Log in

Maria en Wilma

Wat als je na een druk werkend leven met actieve hobby’s ineens aan huis gebonden raakt door een chronische ziekte? Het overkwam Maria (38), die nu fulltime bezig is met haar herstel. ‘Vergelijk het met een telefoon die nog maar 5% batterij heeft’. Gelukkig biedt haar behandeling perspectief en wordt ze bijgestaan door haar vriend, die ook haar mantelzorger is. Haar briefpartner Wilma (54) is zelf ook mantelzorger. Ze is zo’n type dat iedereen op straat groet – ‘de gekke vrouw in de buurt die chronisch positief is’. Wilma gelooft heilig in de liefde én dat je vele kikkers moet kussen voordat je een prins hebt.

Beide vrouwen houden ervan om contact te maken met mensen: Wilma ‘is altijd nieuwsgierig naar iemands passie’, en Maria hoopt in dit project ‘iets te leren over hoe iemand anders leeft in haar buurt’.

portret van Maria

Maria, Amsterdam

Maria is 38 en woont in Amsterdam. Ze studeerde International Business & Languages. Ze heeft altijd in die richting gewerkt, maar is nu aan het herstellen van een langdurige ziekte.

Meer...
portret van Wilma

Wilma, Amsterdam

Wilma is 54 en woont in Amsterdam. Ze werkt als hr-manager voor een groep basisscholen. Ze is getrouwd en heeft een dochter van 20 en een zoon van 24.

Meer...
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram