Zon, sneeuw, of een gezellig gesprek

Hoi Hester,

De narigheid groeit. In mijn ogen werken pijn en onrust niet om een ander bewustzijnsniveau te bewerkstelligen, meer angst en onrustige groepen is het gevolg. Mensen met dezelfde opvattingen vinden elkaar en versterken aanwezige gevoelens.

Dat je schrijft dat er een idee zit achter corona is op mij verkeerd overgekomen. Een ziekte is nooit iemand zijn idee of van iets. Het legt vooral bloot dat hoe we nu met de aarde omgaan de verkeerde manier is en een hoge prijs heeft. Ziektes springen, door onze gewoonten, sneller over en kunnen sneller reizen. Ik mis in de boodschap dat we dit zelf kunnen verminderen door bewuster te reizen.

Voor mij lukt relativeren door te wandelen, te lezen en muziek te luisteren. Na mijn ziekte weet ik hoe positief gezond voelen is en de positieve dingen van het leven in te zien. Zoals de zon, sneeuw, of een gezellig gesprek.

Ik denk dat we verschillen in hoe we tegen de situatie aankijken

Waar mijn angst in zit is dat corona mensen uit elkaar drijft. Huiselijk geweld neemt toe, geweldsdelicten en GGZ-problematiek. Er zijn mensen die wetenschappers als vijand zien en anderen geloven dat corona een vijand is. Ook is er een grote groep die reflecteren op zichzelf lastig vindt. Zij zullen zich minder bewust zijn van wat zij kunnen doen om het probleem op te lossen.

Ik denk dat we verschillen in hoe we tegen de situatie aankijken. Ik kan er niet inkomen dat de huidige gevolgen voor individuele mensen echt nodig zijn. Mensen voelen zich onveiliger en zien hun bestaansrecht vervagen.

De '30 van Almere' heb ik toevallig gezien. Ik fiets vaak over die dijk. Met regen en storm ga ik er vaak heen.
Hopelijk kun je dit jaar weer in Almere rennen.

Op welk gedicht ben je het meest trots en waarom?

Tot schrijfs,

Rayan

Leven vanuit blijdschap en dankbaarheid

Hoi Rayan,

Het is nogal een complex iets om in een brief te gaan uitleggen hoe ik uit 'mijn duisternis' ben gekomen. Laat ik het er op houden dat ik veel lieve mensen om me heen heb gehad die mij hebben gesteund. Ook de professionele hulp en mijn eigen doorzettingsvermogen hebben me gebracht waar ik nu sta. Vanaf nu zet ik alleen maar stappen vooruit en heb ik alles lekker op de rit. Ik maak wat van mijn leven en leef meer vanuit blijdschap en dankbaarheid.

Leven vanuit mijn gevoel/hart/intuïtie werkt beter. Ik bekijk de dingen dan vanaf een afstand. Ook de corona

Ik kan leven vanuit mijn ratio (en gelukkig hebben we ons verstand!), maar vaak zijn dit ook de negatieve gedachten (angst, boosheid). Daarom werkt voor mij leven vanuit mijn gevoel/hart/intuïtie beter. Ik bekijk de dingen dan vanaf een afstand. Zo ook de corona. Voor jou helpt andersom beter geef je aan. Ik kan me daarin vinden. Als je gevoelsmatig alles zou bekijken zou dit te pijnlijk worden. Lijkt me. Soort bescherming voor jezelf dus.

Wat heb jij een flinke LP collectie zeg! 280! Wow! Leuk zo'n verzameling en dat je die bent gaan uitbreiden. Bij ons ligt veel Pink Floyd, Bruce Springsteen, Pearl Jam, Kensington, en meer.

Bijzonder dat je je foto's naar Oostenrijk stuurt. En ja, jouw foto's zijn dan altijd puur, zonder nabewerking 🙂 (in de vorm van Photoshop).

Ik ben heel benieuwd naar de gedichtenbundel ja, de winkels zijn natuurlijk niet open dus het kan nog wel even duren zeiden ze, voordat het de verkoop in gaat.

En jaaaa, ijs! ❤️ Ik heb zelf jarenlang op schaatsen gezeten, dus ik ben echt wel een liefhebber! En leuk dat je zegt ''Zon en ijs zijn altijd goed samen''. Laatst was ik bij de ijsbaan, eromheen zit een betonnen pad, skeeler/hardloopbaan. Er kwamen allemaal mensen op af en ze waren vrolijk! Mooi om te zien.

Het is lastig om concreet een beeld te schetsen van de toekomst

Mooi verhaal van het huisje in Biddinghuizen. Zoiets vergeet je nooit meer. Leuke herinneringen waar je het jaren later nog over hebt.

In 2020 is Schrijven naar de Toekomst begonnen met hun schrijfproject. Inmiddels zijn we in 2021, nog zes jaar tot een nieuwe cyclus begint. Het is lastig om concreet een beeld te schetsen van de toekomst natuurlijk. Ik denk dat er wel wat dingetjes gaan veranderen richting 2027. Meer digitale lessen/technologische ontwikkelingen. Er zal nog wel meer onrust komen wat betreft corona. Daar zijn we de komende jaren nog wel zoet mee (het 'bestrijden' van corona plus de gevolgen/wederopbouw van economische zaken).

Ik hoop dat we wat meer gelijkheid krijgen dat iedereen weer zorg krijgt en dat er niet teveel wegbezuinigd wordt (psychische zorg en dergelijke). Meer vrede, meer licht en minder duister. Nou ja, tot zover mijn kijk.

Dit was ook mijn vierde brief. Ik vond het leuk, ik heb geschreven wat ik wilde schrijven. Maar voor mij is het goed zo. We schrijven elkaar weer in de toekomst (2027). Benieuwd hoe het leven dan is met veranderingen etcetera.

Bedankt voor je vertrouwen. Ik wens je alle goeds toe.

Groetjes,

Hester