Heb jij ook een beeld van mij gevormd? 

Hey Isa,

het ziet er naar uit dat we elkaar binnenkort ontmoeten. Wat leuk! Ik heb een beeld van jou in m'n hoofd gevormd. Bruin haar, halflang, witte huidskleur, gemiddelde lengte, sportief en kleurrijk gekleed. Ik ben benieuwd of ik je eruit haal, uit de groep, je ziet er vast heel anders uit ;). Heb jij ook een beeld van mij gevormd? 

.... theater, ik heb tips nodig Isa

Dus ja uhm... theater, ik heb tips nodig Isa. Dus deze voorstelling werd gegeven in de Kesbekefabriek. De ambiance was heel leuk, ook de opzet. Er stonden allemaal tafeltjes en zitzakken en we konden een emmertje met flesjes meenemen naar onze plek voor tijdens de voorstelling. De acteurs stonden aan de bar, allemaal heel vrolijk. Ze stonden ook nog met een artikel in het Parool de zaterdag ervoor, ook leuk. Het droeg bij aan de voorpret.

En ja, toen de voorstelling... ik vond er niets aan. Veel geschreeuw en een nogal plat verhaal over bedrog en een neef uit de gevangenis die potloodventer was. Het is dat de ambiance leuk was, als ik in een witte zaal had gezeten was ik denk ik in slaap gevallen, al was dat vast ook niet gelukt met als dat geblèr op het podium. Wat ik op zich al vrij irritant vind.

Mensen hebben mij verteld over hun psychoses, over hoe naar een jeugd kan zijn, mishandeling, detentieverhalen, drug deals....

Nou moet ik eerlijk bekennen dat ik al twintig jaar in de hulpverlening zit en veel verhalen gehoord heb. Mensen hebben mij verteld over hun psychoses, nare verhalen over hoe naar een jeugd kan zijn, mishandeling, detentieverhalen, drug deals en een cliënt vertelde mij hoe zij iemand anders vermoord had. Dus ik ben niet meer snel onder de indruk van een verhaal. Terwijl ik verhalen wel heel leuk vind. Ik kan enorm genieten als een verhaal goed verteld wordt. Ik ben een keer op een verhalenavond geweest van Mezrab, daar was ik echt onder de indruk van. 

Dus Isa, geef me eens tips, wat is de moeite waard om in het theater te bekijken? En waarom? Waar ga jij zelf naar toe en heb je ook wel eens teleurstellende avonden? 

Ik word verzwolgen door afspraken

Verder is het hier druk (Sinterklaas, verjaardagen, 11 november, feestjes enzovoort) en lukt het voor geen ene meter om deze week langzaam te leven. Ik word verzwolgen door afspraken, wat maakt dat de afspraken verplichtingen worden. Stom vind ik dat. En het maakt dat ik op de momenten dat ik dan toch even niets te doen heb, stress voel. Dan ga ik opeens met die stress heel hard schoonmaken omdat het me niet lukt om gewoon rustig te gaan zitten. Tsja, zo is het ook af en toe, zeg ik dan maar tegen mezelf, heel wijs, terwijl ik net een halve liter kamillethee heb opgedronken (wat niets hielp trouwens). 

Hoe is trouwens je eerste werkweek geweest? Hoe zijn je collega's? Ik werk zelf momenteel bij de GGD als veldregisseur. Leuk werk. Maar omdat veel nog nieuw is soms ook best intensief. Ik werk er nu een jaar en begin nu pas een beetje mijn draai te vinden. 

Ah shoot, ik zie dat ik de deur uit moet. Tot gauw en fijne dag vandaag 🙂 

Groetjes,

Charron 

'Zonder verhaal verdwijn je'

Hi D,

De hoeveelheid herkenning die jij voelde toen jij mijn brief las, had ik niet gelijk. Misschien omdat ik niet wist wat ik kon verwachten. Het eerste gevoel wat jij mij gaf met je  geschreven brief was de warmte, de energie en het enthousiasme. Daarna kwam bij mij ook de herkenning. Voor de studie naar de stad verhuizen, wonen met katten en het zijn van een generalist. Tijdens het lezen voelt het ook alsof ik bij je op de koffie ben, dankjewel voor je warme en beeldende brief! Ik voel me meer dan welkom.

Ik moet nog een beetje wennen aan het idee dat mijn woorden op papier 'permanent' zijn

Ik moet nog een beetje wennen aan het idee dat mijn woorden op papier 'permanent' zijn. Omdat wat ik nu denk en hoe ik nu in het leven sta, weer zo anders is dan over vier jaar, laat staan in de toekomst. Het voelt definitief, terwijl ik graag nieuwe ervaringen, ideeën en informatie op doe. Dat gezegd hebbende (of eigenlijk geschreven 😉) hoop ik dat ik van jou mag leren en dat je het niet erg vind als ik ineens ergens anders over denk. Ik zal dan zeker toelichten hoe deze gedachteverandering is ontstaan.

Waar jij in het mooie Brabant bent opgegroeid, groeide ik op in de randstad van Zuid-Holland. Samen met mijn Hollandse ouders. Als ik hier aan terug denk krijg ik een lach op mijn gezicht. Mijn vader gebruikt humor in veel situaties en mijn moeder heeft een eigen bedrijf en laat mij zien wat hard werken is.

Ook krijg ik een lach op mijn gezicht als je schrijft dat ik volwassen klink. Het enige wat ik niet terughoor van mensen om mij heen is dat ik volwassen klink. Ik heb namelijk een hoge stem 😉 Wat voor stem heb jij? En hoe zie je er uit?

Over de liefde zou ik je van alles willen leren

Over de liefde zou ik je van alles willen leren, het liefst schrijf ik een handleiding. Voor jou en al m’n vriendinnen. Helaas is het enige wat ik aan je kan vertellen dat je je gevoel moet volgen. Zolang het leuk is, is het leuk. Andere tips:

Als je gevoel voor en met iemand zo sterk en warm is, dan is over randzaken te praten en zijn ruzies en meningsverschillen om te leren en te verbreden, niet om een relatie te beëindigen. Volg je gevoel!

Het duurde iets langer voor deze brief in jouw brievenbus belandde omdat ik druk aan het werk en sparen ben. Daarnaast vind ik het belangrijk om iets terug te sturen met echte aandacht. Ik beloof hierbij plechtig dat je van mij hoort als ik niet meer brieven stuur!

.... in mijn wereld verdwijn jij niet meer!

Afgelopen weken heb ik Bob, de podcast, geluisterd. In aflevering vijf vertellen ze: 'Zonder verhaal verdwijn je'. Dit greep mij aan, het gaf me een realisatiemoment dat het echt Mijn leven is. En dat wie schrijft, die blijft. Daarom vind ik het extra leuk dat wij naar elkaar schrijven. Jouw verhalen bewaar ik goed, in mijn wereld verdwijn jij niet meer!

Wanneer ik moet vertellen over wat mij fascineert in de gezondheidszorg raak ik niet uitgepraat. Aan de ene kant zijn zorgen voor, het verschil kunnen maken, contact kunnen maken en de uitdaging van de diversiteit dingen die ik fantastisch vind. De andere kant: de manier waarop zorg is, hoe ongeregeld de bedrijfsvoering van de zorg is, irriteert me.

Ik snap niet dat ons land zo gefocust is op geld

Misschien zit hier een irritatie bij mij. Ik wil zo graag iedereen het best mogelijk helpen. Ik snap niet dat ons land zo gefocust is op geld, hier komt dan ook mijn irritatie over politiek vandaan. Ik volg het ook, maar niet het soap-gehalte. Meer in de hoop dat het land iets minder kapitalistisch wordt. En of mijn denkbeeld over het leven niet 'te' vreemd is. Ik ben ook nieuwsgierig naar jouw werk. Wat houdt het in? Waar bestaan jouw dagelijkse taken uit? En heb je een aanrader of een film die ik echt gezien moet hebben?

Als laatste zou ik graag aan je willen vertellen dat ik zo erg van thuis rommelen hou. Ik heb minstens een keer in de drie maanden de inhoud van mijn huis verplaatst, en vind opruimen en schoonmaken heerlijk. Het maakt niet alleen ruimte in mijn hoofd, maar ook letterlijk in mijn omgeving.

Op de valreep kreeg ik jouw kaartje binnen van Schiermonnikoog. Wat een mooie plaat! Hoe was het daar? Wat heb je allemaal gedaan? En had je je katten mee? Ik vind je handschrift hartstikke leesbaar hoor!

Ik kijk uit naar je volgende brief.

Liefs,

LouisB