Meer vrijheid, meer creatie, meer handwerk

Hi Meinmein,

Daar ben ik weer. Ik was druk met het afronden van werk zodat ik nu heerlijk twee weken vakantie heb. En vakantie is voor mij ook echt afkicken van de laptop. Ik was er zó klaar mee met dat beeldbellen en thuiswerken. Ik kon geen laptop meer zien. Letterlijk ook, mijn ogen en gezicht gingen er gewoon pijn van doen. Ik heb de laptops in een hoek gelegd en er zo min mogelijk op gedaan. 

Ik heb eigenlijk een gezonde afkeer van het digitale. Ik lees nog altijd liever een papieren krant en echte boeken, heb net de econogram van de NRC op papier ingevuld (mijn jaarlijkse guilty pleasure met Kerst, kost ook veel tijd), wilde tot voor kort nog een acceptgiro ontvangen voor mijn huur, etcetera, etcetera. Papier geeft overzicht, iets wat me in het digitale nooit lukt. Mijn brein heeft overzicht nodig. Toen de pc opkwam toen heb ik nog eigenwijs gedacht: dat is geen blijvertje. Maar dat was meer wishful thinking dan een serieuze voorspelling natuurlijk. Maar goed, het bijzondere is dan weer wel dat ik nu al meer dan tien jaar werk in het digitale! Dus ik heb het mezelf weer aardig moeilijk gemaakt. haha.

Anyway, voor onze mailwisseling klap ik de laptop weer met liefde open. En morgen mag ik mijn eerste bril op gaan halen. Want die heb ik me nu laten aanmeten, puur voor het werken op een beeldscherm. Dat moet enige verlichting geven.

Jij bent nu bij het hoofdstuk aanbeland dat je ging samenwonen


Waar waren we gebleven in onze conversatie? Jij bent nu bij het hoofdstuk aanbeland dat je ging samenwonen. Zou je zeggen dat je een gelukkig huwelijk hebt? Daar zijn vast ook fases in geweest. Maar als je dan zo vertelt dat je man je een grapje in je oor fluistert en dat jullie daar dan de grootste lol om hebben, dan klinkt dat als een goed huwelijk.
Ik ben mijn eigen draad helemaal kwijt, maar ik kijk dan ook liever naar de toekomst. Ik fantaseer graag over de volgende stap. Toen ik veertig werd, voelde het echt alsof ik aan de tweede helft van mijn leven begon, alsof alles weer mogelijk was, er een heel ander scenario zich nog kan ontvouwen. Bijvoorbeeld het scenario dat ik in een busje rondtrek door Europa, of het scenario dat ik een huisje op het platteland bewoon en mijn eigen groente verbouw en brood bak en nog maar nauwelijks hoef te werken, het scenario dat ik een kunstenaar ben met een bijbaantje etcetera. Rode draad: meer vrijheid, meer creatie, meer handwerk.

We zijn dus druk met een huizenjacht om de juiste voorwaarden hiervoor te scheppen. Je moet toch eerst het materiële op orde hebben om je de luxe te kunnen permitteren om je met het immateriële bezig te kunnen houden. Vandaag gaan we kijken bij een huis in Vriezenveen. Vorige week waren we in Tiel. En over twee weken in het diepste puntje van Zeeland. We rijden heel wat kilometers door heel het land. Ook wel leuk om je eigen land op deze manier beter te leren kennen. 

Nou. Dit was 'm voor nu even. Ik ben benieuwd naar je volgende mail.

Groetjes,

Sanne