Log in

Schrijven naar de Toekomst verbindt mensen door heel Nederland.

Schrijven naar de Toekomst is in haar voortbestaan grotendeels afhankelijk van giften van donateurs. Dankzij uw hulp kunnen wij de stem van Nederland vangen, verschillen overbruggen en eenzaamheid tegengaan, door een grote verscheidenheid aan mensen met elkaar in contact te brengen via brieven.

Waarom Schrijven naar de Toekomst?

Schrijven naar de Toekomst bevordert verbinding en begrip, reflectie en een inclusieve stem die we juist nú zo hard nodig hebben. Steeds meer Nederlanders voelen zich niet gehoord en eenzaam en daar doet dit project iets aan. Het verbindt mensen uit verschillende lagen van de samenleving. Iedereen mag meedoen: mensen van alle leeftijden en achtergronden.
Mensen die elkaar in het gewone leven niet zouden tegenkomen worden gekoppeld en ontmoeten elkaar via brieven. Die brieven zorgen voor nuance, verbinding en een ander perspectief.

Daarnaast vangen we deze bijzondere tijd in een gezamenlijk document dat in de toekomst waardevolle geschiedenis zal zijn.

In de afgelopen periode is het idee uitgegroeid tot een omvangrijk project met bijna 450 deelnemers en we groeien écht elke dag. Mensen hebben behoefte aan verbinding! In dit werk zijn we volledig afhankelijk van donateurs. En alle kleine beetjes helpen.

Meedoen kan nog steeds

Inschrijven kan nog steeds. Iedereen mag meedoen: mensen van alle leeftijden en achtergronden. Honderden Nederlanders ontmoeten elkaar in brieven in het project Schrijven naar de Toekomst. Ze delen hun toekomstvisie, dromen, ergernissen en hun ervaringen in deze coronapandemie met elkaar.
Doe mee

Wat doet Schrijven naar de Toekomst met mijn schenking?

Er worden honderden mensen verbonden aan andere deelnemers. Marilien en haar team (10 man and counting) koppelen schrijvers, redigeren brieven en delen verhalen van de schrijvers op de website en via social media. Het is bijzonder werk om iedereen persoonlijk te woord te staan, mensen zorgvuldig te koppelen en naar de inhoud van brieven en schrijvers te kijken. 

Met jouw steun: 

 • kunnen we meer mensen aan elkaar koppelen;
 • zorgen we dat de brieven worden geredigeerd;
 • geven we ondersteuning aan schrijvers op het vlak van taal;
 • laten we brieven niet alleen zien maar ook horen, zodat iedereen kan meegenieten via audiofragmenten en podcasts;
 • inspireren we meer verschillende mensen om te schrijven en
 • kunnen we grotere stromen brieven verwerken.

Dit project heeft een toekomst en om naar de toekomst te komen hebben we steun nodig. In het komende jaren staat dit op de agenda:

 1. Het maken en ontwerpen van een tijdscapsule waarin wij de beste, mooiste, interessantste, wonderlijkste brieven opslaan om mee te nemen naar de toekomst;
 2. Het organiseren van live sessies waarin we de onderwerpen uit de brieven onder de loep nemen op artistieke én maatschappelijk wijze;
 3. Het maken van een boek;
 4. Het verbinden van dit project met kunst, wetenschap en archieven die het willen opslaan;
 5. Een groter kunstproject in de vorm van theater, al staat deze kunstvorm nog open.
Hoeveel mensen kunnen jullie aan elkaar koppelen?
Wij geloven dat iedereen kan schrijven en daarom stimuleren we mensen om mee te doen. Wij zitten niet vol, iedereen is welkom.
Uit de briefwisselingen kiezen we 100 correspondenties die we bijzonder voor de tijd vinden en passen in onze inclusieve visie op de samenleving.
Wat kan ik nog meer doen om te helpen?

Wij zijn dol op onze ambassadeurs! Tientallen mensen steunen ons steunen door middel van diensten. Denk daarbij aan het redigeren van brieven, administratieve klussen en het promoten van Schrijven naar de Toekomst. We krijgen zakelijk advies en mensen delen hun netwerk. 

Ook zijn er Superfans, dat zijn onze helden die schreeuwen van de daken dat we bestaan en wijzen iedereen erop mee te doen en ons te steunen.

Mocht je je aangesproken voelen om meer te doen voor Schrijven naar de Toekomst, dan kan je contact opnemen met contact@schrijvennaardetoekomst.nl

Kan ik ook direct geld overmaken?
Natuurlijk! Je kan geld over maken zoveel en zo vaak als je wil naar dit rekeningnummer: NL66TRIO0320069362
Kan ik deze kosten aftrekken?
Wij zijn op dit moment helaas nog geen ANBI stichting, maar verwachten dat binnenkort wel te worden. Zodra wij een ANBI status hebben kunt u uw donatie aftrekken bij de Belastingdienst.

Jouw steun maakt het werk van Schrijven naar de Toekomst mogelijk!

We zijn je dankbaar voor je steun. Want daarmee kunnen we dit project uitbouwen en verankeren, geef je dit project de toekomst die het verdient.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram