Wat een afschuwelijke uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen!

Ha Clannad,

Hoe is het met jou op deze zondagmiddag?

Ik heb zo'n dag dat ik 100 dingen tegelijk aan het doen ben. De komende werkweek is bizar druk met ook wat spannende afspraken; ik zie er stiekem een beetje tegenop. Dus dan moet er vandaag van alles. Ik moet ontspannen, en ik moet leuke dingen doen en ik moet aan mezelf denken. Haha, lekker bezig. Ik heb een lijstje in mijn dagboekschriftje gemaakt. Als ik iets 'af' heb mag ik een stempeltje zetten. Dat is in ieder geval lollig, en het houdt me bezig.

Hier in de straat wordt op dit moment een drive-thru-verjaardag gevierd. Twee buurkinderen worden 9 en 11 jaar. Er staan tafeltjes met taart en drinken buiten. De jarige familie aan de ene kant, het bezoek dat langs komt fietsen of autorijden aan de andere. Het ziet er erg gezellig uit. Vorig jaar heb ik de hele straat (15 huizen) op cake getrakteerd. Dit heb ik in kleine 'goodie bags' aan de deurknoppen gehangen. Maar goed dat ik toen niet wist dat ik waarschijnlijk ook mijn 57ste verjaardag in lockdown ga vieren.

Ik heb een kijkje op je blog genomen! Ik heb nog niet veel gelezen, ga ik zeker nog doen. Zouden we ook wel eens hetzelfde concert hebben bezocht, of film hebben gezien, of boek hebben gelezen? Ik ga erachter komen. Ik heb jaren een blog geschreven. Het ligt al negen jaar stil. Maar omdat jij zo aardig bent om te vertellen dat ik van je mag lezen, mag jij dat ook bij mij: www.browniepoint.blogspot.com.

...........en ik stem altijd op een vrouw.

Wat een afschuwelijke uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen! Ik ben er eigenlijk nog steeds een beetje ziek van. Eén op de zes in dit land is dus een stemmer op een partij met een racistisch kantje, of is gewoon echt een fascist. Vriendelijker en genuanceerder krijg ik het nog niet uitgedrukt. Ik heb na ampel beraad met mezelf en mijn omgeving op Lisa Westerveld gestemd. GroenLinks is mijn partij (ik had een poster voor het raam!), en ik stem altijd op een vrouw. Lisa heeft de afgelopen jaren heel veel goeds gedaan voor de GGZ-wereld. Dat gaf bij mij de doorslag. Ze heeft met voorkeurstemmen haar Kamerzetel bemachtigd. Het geeft me een goed gevoel dat ik daar aan bijgedragen heb. Ik ben zo blij dat mijn ouders dit niet meer mee hoeven te maken. Ze hebben beiden als kind de oorlog in Rotterdam meegemaakt, en hun hele leven daarna aan vrede en gerechtigheid gewerkt. En dan dit. Nee, echt, ik zit nog volop in het verdriet.

Draag jij eigenlijk verschillende sokken?

On the plus side: de internationale sokkenbreiwedstrijd is begonnen. De kwalificatiesok is goedgekeurd, en eerdaags start ronde één. Draag jij eigenlijk verschillende sokken? Of heb jij aanklikbare schoenen met vaste sokken per prothese? Ik draag de sokken die ik brei trouwens zelden. Hooguit een paar voor in de winter of in de tent in de kou. Verder zijn ze voor mij kunstwerkjes, die ik koester hier om me heen in mijn eigen kamer. Of ik geef ze weg, als ik me héél aardig voel.

A is een heel dierbare collega van me. We hebben elkaar helaas ook al een hele tijd niet meer gezien. JL stuur ik zo nu en dan een kaartje. Ik heb haar een paar keer ontmoet, en zij en ik delen een liefde voor kunstzinnige plaatjes. JL tekent echt onwaarschijnlijk mooi, wist jij dat? Een bijzonder mens met een bijzondere moeder.

Had ik je verteld dat ik Leiden best goed ken? Ik heb tot mijn 10de in Ter Aar gewoond. Alphen aan den Rijn noemden wij 'de stad'.  Daar was de bieb, de supermarkt, en daar gingen de oudere dorpskinderen naar de middelbare school. Leiden was 'de grote stad'. Daar kochten we kleren, gingen er naar de oogarts en er woonde een fantastische tante met mijn vier nichtjes. Rotterdam was 'de echte stad'. Daar woonde opa, en de oma's, en heel veel andere familie. Daar kwamen we bijna elk weekend.

Je zult vast heel druk zijn met het afronden van je opleiding? Stageverslagen bijvoorbeeld? Heb je al een beter beeld op welk soort functies je zou willen solliciteren? Ik ben heel benieuwd het te horen.

Ik heb vanmiddag met onze jongste een planning gemaakt voor zijn volgende drie studieweken. Er moet heel wat gebeuren: werkstukken inleveren, tentamens leren, en stage lopen. Hij heeft een mooie plek op een bijzondere school in Utrecht. Morgen geeft hij zijn eerste eigen les.

O, kreeg jij ook een brief (een echte, in een envelop) van Marilien van Schrijven naar de Toekomst? Echt een leuk project is het, toch?

Ik houd op, anders heb ik niks meer te vertellen voor een volgende keer 😀

Warme groet uit Deventer,

Ina