Alles ging mis met de jaarwisseling…

Beste Will,

Dankjewel voor jouw bericht uit Oeganda. Ik kan me niet voorstellen hoe het leven daar is, en hoop dat je hierover nog zult schrijven. Aangenaam kennis met je te maken via deze bijzondere weg en ook voor jou nog de beste wensen voor dit jaar, 2021. Een jaar dat voor mij helaas niet zo goed begonnen is en ik neem de vrijheid om je hier alvast over te schrijven. Ik ben namelijk ziek geworden en ja, het is corona. Alles ging mis met de jaarwisseling…

Ik en mijn vriend wonen in een rijtjeshuis en hebben sinds een half jaar nieuwe buren; een aantal Portugese studenten. Het zijn luidruchtige buren die houden van feestjes met drank en drugs, feestjes die soms 24 uur kunnen aanhouden. Vanwege de lockdown in Nederland wisten we vrijwel zeker dat de jaarwisseling voor hun reden genoeg zou zijn om te feesten, vandaar dat we besloten om te vertrekken en naar mijn ouders gingen. Het was een onschuldige en rustige jaarwisseling, tot in de nacht van 1 januari. Mijn vriend had een gebroken nacht maar gaf nog de schuld aan het oude matras van mijn ouders. We hadden geen benul dat hij toen blijkbaar heel besmettelijk was. Overdag gingen we ook nog even een gelukkig nieuwjaar wensen bij mijn schoonmoeder…

Het is wel wrang als je erbij stilstaat dat we zonder de lockdown nooit naar mijn ouders of schoonmoeder waren gegaan. 

In de loop van de avond werd mijn vriend echt ziek met hoge koorts. Twee dagen later op 3 januari was ik aan de beurt met hoge koorts. We zijn beiden positief getest op corona.Het is wel wrang als je erbij stilstaat dat we zonder de lockdown nooit naar mijn ouders of schoonmoeder waren gegaan. 

Nu vecht mijn vader om weer beter te worden. Hij is 80 jaar en heeft al dagen hoge koorts. Mijn arme vader. Mijn zusje, dat bij hen in huis woont is ook ziek en heeft zich in haar kamertje opgesloten.

De enige die koortsvrij blijft en het bij mildere symptomen weet te houden is mijn lieve moeder. 

Ongelofelijk, die moeder van mij.

Je moet weten dat mijn moeder Koningin is van de Ontkenning. Ze meestert daarbij de kracht van ‘mind over matter’ en verdomt het om ziek te worden. Vandaag is dag 12 na de besmetting en ze blijft sterk staan in haar zorgrol. Ongelofelijk hoe mijn moeder me al een leven verbaast met haar tomeloze energie. En ongelofelijk hoe fijn het is dat zij niet ziek is geworden.

Het blijft echter wel spannend, want het kan nog steeds gebeuren. Dat geldt ook voor mijn schoonmoeder die tot zover nog klachtenvrij is.

Wat een rotjaar…

Ik hoop dat het jou beter vergaat Will, en dat ik je in mijn volgende schrijven allemaal goed-nieuws berichten kan sturen.

Keep well in Oeganda en tot schrijfs.

Hartelijke groet,

Mooniq