...de meeste religies vinden het gezin en familie erg belangrijk.

Beste Adnan,

Wat je zegt, de tijd gaat zeker snel. Denk wel dat dit gevoel ook komt, omdat er veel gebeurt. Dan gaat de tijd meestal sneller.

Door verschillende dingen die je vertelt, merk ik, dat je geloof de gids in je leven is. Zoals bijvoorbeeld in je laatste brief over de opvoeding van je kinderen. Wat ik mij dan wel afvraag is, of jij je kan voorstellen dat je geen geloof zou hebben. Denk je, dat je je kinderen dan anders op zou voeden? En wat zou dan eventueel anders zijn? Ook denk ik, dat het in alle religies, jodendom, christendom, de islam, het hindoeïsme en het boeddhisme belangrijk is, dat ouders goed zijn voor hun kinderen en ze alles leren wat nodig is in het leven. En ook dat kinderen goed zijn voor hun ouders. Terwijl ik dit schrijf realiseer ik mij ook dat de meeste religies wel het gezin en familie erg belangrijk vinden. Ik ben het ook met je eens dat het ook uitmaakt in welke tijd je leeft. Ik denk ook dat armoede of welvaart veel uitmaakt. In armoede moeten mensen op elkaar steunen, vooral op familie. Als mensen welvarend zijn ontstaat er meer ruimte om volgens je eigen individuele persoonlijkheid te leven. Het heeft allebei voor- en nadelen

Ze noemden hem de maserati-man.

 O, jij woont nog in de 'oudbouw’. Ja, dan snap ik heel goed dat je graag in een nieuwbouwwoning wilt wonen. Ik heb begrepen dat voorlopig alleen de woningen van een woningbouwvereniging vernieuwd zullen worden. Voor de woningen van Rochdale zijn nog geen plannen. Die woningbouwvereniging heeft geen geld. Dat komt door hun vorige directeur. Die heeft de zaak opgelicht. Kwam nog in de pers. Ze noemden hem de maserati-man. Staan jullie ingeschreven bij Woningnet? En willen jullie graag in Amsterdam blijven of eventueel ook wel daarbuiten?

 Net als jij maak ook ik mij wel zorgen over de overlast van jongeren, de criminaliteit en de vervuiling in de buurt. Het lijkt mij zeker goed, dat  je je afvraagt, of je wil dat je kinderen daar opgroeien.

Leuk dat je ondanks je drukke leven toch tijd vindt om mij te schrijven. Ik vind het wel een bijzondere ervaring, schrijven met een onbekende. Het is soms wel zoeken naar de onderwerpen. Ik ben nieuwsgierig naar wat voor werk je doet. Of je dat leuk vindt en of je dat in de toekomst wilt blijven doen.

Ik ben trouwens blij, dat het nu eindelijk wat beter weer wordt. Daar keek ik reikhalzend naar uit. Ik heb een bootje, waar ik nu elke dag mee ga varen.

Vriendelijke groeten,

Joop