De vaccinatie geeft me nu al een rustiger gevoel

Ha Clannad,

Gecondoleerd met het overlijden van je vriendin, Clannad. Ik wens je toe dat je het de aandacht kunt geven die hier voor jou voor nodig is.

Ik ben gisteravond met een hele goede vriendin naar het filmhuis geweest. In het ‘oude normaal’ deden we dat zo’n 35 keer per jaar. We hadden het zo gemist! We hebben als een verliefd stelletje de hele film handen vast gehouden, elkaar geaaid, en zo nu en dan het hoofd op elkaars schouder gelegd. Ik heb de eerste prik binnen, L. heeft corona gehad dus die is nu na haar prik binnen: we mochten weer van onszelf. L. heeft haar vader verloren een paar maanden geleden. Corona gaf hem het laatste zetje. De uitvaart heb ik moeten streamen en ik kon haar niet aanraken. Wat was dat naar.
In de zaal waren maar tien maal twee plaatsen aangewezen die je had kunnen reserveren. (Het zijn kleine zaaltjes in ons gloednieuwe filmhuis.) Er zaten maar 12 mensen. Heerlijk, die rust en die afstand tot elkaar. Mag dat zo blijven?
Ik moest in het cafégedeelte na afloop wel wennen aan alle mensen, net zoals in de Kuip onlangs. Mensen zijn wel netjes en houden enige afstand, maar 1,5 meter is het vaak niet. De vaccinatie geeft me nu al een rustiger gevoel.

Volgens mij hebben de Nederlandse mannen het gered, om naar de hoofdklasse rugby te promoveren, toch? Ik zag iets langskomen op tv. Daar ben je vast blij mee! Is rugby ook een olympische sport trouwens? Tijdens de Olympische Spelen kijk ik alles - als ik kijk. Vooral de Winterspelen vind ik dan hilarisch met al het nieuws dat de laatste decennia is verzonnen.

Zal ik onze correspondentie opsturen naar de 'organisaasie'? Jouw foto hebben ze al. Leuk om die op insta langs te zien komen! Ik zal er eentje van mij bij doen. (Niet verklappen, hoor, maar ik heb expres taalfouten gemaakt in mijn laatste bericht aan jou, nadat ik gelezen had dat ze redigeerden op taalfouten. Typefouten, ok, maar taalfouten? Ik? Dat raakt mijn arrogantie. Lol.)

Veel plezier gewenst met je rugbytrainingen en het naar school gaan! En dat je maar snel de prik mag krijgen. Nog een week of drie, vier, denk ik?

Fijne zondag verder,
Ina