Log in

Olga en Marc

Olga en Marc tasten de grenzen van hun generatieverschillen af. Soms schuurt het een beetje, maar daar leer je ook van vindt Olga. Was Marc te hard in zijn oordeel of leidt juist die kritische noot tot verdieping.

Marc meent dat Olga hem oud vindt. Maar is vijftig oud of valt dat nog wel mee als je, zoals Olga doet, de vijftigers vergelijkt met de zeventigers? Die laatsten hebben meer geluk vindt ze, zoals ook Generatie X, de generatie van Marc dat heeft: overwaarde op je huis, kansen en mogelijkheden, die haar generatie niet heeft, laat staan de generatie na haar, de twintigers van nu. Hard werken, wel een goede baan, maar geen geld om een auto, laat staan een huis, te kopen. Onzekerheden bepalen het leven van jongeren, zoals ze een rol spelen bij de vraag of je wel of niet aan kinderen wilt beginnen, of adoptie uitkomst  biedt. Maar hoe zeker was Generatie X en moet je niet juist leren leven met onzekerheden, erop anticiperen?  Waar Olga met vrienden fantaseert over een zelfvoorzienende woongroep in het oosten van het land, geeft Marc zijn leven al richting op de manier die hij wil. Zo werkt hij met plezier in zijn moestuin. Hij is nog niet zelfvoorzienend, maar leert en gaat zelfs natuureducatie over de Kennemer Duinen geven in een nabijgelegen museum.

portret van Olga

Olga, Amsterdam

Olga, 33, Amsterdam, is camerajournaliste voor ANP, Talpa, WNL en maakt een podcast 'Twintigersdilemma's' voor debathuis Felix Meritis.

Meer...
portret van Marc

Marc

Marc, 56, journalist, muzikant, geluidstechnicus, geïnteresseerd in bijna alles, leest veel en schrijft graag. Hartstochtelijk (zee-)visser, tuinier, natuurliefhebber.

Meer...
Rubriek Jong en oud
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram