Log in

Marc en Regina

Regina en Marc ontdekken dat ze meer gemeen hebben dan ze aanvankelijk dachten. Beiden verruilden Amsterdam voor het platte(re) land van Noord-Holland: het kleine Spierdijk en het wat grotere IJmuiden. Marc richt zich op nieuwe ambities, nadat hij zijn droombaan zag verdwijnen door een overname. Hij was al een hartstochtelijk visser, maar nu kan hij op de fiets naar de pier. Hij beleeft David Attenborough momentjes in de grote tuin, waar hij vogels leert herkennen en een moestuin heeft gemaakt. Daarnaast richt zich nu op het schrijven van zijn eerste boek. Schrijven deed hij al, maar een boek over de toekomst van Nederland vereist een andere aanpak. Regina, kunstliefhebber en begenadigd vertaler, speelt toneel, tennist en schildert sinds een aantal jaren. Ook zij geniet van de natuur, waarin ze 'de rust van een baggergat' ervaart. Marc kijkt mee naar de schilderijen die ze maakte. Ze verbazen zich over de grote kleuter in Amerika, scary shit! Regina heeft haar gitaar aan de wilgen gehangen, Marc nog niet, maar hij speelt niet meer in een band sinds 2004, toen hij uit Gellybooty stapte. Reisde Regina alweer lag geleden in een oude VW kever door Mexico, Marc en zijn partner reisden er vlak voor de komst van corona naar toe. Nu het leven zich afspeelt in een lichte mist, richten ze zich op het dagelijks ontdekken van kleine, nieuwe dingen.

portret van Marc

Marc

Marc, 56, journalist, muzikant, geluidstechnicus, geïnteresseerd in bijna alles, leest veel en schrijft graag. Hartstochtelijk (zee-)visser, tuinier, natuurliefhebber.

Meer...
portret van Regina

Regina

Regina, 68, Spierdijk, Geboren als dochter van een binnenvaartschipper en opgegroeid in Amsterdam. Literair vertaler, was ook actiecoördinator bij Amnesty International. Lid theatergroep Dagwerk en kunstschilder..

Meer...

De Brieven (8)

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram