Het nieuwe huis is nagenoeg klaar

Ciao caro Pieter,

Hèhè, hier ook even de tijd genomen om je antwoord te geven. Wat een hectische toestand is dat toch als je gaat verhuizen. Dat heb jij al eerder meegemaakt natuurlijk en nu ook weer. Ik sta met een been in het ene huis en met mijn andere been in het andere. Het ‘oude’ huis is nog niet verkocht. Nu hebben we een andere ‘strategie’ ingezet. In plaats van een vraagprijs, wordt de prijs nu ‘bieden vanaf’. Hopelijk genereert dat meer bezichtigingen en uiteindelijk een mooi bod, waardoor ik dan het huis kan verkopen.

Ik sta met een been in het ene huis en met mijn andere been in het andere

Het nieuwe huis is nagenoeg klaar, nog wat afwerkingen, maar wel tijdrovend heen-en-weer gereis en twee huizen ‘schoon’ en ‘bezichtbaar’ houden. Ik heb toch maar alvast met een verhuisbedrijf een verhuisdatum vastgelegd. Dat scheelt natuurlijk op een gegeven moment ook wel (dubbele) kosten, maar hopelijk is tegen die tijd het huis toch echt verkocht, dan ben ik er helemaal van af.

In de stad/wijk waar ik ga wonen organiseren ze diverse activiteiten, uiteraard allemaal vrijblijvend. Als je wilt doe je er aan mee, anders niet, geen probleem. Ze hebben nu een ‘kunstroute’ bedacht. Van vorige week vrijdag tot en met aanstaande zondag is iedereen die mee wil doen, gevraagd om een schilderij of iets dergelijks voor het raam te zetten en dit door te geven aan de organisatie. Daarop heeft deze een route gemaakt die je kunt lopen om alle creatieve creaties in de wijk te bekijken. Van jong tot oud … er hebben velen aan mee gedaan. Erg leuk. Ik heb een werk dat ik als ‘probeersel’ had gemaakt bij voor het raam gezet.

Ik ben benieuwd of bij jou/jullie de zaken volgens planning verlopen, bij mij niet altijd als gezegd, maar ik houd de moed er in. Wel goed dat jij de voorstellen van architecten en aannemers en dergelijke op waarde kunt schatten, wel de lusten maar niet de lasten om een en ander uit handen te geven! Ik heb een zekere achtergrond in de bouw, mijn vader zat in marmer, daar ben ik dus mee opgegroeid, dus een beetje kan ik wel meepraten, maar niet zoals jij natuurlijk.

Wel een verrassing als die straks af kunnen … de persoon achter het masker!

Tja, die mondkapjes … ik vraag me af of we er echt van af komen. Misschien op gegeven moment tijdelijk, tot de volgende uitbraak van het een of ander … dan weer in gebruik … en zo maar op en af. Wat denk jij? Wel een verrassing als die straks af kunnen … de persoon achter het masker!

Hier, zoals je waarschijnlijk weet, ook nog steeds pandemie met avondklok (waar volgens mij niet echt veel op gehandhaafd wordt, alleen voor de vorm) en hier en daar kleine versoepelingen met onder meer scholen en buiten sporten,  maar ook met een aantal ‘fake news’ verspreiders, wat het allemaal erg vervelend maakt. Hopelijk schieten ze op met die vaccins. Alhoewel het mij compleet onduidelijk is waar we nu staan. Ik kan nergens terugvinden wat de huidige stand is. Als ik het goed gelezen heb, zijn de 80-plussers aan de beurt én de 63- en 64-jarigen. Wat er tussenin zit en onder de 63…??? Geen idee.

Ik heb de privélessen voor één persoon wel weer opgestart. Voor nu maar tijdelijk in de huiskamer, aangezien het kantoor/werkkamer vol staat met dozen. We mogen maar één ‘vreemde’ per dag in huis hebben, dus meer kan even niet nu. Voor studenten is het ook niet echt gezellig lijkt mij, dan moet je ook zeker geen corona krijgen, want dan ben je helemaal geïsoleerd.

Ik moet het voor nu even hierbij laten, hopelijk wordt mijn volgende brief wat langer. Voor jullie veel sterkte met de werkzaamheden.

Per ora cari saluti!

Keep safe and healthy,

Irina