Log in

Maar liefst drie keer zo jong

portret van Ellenportret van Merel
Ellen aan Merel
1/14
Den Bosch, 24 februari 2021

Hallo Merel,

Verrassend om in contact te komen met een vrouw als jij: maar liefst drie keer zo jong en met een heel leven voor zich! Sportief, reislustig, doortastend en energiek, zo verschijn je voor mijn geestesoog als ik je bio’tje lees. En je maakt me meteen nieuwsgierig. Hoe zit dat met die Australië-reis, staat die nog op de rol? Of ben je nu voorlopig gericht op je baan (in Hilversum, neem ik aan) en je nieuwe huis in Amsterdam? En wat merk jij aan den lijve van corona? Redactiewerk, moet je daarvoor op pad? En nog veel meer vragen…

Weet je wat, ik vertel nu eerst wat meer over mezelf. Op het moment dat corona uitbrak, vorig jaar, stond ik op het punt naar Portugal te vertrekken, mijn busje stond al gepakt voor de deur. Het zou mijn zevende voorjaarstrip naar en door Portugal worden, sinds ik in 2008 na een verblijf van 16 jaar in dat land in Nederland was teruggekeerd. Toen het tot me was doorgedrongen dat ik voorlopig tot mijn flatje in Den Bosch veroordeeld was, heb ik me gestort op de ordening van mijn herinneringen aan Portugal.

Ik ben verbaasd over mezelf, toch meestal kritisch op autoriteit, hoe ik me gedwee neerleg bij de maatregelen

En daar heb ik veel plezier in gekregen. Ik heb inmiddels een leuke website gevonden waarop ik mijn schrijfsels en foto’s kwijt kan. Ik mag, misschien enigszins pathetisch, wel zeggen dat er (eindelijk…) rust is gekomen in mijn leven. Hoewel het jammer is dat ik ’nergens meer naartoe’ kan, houd ik ook wel van de overzichtelijkheid van deze pas-op-de-plaats. Zo nu en dan komt er iemand op bezoek: een dochter, een vriendin. Ik videobel regelmatig met nieuwkomers die Nederlands leren en ik e-mail met mensen die het moeilijk hebben.

En… ik volg het nieuws. Tja, het coronabeleid… Ik ben verbaasd over mezelf, toch meestal kritisch op autoriteit, hoe ik me gedwee neerleg bij de maatregelen. En ik ben vooral blij dat er mensen zijn, de regering, het RIVM etcetera, die zich daarvoor inzetten en dat ik dat niet hoef te doen. 😉 Poeh poeh, hou die besmettingen maar eens in toom en tegelijkertijd zoveel mogelijk mensen en groeperingen ’tevreden’.

Corona is voor mij persoonlijk dus niet zo’n ramp. Maar als ik wat verder kijk dan mijn neus lang is… Ik zie natuurlijk hoe de wereld op zijn kop wordt gezet. Hoeveel dromen (zoals de jouwe) zijn er inmiddels in duigen gevallen? Hoeveel mensen staat het water aan de lippen? En hoe zit het met de kloof tussen haves en have not's in het algemeen? Krijgen wij nu eerst alle inentingen en ‘Afrika’ pas over lange tijd?

Ik kijk niet ver vooruit. Ik ben blij met elke dag, met mijn gezondheid, met mijn leven eigenlijk

Tja, breek me de bek (niet) open, zou ik zeggen. Ik raak hier aan mijn visie op de wereld, mijn politieke kleur en ik hoop van harte dat we ook daar met elkaar over van gedachten kunnen wisselen. Ik vind het spannend dat jij ‘van Talpa’ bent. Ik vrees dat ik een en al vooroordeel ben over de commerciële tv, waar ik eerlijk gezegd zelden naar kijk. Wie weet komt daar binnenkort, door jou, verandering in. 😊

En de toekomst. Voor mij persoonlijk kijk ik niet ver vooruit. Ik ben blij met elke dag, met mijn gezondheid, met mijn leven eigenlijk. En wat de toekomst van de aarde betreft: ik hoop vurig dat corona een keerpunt mag zijn, dat ‘we’ flink zuiniger zullen worden op onze planeet. Maar… ik vrees het ergste.

Zo gauw het kan, stomen we waarschijnlijk weer met volle kracht vooruit. Wat denk jij?

Spannend dus, dit contact! Nogmaals, ik ben erg benieuwd naar je!

Ellen

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram