Een snelle inzet van jouw kant vraagt om een snel vervolg

Hoi Lies,

Allereerst, wat leuk om op deze bijzondere wijze kennis met je te maken! Een snelle inzet van jouw kant vraagt om een snel vervolg. Zo, wat begeven wij ons in een bijzondere tijd . Naast de beperkingen, die duidelijk voelbaar zijn, brengt het ook wel goeds heb ik me bedacht. Vooral omdat alle dingen die gewoon en onmisbaar leken, dit niet zijn. Dingen die we nu doen of juist laten, had ik voor het coronatijdperk niet echt voor mogelijk gehouden.

Het inspireert ook om meer en op een andere manier verbinding te zoeken. Zo is er een warme band ontstaan met een alleenwonende man van 95 jaar. Toen corona zijn intrede deed en we eigenlijk nog geen idee hadden van de impact, beloofde ik hem wekelijks een kaart te sturen. Met het verstrijken van de tijd werden dit telefoongesprekken en bezoeken. Ondanks corona blijft hij positief en 'draagt' hij de last. Zijn wereld is natuurlijk klein, en dat in deze levensfase.

Veel leer ik van hem en het stimuleert ook mijn veerkracht. Veel kan er niet, maar zoeken naar wat wel kan en daarbij buiten de gebaande paden gaan, is ook leuk.

....ik ben ervan overtuigd dat groei buiten je comfortzone plaatsvindt

Kijkend naar de toekomst denk ik zelfs dat ik dingen zal gaan missen na het coronatijdperk. Ik denk dan aan het thuiswerken en de vrijheden die dit met zich meebrengt. Maar ook het samen tijd doorbrengen met mijn partner, samen lunchen en veel wandelen met mijn hond. Dit zijn echt nadenkmomenten over wat te doen vandaag, hoe de uitdagingen op mijn werk (kinderopvang) het hoofd te bieden en uitdagingen te blijven zoeken. Want ik ben ervan overtuigd dat groei buiten je comfortzone plaatsvindt.

Graag wissel ik met je gedachten uit over hoe het vak van verpleegkundige zich naar de toekomst kan ontwikkelen. Ook vanuit jouw visie van het docentschap. En hoe reguliere en complementaire zorg te blijven verbinden. Ik heb ook vele jaren in de ouderenzorg en in een ziekenhuis als HR-manager gewerkt en gezien hoe belangrijk visieontwikkeling hierbij is. Daarnaast ben ik geïnteresseerd in wat veranderingen bij mensen teweeg brengt en op welke wijze je hierbij stuurt op gedrag.

En ja, wat verheug ik me op dingen als uit eten gaan, concertbezoek, vakantie. Hier zal ik zeker meer en bewuster van gaan genieten. Dat is dan ook wel weer een cadeau.

Ik zie uit naar jouw volgende brief. Dankjewel voor het initiatief om met pen en papier te schrijven, erg leuk.

Tot snel weer.

Hartelijke groeten,

Gera