Nog altijd verliefd op Bonaire

Hoi Piet,

Bedankt voor je brief.

Ik zag op Instagram een stukje uit een brief van jou voorbij komen, dus mijn eerste vraag is ….. stuur je je brieven door aan hen? Ik heb dit namelijk nog helemaal niet gedaan. Ik zag ook al een foto van jou voorbij komen. Of zoeken zij contact met jou?

In het begin heb ik  volgens mij gevraagd of ik kopieën door moest sturen, maar ik kreeg toen als antwoord, dat ik eerst maar eens moest gaan schrijven. Dus ik snap het niet helemaal meer, hahaha.

Jeetje, dat jij op het internet een sollicitatiebrief van mij hebt kunnen vinden. Heb zelf ook nog gezocht, maar ik heb hem niet kunnen vinden.

Mijn zwager werkt op de meldkamer van de marine-brandweer. In 2011 gingen ze op Bonaire een meldkamer op poten zetten, dus vroegen ze in Nederland centralisten. Ik dacht: 'Waarom niet? En .... ik werd uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek.

Op de afgesproken datum ging erheen op mijn paasbest

Vakantie geboekt en wij hebben toen vier weken op Bonaire gezeten. Op de afgesproken datum ging erheen op mijn paasbest. Na een tijdje te hebben zitten wachten, kwam er een meneer naar mij toe: of ik toch maar een paar dagen later wilde terugkomen, want ze hielden het voor gezien die dag, hahahaha! Nou, dat zou in Nederland toch iets anders gaan.

Een paar dagen later ging ik er weer met frisse moed naar toe. Toen had ik een leuk gesprek met een meneer en mevrouw, maar ik moest wel begrijpen dat, EIGEN VOLK VOOR GING…….hahahaha. Nou Piet, als wij dit op sollicitatiegesprekken zouden zeggen, worden we meteen aangeklaagd voor discriminatie.

Terug in Nederland heb ik nog een paar keer een poging gewaagd om antwoord te krijgen. Het zou nog wel even duren en nu jij er over begint, denk ik ……ik heb nog nooit antwoord gehad!!!!!!

Nou ja, weer een mooie vakantie en een ervaring rijker. Het is een prachtig eiland met vriendelijke mensen. Je waant je veertig jaar terug in de tijd. Geen stoplicht te bekennen en zalig 'easy going'. Ik ben nog altijd verliefd op Bonaire. We hadden er eigenlijk wel zin in. Zagen het wel zitten om in de warmte te gaan wonen. We hebben ons lichamelijk nog nooit zo goed gevoeld als daar. Alle pijntjes waren verdwenen. Ik kon daar zelfs op blote voeten lopen, wat mij in Nederland echt niet lukt.

Maar helaas……

Ja, zoals je zelf al schrijft: elke dag is hetzelfde

Ja, zoals je zelf al schrijft: elke dag is hetzelfde. Of ik zit thuis, met als UITJE de noodzakelijke boodschappen. Of ik ben aan het werk, maar daar is natuurlijk wel altijd wat te beleven.

De kleinkinderen zijn dan toch een blijde afleiding. Ik mag volgend weekend op de jongste van bijna één jaar passen. Voor het eerst uit logeren bij oma!!

Zalig voor je vrouw dat ze zo’n leuke band heeft met jullie jongste kleindochter. Ik heb dat zelf met mijn middelste kleindochter., zij hangt ook erg aan mijn. Al zijn ze me alledrie even lief, zij heeft wel een speciaal plekje, al is het alleen maar, omdat mijn man haar nog mee heeft mogen maken.

Ook reuze spannend voor je grote kleindochter….. naar de brugklas. Dan worden ze echt groot hé! Ik hoop voor haar, dat als het zo ver is, dat alles weer een beetje over is, zodat zij er echt van kan genieten.

Mijn middelste is vandaag weer met haar zwemles begonnen, dat is toch ook een ramp vind ik zelf…. Al die kinderen die deze lessen moeten missen. Het kan toch echt levensreddend zijn!!!

Je bent tegenwoordig een heel jaar bezig met je verjaardag met één persoon per dag

Ik ben nu ook aan het werk en dacht ondertussen maar weer even wat weg te typen. Maandag en dinsdag zijn mijn vrije dagen, dus ik hoop stiekem op een beetje mooier weer. Lekker even grote wandelingen maken met de hond. Morgen op visite bij mijn vriendin. Zij was veertien maart jarig, dus ik ga haar nog even feliciteren. Ik ben aan de beurt, hahaha. Je bent tegenwoordig een heel jaar bezig met je verjaardag met één persoon per dag

Schrijven naar de toekomst:

Ja, het wel of geen nut van mondkapjes. Veiligheid of schijnveiligheid. Ik heb ook zo mijn bedenkingen, maar mij wordt toch ook aangeleerd - grotendeels op mijn werk - dat het toch echt van belang is.

Om over de economie maar niet te spreken. Alles gaat naar zijn grootje,.pffff. We zijn zo’n welvarend land en doen er zoooooo lang over om te vaccineren, daar sta ik toch ook wel van te kijken. Maar om te stemmen was alles zo geregeld, vrijwilligers en soms de bijzonderste stemlocaties. WAAROM zou dat niet voor vaccineren geregeld kunnen worden? Ik moet eerlijk bekennen, dat zelfs mijn gedachten heen en weer geslingerd worden over de ’PRIK'.

En wie draait voor al die steun op? Wie gaat dat terugbetalen?

We hebben sinds vandaag wel het derde corona-’slachtoffer' op mijn  werkplek, dus het wordt weer een tandje bijzetten voor onze groep. Af en toe vraag ik mezelf af of we er ooit nog vanaf gaan komen? Er moet toch een keer iets gaan gebeuren? Voordat de hele economie plat ligt. En wie draait voor al die steun op? WIE gaat dat terugbetalen?

Ik ben bang, dat het er allemaal niet ‘’gezelliger” op gaat worden.

Nou ik ga deze brief weer afronden.

Even alles in orde maken voor de nachtdienst van mijn collega. Ondertussen heb ik artsen 'in huis' geroepen (zo noemen we dat) voor een bevalling.

Ja, Piet, dat gaat gewoon door. Er worden nog steeds nieuwe wereldburgers geboren, dus mensen houden HOOP

Blijf gezond en tot de volgende keer !!!!

Lieve groet,

Astrid