Log in

Joost en Myriam

Je hebt je huis verhuurd, een camper ingericht en trekt erop uit met je gezin en dan is daar ineens een pandemie. Brieven over vrijheid en regels, over de merkwaardige situatie dat je op een camping in je eigen camper eigenlijk meestal veilig bent, waar je ook bent. Myriam, gewend aan reizen, schrijft over dat merkwaardige contrast en spreekt overal met mensen over wat dit alles betekent. Als zij vertrekt is er nog geen vaccin, maar wat doet ze als ze het vaccin kan krijgen, vraagt een Zuid-Afrikaanse vrouw.

Joost maakt zich zorgen om zijn ouders, die ouder zijn en kwetsbaarder. Tegelijkertijd verdwijnt zijn werk van de ene op de andere dag. Hij mist de muziek, maar er is ineens wel tijd om zijn eigen muziek te maken, stappen te zetten in de richting van een solo-carrière.

Ze stellen vast dat 'elka nadeel, zijn voordeel heeft', dat de gedwongen rust ruimte schept, dat de stad de stilte ook goed kon gebruiken.

portret van Joost

Joost

Joost, 35, werkt als grafisch ontwerper en muzikant. Sinds de crisis richt hij zich voorzichtig op werken als solo-muzikant. Hij woont samen met zijn vriendin, eveneens grafisch ontwerper.

Meer...
portret van Myriam

Myriam

Myriam, opgeleid als onderzoeker, ondersteunt de ontwikkeling van initiatieven en projecten door resultaten en impact zichtbaar te maken, en waar nodig te vergroten. Ze woont met haar vriend en drie...

Meer...
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram