvaart. Ze is inmiddels Schipper op de binnenvaart, maar werd het op een gegeven moment zat om van Antwerpen naar Rotterdam te varen. "Ik wil de wereld zien en ga proberen om bij de marine te komen". Dat is twee jaar geleden gelukt en ze heeft inderdaad al heel wat gezien en vindt het allemaal geweldig. Helaas heeft haar vader dit niet mogen zien, wat zou hij trots op haar geweest zijn.

Als we Covid ooit onder controle krijgen is de helft van de aarde verwoest

Ik zit nu ook op mijn werk en ondertussen zat ik het journaal even te luisteren……

Onder het ’kopje’ Schrijven naar de Toekomst zou ik me onderhand drukker gaan maken om de wereld, dan om Covid. Ik hoor net dat er weer een aardbeving op Haïti was…..pfffff Het is toch allemaal verschrikkelijk. Al die branden en overstromingen. Nu weer een aardbeving. Als we Covid ooit onder controle krijgen is de helft van de aarde verwoest, Ik heb een christelijke opvoeding gehad en af en toe spookt het door mijn hoofd dat er voorspeld is, dat twee derde van de aarde zou verbranden bij het einde der tijden. Nou we zijn aardig op weg.

Het is een beetje een korte brief, maar ik ga me weer even aan het werk wijden ….. hahahaha

Het bezoekuur is begonnen en aangezien ik al alleen ben wegens personeelstekort (normaal pas om 20.00 uur, nu om 18.00 uur), moet ik steeds opstaan om de mensen te woord te staan.

Een hele fijne avond en een mooie zondag,

Lieve groet,

Astrid