Ik heb zelf net m’n eerste werkweek achter de rug

Hoi Judith,

Long time no speak. We zijn wel goed in radiostiltes laten vallen haha. Maar het is wel heel mooi dat we dat van elkaar weten, toch? Ik ben allereerst wel heel benieuwd hoe het met je gaat. Ik volg je nu natuurlijk op LinkedIn en Instagram. Heb je al een beetje succes in de banenzoektocht? Ik heb zelf net m’n eerste werkweek achter de rug. Wel heel gek hoor, om jezelf in te werken vanuit huis. Heb eigenlijk geen idee wat ik aan het doen ben en wat ik moet gaan doen. Ik hoop dat we volgend jaar weer naar kantoor mogen!

Ik vond je brief erg leuk om te lezen! We worden wel steeds langer van stof hè? Ik moet soms echt een beetje schakelen naar waar we het nou ook alweer over hadden. Het kan zomaar dat ik flink in herhaling val. Dus mocht dat zo zijn, alvast mijn excuses haha. Wie weet heb ik sommige verhalen ondertussen al drie keer verteld. Maar goed, doe je dat bij ‘’real life’’ gesprekken ook niet? Hoe vaak heb jij van vrienden en familie al dezelfde verhalen gehoord?

We worden wel steeds langer van stof hè?

Ik heb uiteindelijk één keer m’n bikini aangehad. Dus gelukkig wel een keer, maar hopelijk kan ik hem volgende zomer wat vaker aan. Ik had hem online besteld, bij een Amsterdams merk dat in Portugal wordt geproduceerd. Het heet JUNGL. Wie weet iets voor volgend jaar.

Ik moest wel lachen om je stuk over de naakte kabouters haha. Arme kabouters. Hebben ze nu kleertjes gekregen? Sommige mensen kunnen echt niets hebben hè? Zijn overal van in shock. Ik zal het maar eerlijk toegeven, wij gingen vroeger met het gezin al naar het naaktstrand. Was hartstikke rustig daar en als kind heb je toch amper badkleding aan. Heb eigenlijk enorm veel respect voor mensen die gewoon schijt hebben aan alle regeltjes waar je aan zou moeten voldoen. En die gewoon lekker naar een naaktstrand gaan of naar een naturistencamping. Oh en zulke goede herinneringen aan Villa Achterwerk. Wat een prachtig programma was dat. Met die Roos haha.

Ik durf het vaccin niet op mezelf te laten testen, maar als het eenmaal gecheckt is, neem ik het meteen. Als we op die manier de samenleving kunnen beschermen? Maar uiteindelijk is het probleem nooit opgelost. Want zolang wij dieren op deze absurde manier blijven houden, komt er wel weer een nieuwe zoönose. Het is heel pijnlijk om te zien dat vooral mensen met een slechte gezondheid en een ongezonde leefstijl last hebben van corona. En dat daar weinig aan gedaan wordt. Er is nog steeds veel te weinig aandacht voor gezond eten en gezond leven.

Ik heb nooit echt Boer zoekt Vrouw gekeken moet ik eerlijk zeggen, maar ik snap je gedachtegang wel. Ik vind het soms vooral heel erg sneu hoe mensen praten over dieren, ze weten niet beter, maar willen ook niet beter weten. Als je zelf niet open staat voor nieuwe informatie, dan sta je daar zeker niet voor open. Ook niet als iemand het recht in je gezicht schreeuwt. Daarom blijf ik het lastig vinden hoe je nou een boodschap overbrengt. Hoe vertel je mensen dat dierenleed verschrikkelijk is? Ik heb zelf bijvoorbeeld nooit echt boeken gelezen of uitgebreid films gekeken voordat ik besloot om geen dieren en dierlijke producten meer te eten. De laatste tijd heb ik wel een aantal boeken gelezen, bijvoorbeeld Eating Animals van Jonathan Safran Foer. En dan denk ik: als je leest hoe walgelijk die dieren worden behandeld, hoe kan je dan nog vlees eten? Ik ben trouwens sinds juli net aan dertiger haha. Maar hé, team forever young!

Hoe vertel je mensen dat dierenleed verschrikkelijk is?

Ik ben nooit in Lubeck geweest, maar het klinkt prachtig. Ik zal de stad op mijn lijstje zetten! Wie weet maak ik ooit een keer met een trein een reis naar verschillende plekken in Duitsland. Lijkt me heerlijk! Ik weet niet of ik het al had gezegd, maar ik heb geen rijbewijs, dus vrij afhankelijk van het openbaar vervoer. Wat nu in deze corona tijd erg lastig is, maar hopelijk kun je straks gewoon weer met de trein. Wat betreft musea, ik vind  het museum van Volkenkunde en het museum van Oudheden hier in Leiden beide echt heel erg leuk. De Hermitage in Amsterdam blijkt ook prachtig. Ik was afgelopen zomer  in het Wereldmuseum in Rotterdam. Ook een echte aanrader! Het is zo jammer dat de musea dicht zijn nu. Ik bezoek ze graag, maar het kan nu niet. Ik wilde bijna voorstellen, zullen we een keer samen naar een museum gaan? Duurt vast nog maanden voordat het kan, maar het lijkt me leuk je eens in het echt te ontmoeten!

zullen we een keer samen naar een museum gaan?

Ik snap dat je je schuldig voelt over je vakantie, maar dat hoeft echt niet hoor. Zolang je niet op een dag heen en weer vliegt naar de andere kant van de wereld. Je kunt het nooit helemaal perfect doen en het is net zo belangrijk om aan je mentale gezondheid te denken. Ik denk dat de vakantie je echt goed heeft gedaan. Lekker even ergens anders, heerlijk! Vooral jezelf blijven belonen met dat soort uitstapjes (zolang het kan). Zo bezoek ik nog steeds vrienden, ook al mag dat officieel niet. Maar ik woon wel alleen en ik heb echt sociaal contact nodig. En dan bedoel ik echt sociaal contact, niet de zoveelste Skype meeting pff. Ik bezoek m’n ouders niet, want ik ben bang voor hun gezondheid. Maar mijn vrienden kunnen wel wat hebben. Ik knuffel niemand, dat scheelt hopelijk ook wat, toch?

Ik herken ook veel wat je zegt over het veel nadenken over dingen. Dat doe ik namelijk ook. Of dan haal ik meteen in m’n hoofd dat mensen me vast een achterlijke idioot vinden. Terwijl niemand dat zegt. Ik heb tijden op Instagram alles in het Engels geschreven, maar dat sloeg nergens op. Moest de hele tijd nadenken over wat ik schreef, omdat ik dan twijfelde over de spelling enz. haha. Dus sinds een tijdje doe ik alles in het Nederlands en deel ik vooral gewoon dingen die ik zelf wil delen. Iets waar ik trots op kan zijn of gewoon wat ik leuk vind. En ja, dan nog zit je in je hoofd met de gedachtegang: ‘’Waarom liken mensen mijn foto niet?’’ Zo stom!

Hoe zie jij de pers over 7 jaar?

Even iets heel anders als afsluiting. Ik ben altijd al veel met het nieuws en de pers bezig geweest, maar nu met mijn nieuwe baan natuurlijk nog iets meer. Hoe zie jij de pers over 7 jaar? Of 10, of 20 jaar? Is straks iedereen journalist? Kan iedereen zichzelf journalist noemen die een bericht op social media plaatst? Dat vind ik best eng en tegelijkertijd heel interessant. Het is namelijk geen beschermde titel, dus het kan ook gewoon. Je mag jezelf zomaar journalist noemen. Net als dat mensen zichzelf gewoon schrijver kunnen noemen. En het dan nog voor elkaar krijgen om stukken vol spel- en typfouten te schrijven. Dat is wel een ding over social media, ik erger me echt groen en geel aan alle lelijk geschreven stukken. Ik check altijd mijn spelling. Maar schijnbaar is het een privilege om goed te kunnen schrijven en mag ik daar tegenwoordig niets meer over zeggen. Zucht… Taal is zo belangrijk. Juist daarom moeten we taal goed beheersen en geen gekke, slordige foutjes maken.

Wat vind jij? ☺

Tot de volgende brief!

Groet, Lauri