Mijn hele familie komt uit Friesland

Hoi Hester,

Mijn interesse is nu wel gewekt voor het dieperliggend bewustzijnsniveau. Zelf kom ik vooral ellende tegen die covid en de maatregelen hebben gebracht. Nu komen studenten sowieso wanneer het niet goed gaat. Nu komt het harder aan, want ik herken de situatie heel erg. De machteloosheid groeit. Ik ben blij dat daar nu ook in de media aandacht voor is.

Mijn hele familie komt uit Friesland. De ene helft uit Lemmer, de andere uit Stellingwerf. Voor de crisis ging ik met mijn Beppe vaak naar een plek in Friesland om de grote boodschappen te doen. Eis is wel een Albert Heijn, want die is er niet in Lemmer. Harlingen en Franeker zijn de volgende op ons lijstje… al krijgt Lemmer nu zelf een Albert Heijn. Dan zijn er daar echt meer supermarkten dan inwoners.

Ik word snel ongedurig, wil naar buiten of 'iets' doen

Knap dat je goed op jezelf kunt zijn. Wat zijn jouw tips? Ik word snel ongedurig, wil naar buiten of 'iets' doen. Ongeduld zit daarbij wel eens in de weg. Blijkbaar verstop ik het goed, want 'geduld' is iets waar ik vaak mee gecomplimenteerd word. Ik ben blij dat er nog veel kan, buiten.

Hopelijk kun je binnenkort de marathon lopen. Wordt je eerste marathon Berlijn? Dat is een mooie stad. Bijzonder dat de geschiedenissporen zo goed te zien zijn. Welke sporen zou deze periode hier achterlaten?

Gefeliciteerd met je nieuwe baan! Wat voor planten ga je kweken? Bij mij is een plant kopen een jaarlijks iets. Meerjarige planten halen bij mij vaak één jaar. Nu las ik laatst dat droogte minder schadelijk is dan verzuipen. De komende plant zal dus minder water krijgen.

Nu ben ik ook nog heel nieuwsgierig naar jouw favoriete muziek en gedichten, maar dan wordt het zo’n kruisverhoor. Ik kijk uit naar je volgende brief.

Rayan

In mijn dagelijks leven is niet veel veranderd

Hoi Rayan,

Dankjewel voor je brief. Leuk om te lezen hoe jij naar de dingen kijkt en wat je zoals meemaakt.

Ik zal mij even voorstellen. Ik ben Hester, 28 jaar, woon in Workum (Friesland) en werk als medewerker op een plantenkwekerij in de verkoop. Ik heb al twaalf jaar ervaring in het groen.

Sinds kort (september) heb ik een nieuwe baan. Hiervoor werkte ik bij een tuincentrum, buitenafdeling verkoop. Nu werk ik bij de kwekerij en als straks in het voorjaar weer topdrukte wordt verwacht, mag ik ook bijspringen bij de verkoop van tuinplanten.  Ook zal ik bestellingen klaarzetten voor hoveniers.

In mijn vrije tijd houd ik van hardlopen (afstanden van tien tot dertig kilometer), gedichten schrijven, mediteren, wandelen, naar het strand gaan, (dat van het IJsselmeer is om de hoek), een boswandeling maken en muziek luisteren.

Momenteel zit ik thuis. Dat komt niet door corona, maar door de jaarlijkse winterstop die kwekerijen vaak inlassen, omdat het werk 'op' is.

In februari gaat de verkoop beginnen. Dat is weersafhankelijk, maar waarschijnlijk begin ik dan ook weer als het een zachte winter is.

Ik woon samen met mijn vriend. Wij hebben sinds de eerste uitbraak van corona werk gehad. Ik had het zelfs drukker, al kwamen de klanten wel meer verspreid over de dag, want niemand kon ergens heen, maar ze konden wél de tuin in! In mijn dagelijks leven is niet veel veranderd. Ik heb nog steeds werk, kan nog sporten en kan goed op mezelf zijn.  Ik heb de natuur naast de deur.  De (sport)evenementen moesten worden afgelast en zo ook mijn eerste marathon. (42,195 km) in Berlijn.  Het Is jammer , maar niet het einde van de wereld. Corona heeft oók heel veel moois met zich meegebracht  en heeft in het dieper liggend bewustzijnsniveau een reden..... Daar besteed ik later nog aandacht aan...

Tot zover mijn introductie,

De volgende keer zal ik dieper op jouw onderwerpen in gaan.

Tot schrijfs,

Liefs,

Hester