Uit de gewone groef komen

Hey Lieve Mirjam,

Het is weer even geleden! Ik heb het best druk met die loopbaancoaching en werk, etc. Vandaar dat onze correspondentie even op de achtergrond raakte.
Ik ben nu in de actiefase van het coachinggebeuren. Dus ik probeer contacten te leggen en mensen met beroepen die ik leuk vind te interviewen om te kijken of het werk iets voor mij is. Ook ben ik aan het kijken naar (kinder-)boekwinkels, de opleiding tot onderwijsassistent en daarnaast wil ik het schrijven zelf oppakken en coaching daarin dan mee nemen om het prentenboek (waar ik eerder over mailde) van de grond te krijgen.
Het is geweldig en het geeft energie om voorwaarts te gaan, maar ook wel weer onzekerheid over wat nou het goede is. Want bij de keuzes komen ook wel best hoge kosten voor opleidingen. Dat is op zich niet erg, maar dan moet ik wel zeker weten dat het bij mij past en ik er niet nog meer hoofdpijn van krijg hahahaha.
Dus ik ga ook nog meelopen met de beroepen.

Wat fijn dat je vakantie lekker was, maar toch ook intensief. Ja, ik weet dat nog goed met kleintjes. Het is fijn om uit de gewone groef te komen, maar je bent ook heel veel aan het moederen en vaderen en dan is het tijdperk van zelf een boekje lezen nog ver weg ;-).

Hoe gaat het klussen?

Op het laatst in Frankrijk was er wel wat meer gedoe met testen begin augustus

De vakantie was fijn. Heerlijk om eruit te zijn geweest. Op het laatst in Frankrijk was er wel wat meer gedoe met testen begin augustus. Maar ach, daar zijn we ook doorheen gekomen. Vergt gewoon een beetje planning. 🙂

De kids zijn blij dat ze weer uit mogen al is het tot middernacht. Tot nu toe gaat alles goed en zijn ze ook allemaal gevaccineerd. We zullen zien bij de aanstaande persco - die toch al een tijdje geleden was - of ze nog steeds uit mogen. Toch ben ik niet meer zo bang als eerst. Nu we gevaccineerd zijn en de besmettingen toch weer heel hoog zijn ben ik niet meer zo bezig met het gevaar.
Er zijn best veel vrienden van ons die lang restverschijnselen hebben en nog altijd moe zijn. Dat vind ik echt zorgelijk, al die mensen die zo lang door het virus uit de running zijn.

Het schijnt dat je een generiek afweersysteem hebt en een specifiek afweersysteem

Wel heeft een buurmeisje van ons dat het virus al heel vroeg heeft opgelopen, wat ze tot voor kort nog steeds niet zeker wisten, nog heel lang klachten gehouden. Zij is na haar vaccinatie (waarover ze wel twijfelden, omdat haar conditie zo slecht was) heel erg opgeknapt. Binnen een paar uur na haar vaccinatie was de mist uit haar hoofd verdwenen en kon ze die week gelijk weer fulltime naar school! Echt heel maf. Het schijnt dat je een generiek afweersysteem hebt en een specifiek afweersysteem. Het generieke afweersysteem heeft dan het virus niet goed weten op te ruimen, vandaar de restverschijnselen. Het specifieke afweersysteem is pas aan het werk gegaan bij de directe opdracht van het vaccin om het virus op te ruimen. En voilà! Ze is op slag haar klachten kwijt.
Dus ik denk dat als je dus de nasleep ervaart van een variatie zoals de delta dat je dan misschien die specifieke variant dan weer als vaccin moet krijgen om die verschijnselen weer op te kunnen ruimen. Maar ja, ik ben geen wetenschapper het lijkt me alleen aannemelijk. haha.

Wij begrijpen hen niet en andersom

Gisteren waren we voor de verjaardag van mijn nichtje naar Friesland getogen naar mijn zus en zwager, die tegen vaccineren zijn. We hebben weer vakkundig alle conversaties weg weten te leiden van de hete brei omtrent corona en vaccins. Er lagen ook krantjes in de gang 'De Andere Krant’ blijkbaar het tegengeluid. Iets waar wij weer onze vraagtekens bij zetten. En gezien de stapel denk ik dat mijn zus een verspreider is van de krant, 🙂
Maar daarover niet gepraat. Zij worden heel emotioneel en boos en fel als het gaat om deze onderwerpen en wij begrijpen hen niet en andersom.
Verder vinden we elkaar gewoon nog lief, maar het is toch wel gek als een fundamentele overtuiging niet meer strookt. En dat ze zelfs hun stem gedrag in de verkiezingen erop aanpassen. Wat mij heel kortzichtig lijkt en gevaarlijk ook. Maar zij zijn er zo van overtuigd dat hun vrijheid in het geding is en dat de kans dat zij corona krijgen nihil is, omdat 'het maar een griepje is, etc. Hun vrijheid is ook in het geding wanneer zij zich niet meer vrij kunnen bewegen zoals nu bij uitgaan en restaurantbezoek. Dat vind ik ook best wel een ding: toegang ontzeggen. Maar ook dat is niet helemaal waar, omdat je wel kan gaan als je een test doet. Maar dat is ook weer iets waar ze principieel tegen zijn. En daar kan ik dan niet zo bij. Als je dan graag ergens naar toe wil, zeuren dat je dan een test moet doen. Dan denk ik, dat is dan toch fijn.
Maar ja, ik ben vooral erg praktisch ingesteld en heb geen fundamenteel wantrouwen jegens de overheid. Ook al gaan daar natuurlijk ook dingen mis. Maar we moeten roeien met de riemen die we hebben.

Lieve Mirjam ik hoop dat alles goed gaat met jou en je naasten!

Tot schrijft en we wachten af wat Rutte en De Jonge ons gaan vertellen…

Dikke knuffel (die ik overigens weer veel uitdeel, heeeeel fijn) 😉

Liefs Simone