Bofkonten

Lieve Anna,

Een klein schrijven voor jou, even tussen de brieven door. Om de verbinding tussen ons te vieren en omdat ik je lief vind.

Ik ben al een jaar bezig met mijn huis te schilderen. Opruimen, weggooien. De wasmachine van zijn plaats, gasfornuis, koelkast, kasten uitruimen en schoonmaken, iedere dag wat. En ik heb daar natuurlijk hulp bij van Beppie, mijn poes en prinses. 'Wat doe je, wat is dat? Oh, daar is een tas, daar is een doos, daar kan ik mooi in spelen!' Haar hulp is onontbeerlijk. Gisteren was mijn atelier aan de beurt. Tubes met verf die leeg waren eindelijk weggegooid, etcetera. Ik vond dozen met foto's en krantenknipsels.

Met mijn kleindochter (nu 25 jaar) ging ik vroeger, zij was 6 jaar oud, altijd naar het Muziekcentrum en de Schouwburg in Enschede. Naar Frank Groothof. Speeltheater Holland. En daar hebben wij kennis gemaakt met Poppentje. Ken je Poppentje? Mijn kleindochter heeft door de jaren heen een vriendschap opgebouwd met Frank. Wij zijn op zijn boerderij geweest in Noord-Holland. Eerst koffie natuurlijk en dan het rijkdom in. De ruimte waar alle theaterkledingstukken hingen. Wat waren wij bofkonten.

Eens heb ik de camera iets zien trillen. Ow, hij vindt het leuk!

Op het terrein van Frank woonde ook de cameraman van Debiteuren Crediteuren. Ik kende hem al langer en de begroeting was heel fijn! Deze cameraman, wisten wij, was een enorme droogkloot. Hij droeg tijdens de opnames zijn camera op één schouder en die bewoog nooit mee met de grappen van onder andere Edgar, gespeeld door Kees Prins. Eens heb ik de camera iets zien trillen. Ow, hij vindt het leuk! Het zal tijd worden! (Er was paniek ontstaan op kantoor want er waren nieuwe koffiemokken gekocht door juffrouw Jannie. En de heren moesten voortaan hun koffie op de gang halen.) Alle reden voor heftige paniek! Ken je Debiteuren Crediteuren? Met onder andere Herman Koch en Kees Prins. Het kantoorleven wordt in beeld gebracht met hier en daar - meestal hier - een dosis spot.

Ik zal proberen in mijn langere brief een foto van Poppentje mee te sturen. Hij is zo aandoenlijk en ook heel wijs als hij over de toetsen van de piano loopt.

Een hele fijne Pasen en blijf op jezelf passen.

Liefs van Ineke