Wij zorgen voor een vrolijke voorstelling

Ha die Anne,

Nou, ik voel hier de hitte van de stoom die uit je oren kwam tijdens het schrijven!

Wij zorgen zeker voor een vrolijke voorstelling, ik eindigde het lezen met een lach in elk geval.

Gisterenavond heb ik een aflevering van de podcast Dag voor Dag geluisterd, gemaakt door Liesbeth Rasker.

Coot van Doesburgh maakt onderscheid in 'schoon verdriet' en 'vuil verdriet'......

Ik luisterde naar het gesprek dat zij met Coot van Doesburgh had. Ik zou zeggen een aanrader, een hart onder de riem te horen hoe zij om gaat met verlies en rouw, en dan niet alleen in de context van de dood. Wat jij nu meemaakt, is eigenlijk ook een rouwen lijkt me. Overigens besef ik nu dat ik de rouw die ik heb gehad na mijn scheiding vele malen zwaarder vond, dan wat ik nu voel. Coot van Doesburgh maakt onderscheid in 'schoon verdriet' en 'vuil verdriet', waarbij zij het verlies van dierbaren in de eerste categorie plaatst en een nare scheiding (of werkgever) in de tweede.ik heb mij moederpet op.

Enfin, ik heb niet al te veel tijd nu. Het is half acht in de ochtend, ik heb mij moederpet op. Ik ga zo boterhammen smeren en mijn jongste dadelijk naar school brengen. Daarna een dagje buiten in de weer met een goede vriend.

Ik mediteer ook. Dzogchen-meditatie, niet zo zeer gericht op rust, maar op inzicht. Oordeelvrij gewaar zijn van wat er is. Dat doe ik nu zo'n vier jaar. Zitten met je aandacht bij de aandacht. Afdwalen. Daar niet over oordelen. Enz. enz. Ongelofelijk interessant proces. Maar daarover misschien meer een andere keer.

Voor nu wens ik je een fijne dag, lieve Anne.

Groetjes,

Nicole.