Mijn hele familie komt uit Friesland

Hoi Hester,

Mijn interesse is nu wel gewekt voor het dieperliggend bewustzijnsniveau. Zelf kom ik vooral ellende tegen die covid en de maatregelen hebben gebracht. Nu komen studenten sowieso wanneer het niet goed gaat. Nu komt het harder aan, want ik herken de situatie heel erg. De machteloosheid groeit. Ik ben blij dat daar nu ook in de media aandacht voor is.

Mijn hele familie komt uit Friesland. De ene helft uit Lemmer, de andere uit Stellingwerf. Voor de crisis ging ik met mijn Beppe vaak naar een plek in Friesland om de grote boodschappen te doen. Eis is wel een Albert Heijn, want die is er niet in Lemmer. Harlingen en Franeker zijn de volgende op ons lijstje… al krijgt Lemmer nu zelf een Albert Heijn. Dan zijn er daar echt meer supermarkten dan inwoners.

Ik word snel ongedurig, wil naar buiten of 'iets' doen

Knap dat je goed op jezelf kunt zijn. Wat zijn jouw tips? Ik word snel ongedurig, wil naar buiten of 'iets' doen. Ongeduld zit daarbij wel eens in de weg. Blijkbaar verstop ik het goed, want 'geduld' is iets waar ik vaak mee gecomplimenteerd word. Ik ben blij dat er nog veel kan, buiten.

Hopelijk kun je binnenkort de marathon lopen. Wordt je eerste marathon Berlijn? Dat is een mooie stad. Bijzonder dat de geschiedenissporen zo goed te zien zijn. Welke sporen zou deze periode hier achterlaten?

Gefeliciteerd met je nieuwe baan! Wat voor planten ga je kweken? Bij mij is een plant kopen een jaarlijks iets. Meerjarige planten halen bij mij vaak één jaar. Nu las ik laatst dat droogte minder schadelijk is dan verzuipen. De komende plant zal dus minder water krijgen.

Nu ben ik ook nog heel nieuwsgierig naar jouw favoriete muziek en gedichten, maar dan wordt het zo’n kruisverhoor. Ik kijk uit naar je volgende brief.

Rayan