Ik wordt er altijd zo lekker leergierig van

lieve Ineke

Jeetje morgen alweer tien januari en de beide boys mogen weer naar school. We zijn drie weken samen geweest en dat alleen maar thuis om ons zoveel mogelijk aan de regelgeving te houden. Ook natuurlijk omdat je gewoon het coronavirus het liefste buiten de deur wilt houden.

De eerste week hebben we ons vermaakt met spelletjes en de speelgoedjes die we hebben gekregen van Sinterklaas.
De kerstboom optuigen was het allerspannendst voor onze middelste: wat wou hij graag de boom neer zetten en er de kerstballen in hangen.

Er zijn zowaar geen kerstballen gesneuveld (dit jaar)Ik heb wel al onze antieke ballen boven in de boom gehangen.
De kinderen hebben zelf ook allemaal hun eigen kerstbal en die mogen ze er zelf in hangen. De oudste mag altijd met papa de piek in de kerstboom doen. Het lijkt ons dan zo mooi dat hij dan bijvoorbeeld over zeven jaar zich een echte traditie kan herinneren.

Je kan mij weer een rare vogel vinden, maar ik vind dat click en collect heerlijk

Voor de rest was het natuurlijk allemaal heel veel regen en knudde weer, dus nieuw klei en nieuwe verfkleuren in huis gehaald via click en collect en hoppa! We konden aan de slag.
Je kan mij weer een rare vogel vinden, maar ik vind dat click en collect heerlijk, helemaal van de Action.
Ben nooit van de drukte in de winkels geweest, erg hè! Als kapster ben ik al jaren vrij op maandag en alle andere werken dan alweer, dat was dan mijn dag om te shoppen: kleding en al het andere.


De lockdown en zelfs toen die tijd met de avondklok, deed me niet zo heel veel. Ik was het liefste thuis met onze baby.
Alleen dan die ene dag dat ik mijn vader naar huis moest sturen met code rood van de ijzel en de avondklok.
Ik vraag me af hoe onze kinderen zich deze tijd zullen herinneren, met school en sport en alles eigenlijk.
Tijdens de periode met de avondklok was ik net bevallen van ons derde kindje en ik was heel graag gewoon lekker thuis en bij haar.

Het grootste deel van deze kerstvakantie was mijn man ook vrij en hebben we elkaar om de dag lekker laten uitslapen.
We dachten: een vakantie is om uit te rusten en we maken het beste er van. Dagjes weg plannen we nu toch niet en we gaan ook niet naar een bos of iets want het is vaak en veel slecht weer. En dan komt daarbij de kleinste meis die het anders te koud zou hebben als we al weg zouden gaan.
Onze jongste slaapt ook wat onrustig soms, dus de middagkoese (red. slaap) heeft ze ook nog wel nodig en dan ben je ook het liefste lekker thuis.
Buiten dat allemaal om vond ik de drie weken voorbijvliegen en vind ik het eigenlijk een beetje jammer dat school weer begint. Onze oudste had wat werkjes mee naar huis van juf en die heeft hij mooi kunnen doen tussendoor.
Ook was er af en toe een leuke film om te kijken en konden ze spelletjes doen op de Nintendo Switch of op de computer. Dus ja, schermtijd genoeg voor onze spetters.

Ik mag plaatsje vier innemen op de lijst als lijstduwer en die plek had ik vier jaar terug ook, evenals bij de provinciale verkiezingen

Voor mij betekent het als de kindjes op bed gaan dat ik óf de deur uit ga om te vergaderen met het campagneteam óf me ga inlezen in het verkiezingscampagneverslag. Het is even wat drukker dan anders, maar ik ben weer zo dankbaar dat mijn man mij ondersteunt en ziet dat ik mooi werk vind.
Ik zet me er erg graag voor in om onze gemeente leefbaarheid en veiligheid te blijven geven. Buiten dat je veel leert heb ik nu ook een netwerk, met in mijn geval, veel interessante mensen om me heen. Ik wordt er altijd zo lekker leergierig van en dat vind ik leuk aan mezelf. We gaan goed en we zijn helemaal enthousiast om er een zo goed mogelijk resultaat uit te halen.
Soms is het alleen een beetje ontmoedigend als je leest dat er de verwachting is dat er dit jaar minder mensen gaan stemmen dan anders. Maar goed een goeie winkundige verdeelsleutel eroverheen en de zetels in de raad worden wel verdeeld.
Ik mag plaatsje vier innemen op de lijst als lijstduwer en die plek had ik vier jaar terug ook, evenals bij de provinciale verkiezingen. Dat was ook echt een interessante tijd en een goede leerschool om aan mee te mogen doen.
Voor nu is het even pas op de plaats maken, zodat ik mezelf niet voorbij ren, want ons gezin blijft op de eerste plek staan. Ben soms heel even het spoor bijster: waar begint mama, waar staat de kapster en ook waar staat de vrouw van mijn man is in dit verhaal?
Dus dan zeg ik ook even: 'Nee, ik ben er niet', en blijf ik thuis om er te zijn voor mezelf en onze kids en de allerliefste: mijn man.

Wat heb jij een heftige tijd achter de rug

Wat heb jij een heftige tijd achter de rug met alles wat er met de mensen om je heen gebeurt. Ik hoop dat je vriendin wel haar moed weer in de schoenen krijgt en op de been komt. Ze kan nu niet alleen maar blijven zitten in een stoel.
Ze verdient het om nog echt een mooie wandeling te kunnen maken met jou of haar zoon, en ik hoop echt dat het allemaal een stuk beter met haar gaat inmiddels.

Mijn vader mis ik steeds meer en dat is een gekke gedachte soms aangezien ik hem maar dertien jaar bij me heb gehad. En wat jij ook zegt: 'Nesjomme'; met mijn ziel hou ik me vast aan hem en aan de tijd die we samen hebben mogen doorbrengen. Het geluk dat hij ons heeft gegeven met al zijn steun aan ons, met hulp bij onze trouwerij bijvoorbeeld en later met zijn kleinkinderen voor school, financieel en alles daarbovenop.
Drie Januari heb ik weer een gesprek gehad en ik kom er bij hem steeds op terug: het is veel, heel veel. Maar ook dat zie ik allemaal duidelijker door wat ik nog van mijn vader heb mogen leren.

Voor jouw dochter, mijn naamgenoot, geld hetzelfde, al is het nu, al is het over vierentwintig jaar.
Haar kinderen gaan het zien, ze gaan zien wat ze hebben moeten missen, omdat zij zo is.
Omdat haar egoïstische en narcistische persoonlijkheid ervoor zorgt dat hun oma niet meer bij hen komt.
waardoor je nooit meer als familie zonder ongemakkelijke stiltes op de bank kunt hangen.
Het krijgt allemaal een plek en een spiegel is zich aan het vormen.

Lieve Ineke dank je wel nog voor het mij er attent op maken hoe we van start gaan met onze brieven.
In jouw woorden hebben we elkaar ontmoet in schrift en ik voel mij er erg goed bij om boven aan de brief met Lieve Ineke te beginnen.

Hopelijk heb je prachtige eerste dagen beleefd in het jaar 2022

Tot snel,
met vriendelijke groet,

Ingrid de Vries Weij